310 νέοι εμβολιασμοί πολιτών στα ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

310 νέοι εμβολιασμοί πολιτών στα ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών

6 Ιανουαρίου 2022

310 νέοι εμβολιασμοί πολιτών στα ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Χωρίς ραντεβού και με σειρά προτεραιότητας, από Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ στις Συκιές και στη Νεάπολη

Σίμος Δανιηλίδης: «Έκτακτοι εμβολιασμοί σε τακτά χρονικά διαστήματα σε διάφορα σημεία του δήμου»

Με 310 συνολικά εμβολιασμούς ολοκληρώθηκε το δεύτερο διήμερο εμβολιασμών κατά του Covid-19 στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, καθώς νεότεροι και μεγαλύτεροι πολίτες βρέθηκαν τη Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022, από τις 9 το πρωί, στο Δημοτικό Πολυϊατρείο στο Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών και στο Α΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης, αντίστοιχα. Εκεί, Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν έως τις 5 το απόγευμα εμβολιασμούς κατά του Covid 19 (εμβόλιο Pfizer), χωρίς ραντεβού αλλά με τήρηση σειράς προτεραιότητας.


Συγκεκριμένα, στο Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών πραγματοποιήθηκαν συνολικά 120 εμβολιασμοί πολιτών, από τους οποίους οι 19 εμβολιάστηκαν για πρώτη φορά, οι 12 για δεύτερη και οι 89 για την τρίτη αναμνηστική δόση. Στο Α΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης πραγματοποιήθηκαν συνολικά 190 εμβολιασμοί πολιτών, από τους οποίους οι 43 εμβολιάστηκαν για πρώτη φορά, οι 16 για δεύτερη και οι 131 για την τρίτη αναμνηστική δόση.


Μάλιστα, συνυπολογίζοντας τους 251 εμβολιασμούς που πραγματοποιήθηκαν στους ίδιους χώρους των Δημοτικών Πολυϊατρείων των ΚΑΠΗ του δήμου από Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ το διήμερο 13 και 14 Δεκεμβρίου 2021, συνολικά εμβολιάστηκαν με μία από τις τρεις δόσεις 561 πολίτες, ενισχύοντας το τείχος ασφάλειας και προστασίας από την πανδημία.


«Η πολύ μεγάλη και πάλι συμμετοχή των πολιτών συνεχίζει να αποδεικνύει πόσο σωστή ήταν η επιλογή να υπάρχουν κινητές μονάδες εμβολιασμού και μάλιστα, όπως συνεχίζουμε να προτείνουμε και να ζητάμε, να πραγματοποιούν έκτακτους εμβολιασμούς σε τακτά χρονικά διαστήματα σε διάφορα σημεία του δήμου ανά εβδομάδα» σημείωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ευχαριστώντας για ακόμα μία φορά τον Διοικητή Παναγιώτη Μπογιατζίδη και τον αναπληρωτή Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης Κώστα Χρίστογλου για την ανταπόκριση, καθώς και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ), το οποίο έχει θέσει στη διάθεση του ΕΟΔΥ έναν ιατρό και μια νοσηλεύτρια για την υποστήριξη της διαδικασίας, όπως επίσης και όχημα μετακίνησης των στελεχών των Κινητών Μονάδων.


«561 συμπολίτες μας έκαναν κάποια δόση τους στα Δημοτικά μας Πολυϊατρεία που μετατράπηκαν σε Εμβολιαστικά Κέντρα, ενώ ήταν αρκετοί και εκείνοι που ήρθαν και έφυγαν καθώς δεν επαρκούσαν τα εμβόλια, ενώ πάνω από 1.200 άτομα μεταφέραμε με δικά μας μέσα στα Εμβολιαστικά Κέντρα το προηγούμενο διάστημα, ταλαιπωρώντας τους. Γι’ αυτό επιμείναμε να υπάρχουν κατά τόπους Εμβολιαστικά Κέντρα και έκτακτες ευκαιρίες για εμβολιασμό, ώστε να καλύψουμε ειδικά την ομάδα των ηλικιωμένων, αλλά και όλο τον πληθυσμό» υπογράμμισε ο κ. Δανιηλίδης και κάλεσε ξανά τους ανεμβολίαστους πολίτες να προχωρήσουν άμεσα σε εμβολιασμό. Σημειώνεται ότι πρόσφατα υπέρ του εμβολιασμού τάχθηκε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών, παροτρύνοντας όλες τις δημότισσες και τους δημότες να κινηθούν με μέγιστη ταχύτητα στον εμβολιασμό.


«Για μια ακόμη ημέρα βρεθήκαμε στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, μαζί με τον δήμαρχο κ. Δανιηλίδη, όπου με τη δική του συνδρομή και των ανθρώπων του δήμου, έγινε μια μεγάλη προσπάθεια για να δείξουμε στον κόσμο ότι η εμβολιαστική μας προσπάθεια συνεχίζεται» σημείωσε ο αναπληρωτής Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Κώστας Χρίστογλου, τονίζοντας ότι «είμαστε στη διάθεση των πολιτών ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα ‘‘Ελευθερία’’. Υπάρχουν τα διάφορα εμβολιαστικά σημεία τα οποία είναι πάντα στη διάθεσή τους. Πρωτίστως, και σε κάτι που συμμετέχει πολύ δυναμικά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, είναι το εμβολιαστικό πρόγραμμα εμβολιασμού κατ’ οίκον, το οποίο υλοποιείται και με τη δική του βοήθεια, με αυτοκίνητα του δήμου. Έτσι, μπορούμε και εμβολιάζουμε κατ’ οίκον πρωτίστως άτομα των Κέντρων Υγείας μας που ανήκουν τις ευάλωτες ομάδες, όπως και άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα».

Φωτογραφίες