«Ξεκάθαρα ανεπαρκής και επικίνδυνος ο δρόμος προς το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου…»

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

«Ξεκάθαρα ανεπαρκής και επικίνδυνος ο δρόμος προς το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου…»

25 Ιανουαρίου 2022

«Ξεκάθαρα ανεπαρκής και επικίνδυνος ο δρόμος προς το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου…»

Περιοδεία-αυτοψία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη στην περιοχή και αναλυτική ενημέρωση από τους δημάρχους Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

«Ουσιαστικές και όχι εμβαλωματικές» λύσεις για την ασφαλή πρόσβαση στο υπό κατασκευή Παιδιατρικό Νοσοκομείο ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος, κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, πραγματοποίησε περιοδεία-αυτοψία στις οδικές προσβάσεις προς το Φίλυρο.


Συνοδευόμενος από τους δημάρχους Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, ο κ. Τριανταφυλίδης είχε την ευκαιρία να σχηματίσει προσωπική άποψη για την κατάσταση του οδικού δικτύου, όπως επίσης και για τους εναλλακτικούς οδικούς άξονες που προτείνουν με το κοινό υπόμνημά τους οι δήμαρχοι των τριών εμπλεκόμενων-όμορων δήμων, το οποίο υπογράφει και ο σεβασμιότατος μητροπολίτης της Ι.Μητρόπολης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.


Η περιοδεία-αυτοψία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, ενώ στην αποστολή συμμετείχαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Νεάπολης-Συκεών Στέλιος Γκατζές και ο συνεργάτης του δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρης Λαλές.


«Η αποτύπωση λέει ξεκάθαρα ότι ο δρόμος με δυο λόγια είναι ανεπαρκής και επικίνδυνος. Και πραγματικά θα είναι κρίμα να γίνει ένα παιδιατρικό νοσοκομείο στολίδι, στο οποίο, όμως, δεν θα υπάρχει η ασφαλής πρόσβαση μέσα από ένα οδικό δίκτυο. Δυστυχώς η κυβερνητική αβελτηρία δεν έδωσε μια συγκεκριμένη λύση στο ζήτημα της ομαλής πρόσβασης εκεί που έχει επιλεγεί να γίνει το Παιδιατρικό Νοσοκομείο, το οποίο θα εξυπηρετεί όχι μόνο την Θεσσαλονίκη αλλά συνολικά τη Μακεδονία», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την κυβέρνηση και τους υπουργούς «να ακούσουν και να καταλάβουν τι τους λένε οι δήμαρχοι», οι οποίοι, όπως υπογράμμισε, «ξέρουν και γνωρίζουν το τι πρέπει ακριβώς να γίνει γιατί αυτοί είναι οι πρώτοι που θέλουν αυτά τα έργα για τους κατοίκους και για τους δημότες να λειτουργήσουν και να θεραπεύσουν».


«Το ζητούμενο είναι η όποια λύση να μην είναι εμβαλωματική. Να είναι ουσιαστική, πλήρης, με τη σύμφωνη γνώμη των δημάρχων, με τους οποίους ενώνω τη φωνή μου. Αυτοί ξέρουν καλύτερα, και η όποια λύση επιλεγεί θα πρέπει να δώσει τη δυνατότητα ασφαλούς και επαρκούς διέλευσης και πρόσβασης στο στολίδι που θα είναι το Παιδιατρικό Νοσοκομείο. Είτε είναι αυτή της Ν. Ευκαρπίας, είτε είναι αυτή των Βυζαντινών Νερόμυλων είτε αυτή του Φιλύρου, ή ένας συνδυασμός αυτών», επισήμανε ο κ. Τριανταφυλίδης, προαναγγέλλοντας τη λήψη πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση αυτή.


Η περιοδεία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη ήρθε ως συνέχεια των επισκέψεων και άλλων βουλευτών (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ), οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μετά την πρόσκληση του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, την οποία απηύθυνε προς όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων της Α΄ και Β΄ Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.


Η περιοδεία ξεκίνησε από τη λεωφόρο Γεωργίου Παπανικολάου όπου ο κ. Τριανταφυλλίδης ενημερώθηκε για τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα και την επικινδυνότητα στη στροφή Φιλύρου, για τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν με διαπλατύνσεις και τη δημιουργία κόμβου, όπως επίσης για τη μελέτη που έχει προωθηθεί προς υλοποίηση, και η οποία «δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις πραγματικές και αυξημένες ανάγκες», όπως τόνισε ο κ. Δανιηλίδης.


Αμέσως μετά, η αποστολή κατευθύνθηκε προς το οικόπεδο όπου θα ανεγερθεί το Παιδιατρικό Νοσοκομείο, διαπιστώνοντας κατά τη διαδρομή τα μεγάλα προβλήματα του οδικού άξονα προς το Φίλυρο. Ακολούθως, διέσχισε τον δρόμο από την οδό Κωνσταντινουπόλεως, στα όρια των Πεύκων, έως το 424ΓΣΝ μέσω των Βυζαντινών Νερομύλων και της Ιρλανδικής Διάβασης, για να ολοκληρωθεί στη Ν. Ευκαρπία. Εκεί, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για τον εναλλακτικό οδικό άξονα που οδηγεί απευθείας στο Φίλυρο και στον χώρο του υπό κατασκευή Παιδιατρικού Νοσοκομείου. Πρόκειται για μια οδό μήκους 3,5 χλμ. που μπορεί να συνδεθεί με την εξωτερική περιφερειακή οδό και την Εγνατία Οδό στο ύψος του ΤΙΤΑΝ.


«Περίτρανες αποδείξεις…»


Να σημειωθεί ότι το κοινό υπόμνημα, που υπογράφουν επιπλέον ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας και ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, και πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, προτείνεται μια σειρά έργων και παρεμβάσεων ώστε να επιτευχθεί η ασφαλής προσέγγιση προς το υπό κατασκευή νοσοκομείο.


«Και αυτή η αυτοψία, η περιοδεία που κάναμε με τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, όπως και με τους άλλους βουλευτές, αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν είναι ασφαλής η πρόσβαση προς το Παιδιατρικό Νοσοκομείο. Με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα κατασκευαστεί το καλύτερο νοσηλευτικό συγκρότημα για την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τη Ν.Α. Ευρώπη, και αυτό το στολίδι δεν θα έχει ασφαλείς προσβάσεις», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ευχαριστώντας τον βουλευτή κ. Τριανταφυλλίδη «για την τιμή που μας έκανε να αποδεχθεί την πρόσκλησή μας και να περιοδεύσει στην περιοχή».


Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, «καθημερινά θα τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια, η ακεραιότητα, ακόμα και η ζωή των παιδιών, των οδηγών και του πληρώματος των ασθενοφόρων, όπως των συνοδών και των οικογενειών των ασθενών, που θα προσπαθούν να προσεγγίσουν γρήγορα το Παιδιατρικό Νοσοκομείο».


«Για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνω ότι το σημερινό οδικό δίκτυο είναι επικίνδυνο, ακόμη και για τον σημερινό κυκλοφοριακό φόρτο. Πολύ περισσότερο που αυτός ο κυκλοφοριακός φόρτος προβλέπεται να υπερδιπλασιαστεί. Αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο πιο επικίνδυνη θα είναι η πρόσβαση. Επιτέλους, μια φορά στη χώρα μας ας γίνει κάτι ολοκληρωμένο. Θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε έτοιμο για λειτουργία το Παιδιατρικό Νοσοκομείο και να είναι επικίνδυνη η πρόσβαση», πρόσθεσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.


«Όσο σημαντικό γεγονός είναι η κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, άλλο τόσο σημαντικό θεωρώ την προσβασιμότητα σε αυτό. Οπότε η κυβέρνηση πρέπει να εκπονήσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό και να υλοποιήσει όλες αυτές τις παρεμβάσεις ώστε η πρόσβαση να μην είναι επικίνδυνη. Έτσι, θα πρέπει να εξετάσει με πολλή προσοχή και τις δυο εναλλακτικές που προτείνουμε, γιατί ο υφιστάμενος οδικός άξονας είναι πραγματικά ένας δρόμος επαρχιακός που δεν θα μπορέσει να σηκώσει όλο το κυκλοφοριακό βάρος. Πρέπει να βελτιωθεί η προσβασιμότητα προς το νοσοκομείο για να μπορεί ο κόσμος να πηγαίνει σ’ αυτό με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια», δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ευχαριστώντας με τη σειρά του τον βουλευτή Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη για την περιοδεία στην περιοχή, αλλά και «γιατί χρόνια παλεύει μαζί με μας για την επίλυση των προβλημάτων», όπως είπε.

Φωτογραφίες