Νέα παρέμβαση για το πρόβλημα της ανεργίας

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Νέα παρέμβαση για το πρόβλημα της ανεργίας

25 Ιανουαρίου 2022

Νέα παρέμβαση για το πρόβλημα της ανεργίας

Προετοιμασία του δήμου Νεάπολης-Συκεών για το πρόγραμμα «Πλησίον της Σύνταξης» (55-67)

Στην υπηρεσία των ανέργων οι Συμβουλευτικοί Σταθμοί για εξειδικευμένες πληροφορίες και υποστήριξη των ανέργων δημοτών

Έναν τρίτο κύκλο παρέμβασης για την αντιμετώπιση της ανεργίας ανοίγει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΑΕΔ «Πλησίον της Σύνταξης», με στόχο να δώσει διέξοδο στους ευάλωτους ηλικιακά άνεργους δημότες 55-67 ετών.


Ήδη, οι Υπηρεσίες του δήμου καταρτίζουν τους σχετικούς πίνακες των ειδικοτήτων και των αναγκών, ενόψει της υποβολής της σχετικής αίτησης στον ΟΑΕΔ. Να σημειωθεί ότι στις δυο προηγούμενες φάσεις του προγράμματος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών προσέλαβε 134 εργαζόμενους 22 διαφορετικών ειδικοτήτων.


«Πρόκειται για ένα πολύ κρίσιμο και χρήσιμο πρόγραμμα για τους ανέργους συνδημότες μας που βρίσκονται στο μεταίχμιο της συνταξιοδότησής τους κι αδυνατούν, λόγω της ηλικίας τους, να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις. Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο, έως ακατόρθωτο, είναι οι συμπολίτες μας αυτής της ηλικιακής ομάδας να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας, με τον ιδιωτικό τομέα να αρνείται να τους απορροφήσει, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην και να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα συντάξιμα χρόνια. Για αυτούς τους συνανθρώπους μας δίνουμε αγώνα συμβάλλοντας αποφασιστικά στη μείωση της ανεργίας στο δήμο μας», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.


Όπως σημειώνει, «ο αγώνας μας ήδη απέδωσε καρπούς καλύπτοντας ανάγκες των Υπηρεσιών του δήμου μας, και ταυτόχρονα δίνοντας τη δυνατότητα σε 134 ανέργους δημότες μας να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα συντάξιμα χρόνια, ενώ πανελλαδικά διατέθηκαν 8.500 θέσεις για το πρόγραμμα αυτό, και ήδη δεκάδες δήμοι της χώρας το αξιοποιούν».


«Συνεχίζουμε την προσπάθεια έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα παράτασης για άλλα δυο χρόνια (σύνολο τέσσερα) για αυτούς που έχουν ανάγκη περαιτέρω εργασίας και ενσήμων» αναφέρει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «απαιτούμε από την Πολιτεία, το υπ. Εργασίας και τον ΟΑΕΔ να υπάρξει αντίστοιχο πρόγραμμα (του ΟΑΕΔ) για τους δήμους που να αφορά τις ηλικίες 18-30 ετών, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα και στους ανέργους αυτής της ηλικίας να αξιοποιήσουν ανάλογο πρόγραμμα».


Πρόσκληση στους άνεργους δημότες


Όπως υπογραμμίζει ο Σίμος Δανιηλίδης, «σ’ αυτόν τον τρίτο κύκλο καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς του δήμου μας και παρακολουθούνται από τους Συμβούλους Απασχόλησης».


Προς την κατεύθυνση αυτή, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης απευθύνει πρόσκληση-παραίνεση προς όλους τους ανέργους δημότες «να απευθυνθούν στην Υπηρεσία Συμβουλευτικής στην Απασχόληση, που λειτουργεί στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και να λάβουν τις απαραίτητες πληροφορίες έτσι ώστε να είναι σε θέση, εφόσον συντρέχουν οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις, να το αξιοποιήσουν προς όφελός τους.


Το Πρόγραμμα αφορά εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα (12) μηνών και η διάρκειά του είναι διετής (1+1 χρόνο). Σ’ αυτό συμμετέχουν πλέον και οι δήμοι (ΝΠΔΔ), μετά από έναν μακροχρόνιο και επίμονο αγώνα του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, έχοντας πείσει την ηγεσία του ΟΑΕΔ για τη συμμετοχή και των ΟΤΑ στο πρόγραμμα για τη στήριξη μακροχρόνιων ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, αφού έως πρόσφατα στα ειδικά αυτά προγράμματα, που έγιναν γνωστά ως «Πλησίον της Σύνταξης», δικαίωμα συμμετοχής είχε μόνο ο ιδιωτικός τομέας και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις, με την απορροφητικότητα, ωστόσο, να καταγράφεται πολύ χαμηλή.


Έτσι, για περισσότερες πληροφορίες, για την κατάλληλη στήριξή τους, αλλά και για τη δήλωση της ειδικότητάς τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον:


• Συμβουλευτικό Σταθμό Νεάπολης – Τηλ.: 2313.329525, και

• Συμβουλευτικό Σταθμό Πεύκων – Τηλ.: 2313.502226.