Δυναμικό ξεκίνημα για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών τη νέα σχολική χρονιά – Διπλάσιοι οι εθελοντές εκπαιδευτικοί, αυξημένα τα τμήματα

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Δυναμικό ξεκίνημα για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών τη νέα σχολική χρονιά – Διπλάσιοι οι εθελοντές εκπαιδευτικοί, αυξημένα τα τμήματα

15 Νοεμβρίου 2023

Δυναμικό ξεκίνημα για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών τη νέα σχολική χρονιά – Διπλάσιοι οι εθελοντές εκπαιδευτικοί, αυξημένα τα τμήματα

Σταθερά στο πλευρό γονέων, μαθητών και μαθητριών η αντιδημαρχία Παιδείας που ενισχύει τη δωρεάν παροχή με τη συμβολή εθελοντών εκπαιδευτικών

Σε χρήσιμο εργαλείο για παιδιά και γονείς αλλά και… σύμμαχος του οικογενειακού προϋπολογισμού αναδεικνύεται το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών που προσφέρει δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε όσους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το επιθυμούν.


Πολλές νέες εγγραφές, διπλάσιοι εθελοντές εκπαιδευτικοί, άλλη μία αίθουσα διδασκαλίες και διεύρυνση των μαθημάτων που διδάσκονται αποτελούν τις καλύτερες αποδείξεις για την υποδειγματική λειτουργία της δωρεάν παροχής στους μαθητές με έντονο κοινωνικό πρόσημο. Τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου συντονίζει και φέτος η αντιδημαρχία Παιδείας, και η «ψυχή» του είναι, όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Βουλγαρίδης, ο εκπαιδευτικός Γιάννης Χαρίσης ο οποίος εργάζεται στο Γραφείο Παιδείας του δήμου.Σύμφωνα με τον κ. Βουλγαρίδη η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία με τους εθελοντές εκπαιδευτικούς να έχουν διπλασιαστεί και να συμμετέχουν με ζήλο και ενθουσιασμό προσφέροντας ανιδιοτελώς στους μαθητές και τις οικογένειές τους.


Για τη φετινή σχολική χρονιά 2023-24 μαθήματα γίνονται όπως προαναφέραμε σε δύο αίθουσες χωρητικότητας 23 και 16 θέσεων στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελευθερίου Βενιζέλου 125). Συνολικά έχουν εγγραφεί φέτος 102 μαθητές, 34 από την Α΄ Γυμνασίου, 32 από τη Β΄ Γυμνασίου, 17 από την Γ΄ Γυμνασίου και 19 μαθητές και μαθήτριες έχουν εγγραφεί στην Α’ Λυκείου.


Οι επτά εθελοντές εκπαιδευτικοί που παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους καλύπτουν όλα τα μαθήματα των τριών τάξεων του Γυμνασίου (Α, Β΄ και Γ΄) καθώς και την ύλη των μαθηματικών, της χημείας, της φυσικής, των αρχαίων και της νεοελληνικής γλώσσας της Α΄ Λυκείου. Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς Σοφία Αναγνώστου, φυσικό, Δημήτρη Κουτσό, γεωλόγο, Μαρία Λαϊάκη, φιλόλογο, Βασίλη Πολυτσίνο, φιλόλογο, Δημήτρη Πουρίκα, φυσικό, Μαρία Φόλιου, φιλόλογο και Γιάννη Χαρίση, φυσικό. Η έναρξη των μαθημάτων έγινε στις 16 Οκτωβρίου και το ωρολόγιο πρόγραμμα έχει διάρκεια 30 διδακτικών ωρών από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 4 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.


Σύμφωνα με τον Γιάννη Χαρίση, φέτος καταγράφεται σχεδόν διπλασιασμός των εγγραφών των μαθητών σε σχέση με τα περσινά δεδομένα ενώ και οι εθελοντές εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν και στηρίζουν τη δράση είναι σχεδόν οι διπλάσιοι από πέρυσι. «Οι ίδιοι οι αριθμοί που καταγράφουν διπλασιασμό των εθελοντών εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών μας καθώς και οι ευχαριστήριες επιστολές από γονείς δείχνουν ότι πηγαίνουμε καλύτερα από πέρυσι και ότι θα έχουμε άλλη μία καλή σχολική χρονιά. Να σημειώσω επίσης ότι σχεδόν το 75% των περσινών μαθητών των τριών τάξεων του γυμνασίου συνεχίζουν και φέτος ενώ όλοι σχεδόν οι μαθητές που παρακολούθησαν τα καλοκαιρινά τμήματα αποφοίτων δημοτικού, έκαναν εγγραφή στα τμήματα της Α' Γυμνασίου».


Το στοιχείο που έχει κάνει ιδιαίτερα δημοφιλές το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών είναι πως, όπως λένε μαθητές και εκπαιδευτικοί, τα μαθήματα γίνονται μέσα σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα που μετατρέπει την εκπαιδευτική διαδικασία σε ευχάριστη εμπειρία.


Οι γονείς που ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους ή οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να προσφέρουν εθελοντική εργασία μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο Παιδείας (Ελ. Βενιζέλου 125, δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, περ. Στρεμπενιώτη, 2ος όροφος) στο τηλέφωνο 2313329577, υπεύθυνος Ιωάννης Xαρίσης, είτε στο email: charisis.ioannis@n3.syzefxis.gov.gr.