Με 486 μονάδες αίματος ενισχύθηκε η Τράπεζα Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών στην τελευταία Αιμοδοσία

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Με 486 μονάδες αίματος ενισχύθηκε η Τράπεζα Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών στην τελευταία Αιμοδοσία

13 Νοεμβρίου 2023

Με 486 μονάδες αίματος ενισχύθηκε η Τράπεζα Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών στην τελευταία Αιμοδοσία

Μεγαλύτερη από το 2022 η συμμετοχή – Μέσα στο 2023 συγκεντρώθηκαν 1.716 μονάδες αίματος και εγγράφηκαν 31 νέοι δότες μυελού των οστών

Με ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς και 486 νέες μονάδες αίματος στη Δημοτική Τράπεζα ολοκληρώθηκε η τρίτη για το 2023, τακτική Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου Νεάπολης-Συκεών.


Από το Σάββατο 4 έως το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, με σύνθημα «Η προσφορά που γίνεται συνήθεια», 486 παλιοί και νέοι εθελοντές και εθελόντριες αιμοδότες ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του δήμου Νεάπολης-Συκεών κι έσπευσαν στα σημεία αιμοληψίας και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες (Συκεών, Νεάπολης, Πεύκων και Αγίου Παύλου). Επιπλέον, στη λίστα με τους δότες μυελού των οστών προστέθηκαν δέκα νέοι εθελοντές.


Όπως κάθε φορά, η εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα δημόσια νοσοκομεία της πόλης Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο, Γ. Παπανικολάου. Παράλληλα, εξειδικευμένα στελέχη αξιοποίησαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους αιμοδότες για τη διαδικασία και την ανάγκη να γίνουν δότες, δότριες μυελού των οστών ή αιμοπεταλίων, δωρητές και δωρήτριες οργάνων σώματος καθώς και δότριες βλαστοκυττάρων.


Το «παρών» στην αιμοδοσία έδωσαν τοπικοί αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, σωματεία και φορείς του δήμου (ΕΔΟΜΑΚ, Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας- Συκεών, 4o Σύστημα Προσκόπων Συκεών, 6o Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης, «Ακρίτες Συκεών», Σωματείο «Μονοπάτια και Στόχοι», V-strom Hellas Forum, Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων-ΛΕΦΕΔ, αθλητικός σύλλογος ‘Τίγρης’, Ενορία Αγ. Αθανασίου), ενώ σημαντική για μια ακόμη φορά ήταν η συγκέντρωση φαρμάκων για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου.


Καλύτερα από το 2022


Αν μπορεί να αποτυπωθεί η αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας σε απόλυτους αριθμούς, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσφατη Αιμοδοσία του φετινού Νοεμβρίου ήταν κατά 43 μονάδες πλουσιότερη από την αντίστοιχη του περσινού (443), ενώ, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023 έως σήμερα, στις τρεις τακτικές και τη μία έκτακτη αιμοδοσία που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του δήμου, συγκεντρώθηκαν συνολικά 1.716 μονάδες αίματος και εγγράφηκαν 31 εθελοντές δότες μυελού των οστών (από 1.686 το 2022).


Θερμά «ευχαριστώ»


Ευχαριστώντας «όλες και όλους τους εκατοντάδες παλιούς και νέους εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν και αυτή τη φορά στο κάλεσμά μας και όλους τους δωρητές και τις δωρήτριες αιμοπεταλίων και οργάνων σώματος και τις δωρήτριες βλαστοκυττάρων» ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης επισημαίνει ξανά «την τεράστια ανάγκη και σημασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας», ενώ παράλληλα υπογραμμίζει ότι «ο δήμος Νεάπολης-Συκεών αποτελεί τον μοναδικό δήμο που στην πορεία του χρόνου έχει να επιδείξει τόσο πλούσιο έργο και αξιοζήλευτη δράση στον τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας».


Όπως, μάλιστα, επισημαίνει από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου «Κλιμάκια του δήμου και του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής μοίρασαν ενημερωτικά έντυπα σε πολλά σημεία του δήμου, ενώ, ταυτόχρονα με την Αιμοδοσία, ειδικά επιστημονικά στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών μας, αλλά και εκπρόσωποι κρατικών φορέων ενημέρωναν τους εθελοντές για τη δωρεά οργάνων σώματος, την προσφορά μυελού των οστών, βλαστοκυττάρων και την εγγραφή τους στον κατάλογο του Δικτύου Αιμοπεταλίων».