«Ήρθαμε στον δήμο σας για να γίνουμε οι μαθητές σας»

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

«Ήρθαμε στον δήμο σας για να γίνουμε οι μαθητές σας»

9 Φεβρουαρίου 2022

«Ήρθαμε στον δήμο σας για να γίνουμε οι μαθητές σας»

Ξενάγηση του δημάρχου και αντιπροσωπείας του δήμου Ιάσμου στις Κοινωνικές Δομές και Υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Οντέρ Μουμίν: «Ήρθαμε να πάρουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία από έναν δήμο που θεωρούμε πρότυπο στην άσκηση Κοινωνικής Πολιτικής και να την μεταφέρουμε και στο δήμο μας»

«Ήρθαμε στον εμπνευστή, μέντορα και δάσκαλο των Κοινωνικών Πολιτικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στον Σίμο Δανιηλίδη, για να ενημερωθούμε από κοντά για το πρωτοποριακό έργο που συντελείται στον κοινωνικό τομέα, να πάρουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία από έναν δήμο που θεωρούμε πρότυπο στην άσκηση Κοινωνικής Πολιτικής και να την μεταφέρουμε και στο δήμο μας» σημείωσε ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν μετά την συνάντηση και ευρεία σύσκεψη που είχαν χθες το απόγευμα με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και αντιπροσωπείες των δύο δήμων στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Νεάπολης- Συκεών.


Είχε προηγηθεί μία πολύωρη ξενάγηση και ενδελεχής ενημέρωση στις κοινωνικές Δομές και Υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών του δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν και της εξαμελούς αντιπροσωπείας του δήμου του, αποτελούμενης από τη Γενική Γραμματέα και τους υπηρεσιακούς παράγοντες των Κοινωνικών Υπηρεσιών του.


Όπως επεσήμανε ο κ. Μουμίν «ο δήμος Νεάπολης-Συκεών κατατάσσεται πανελλαδικά στην κορυφή των δήμων στην άσκηση κοινωνικών πολιτικών, και ευχαριστούμε πολύ τον δήμαρχο για την ευκαιρία που είχαμε σήμερα να δούμε στην πράξη και να θαυμάσουμε από κοντά τα όσα εφαρμόζονται, να ενημερωθούμε για τις καλές αυτές πρακτικές, αλλά και για πολλούς ακόμα τομείς από τον δήμαρχο και να συζητήσουμε τα περιθώρια μελλοντικών συνεργασιών μας».


«Υποδεχθήκαμε με χαρά σήμερα τον δήμαρχο Ιάσμου, τον συνάδελφο Οντέρ Μουμίν και τους συνεργάτες του, και συζητήσαμε πολλά ζητήματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είμαστε πάντα υπέρμαχοι της συνεργασίας και των κοινών δράσεων μεταξύ των δήμων μέσω της ανταλλαγής καλών πρακτικών και ιδεών. Είμαστε πάντα πρόθυμοι και πάντα διαθέσιμοι να συνεργαστούμε, να υποστηρίξουμε, να ενημερώσουμε, να επιμορφώσουμε και να μοιραστούμε τις πρακτικές που εφαρμόζουμε στις κοινωνικές Δομές και Υπηρεσίες μας για τις οποίες είμαστε πραγματικά περήφανοι» σημείωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης.


Μακρά ξενάγηση


Προκειμένου να ενημερωθούν για τις πρακτικές που μπορούν να υιοθετήσουν, ο δήμαρχος και η αντιπροσωπεία του δήμου Ιάσμου επισκέφθηκαν τις περισσότερες από τις πρωτοπόρες και πανελληνίως αναγνωρισμένες κοινωνικές δομές του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με την ξενάγηση να ξεκινά από τα ΚΔΑΠμεΑ Συκεών. Εκεί οι επισκέπτες γνώρισαν από κοντά και ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της ΚΕΥΝΣ Δημήτρη Απατσίδη και την προϊσταμένη των Κοινωνικών Υπηρεσιών της ΚΕΥΝΣ Κατερίνα Ζαγρή για τα πρωτοποριακά προγράμματα, τις στέγες ημιαυτόνομης διαβίωσης για ΑμεΑ και το σύνολο των δράσεων που υλοποιούνται για τα άτομα με αναπηρία, ενώ ξεναγήθηκαν στα τμήματα των πλυντηρίων-στεγνωτηρίων και ανακύκλωσης.


Επόμενος σταθμός ήταν το Β΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης και το άρτια και με υπερσύγχρονα μηχανήματα εξοπλισμένο Δημοτικό Πολυϊατρείο, όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νεάπολης-Συκεών Αριστείδη Γαλανό, ο οποίος τους ενημέρωσε για το συνολικό δίκτυο των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του δήμου Νεάπολης-Συκεών που συμπεριλαμβάνει 44 ιατρούς 17 ειδικοτήτων.


Ο κ. Γαλανός συνόδευσε τους επισκέπτες και στην επόμενη στάση, στον Παιδικό Σταθμό της Επταπυργίου, όπου ενημερώθηκαν για την οργάνωση, τον εξοπλισμό και τη λειτουργία του, και φωτογραφήθηκαν εντυπωσιασμένοι στην πρωτοποριακή αυλή-Παιδική Χαρά του. Στη συνέχεια, συνοδευόμενοι από τον κ. Απατσίδη οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν το ΚΗΦΗ Συκεών, όπου συνομίλησαν με ωφελούμενους και ενημερώθηκαν για την οργάνωση και τη λειτουργία του, ενώ ακολούθησε η επίσκεψη στον Βρεφικό Σταθμό «Ακροπόλ», όπου ο κ. Απατσίδης ξενάγησε τους επισκέπτες στους χώρους της δομής και στα μαγειρεία, τα οποία καθημερινά παράγουν την τροφή για τα χιλιάδες παιδιά των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, τα ΚΗΦΗ αλλά και το σύνολο των δομών του δήμου.


Η ξενάγηση συνεχίστηκε με την επίσκεψη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και την ενημέρωση από την Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Μάρω Βασσάρα, ενώ το πολύωρο πρόγραμμα της επίσκεψης ολοκληρώθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη της αντιπροσωπείας του δήμου Ιάσμου με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης- Συκεών Κατερίνα Τσουκαλά, τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών, ΚΕΠ και Παιδείας Μιχάλη Βουλγαρίδη για όλες τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούνται στο δήμο. Τέλος, η κ. Βασσάρα και η ψυχολόγος και σύμβουλος απασχόλησης του Συμβουλευτικού Σταθμού Νεάπολης Νικολέττα Δαλάτση αναφέρθηκαν διεξοδικά στις ολιστικής προσέγγισης πολυπληθείς και οργανωμένες δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου αναφορικά με την Απασχόληση και την Συμβουλευτική γύρω από αυτή.

Φωτογραφίες