Χωρίς αστική συγκοινωνία αφήνει ξανά ο ΟΑΣΘ την Ευαγγελίστρια!

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Χωρίς αστική συγκοινωνία αφήνει ξανά ο ΟΑΣΘ την Ευαγγελίστρια!

29 Σεπτεμβρίου 2023

Χωρίς αστική συγκοινωνία αφήνει ξανά  ο ΟΑΣΘ την Ευαγγελίστρια!

Έντονη η αντίδραση του δήμου Νεάπολης-Συκεών που ζητά να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα

Περιορισμένου αριθμού εμφανίσεων αποδείχθηκε τελικά η παρουσία λεωφορείων του ΟΑΣΘ στην περιοχή της Ευαγγελίστριας στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, με τους κατοίκους να βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με την ανυπαρξία αστικής συγκοινωνίας, αναγκασμένοι να διανύουν πεζή αποστάσεις χιλιομέτρων.

Ούτε ένας χρόνος δεν έχει περάσει από την επείγουσα επιστολή του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Στέλιου Γκατζέ στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΘ, για άμεση λύση του προβλήματος, μετά την απόσυρση λόγω βλάβης και των δυο τελευταίων mini buss που εξυπηρετούσαν τους κατοίκους. Μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και πιέσεις της διοίκησης του δήμου, από τον περασμένο Ιανουάριο η έλλειψη αστικής συγκοινωνίας αντιμετωπίστηκε με την κυκλοφορία πέντε μεγαλύτερου τύπου λεωφορεία, δεδομένου ότι ο διαγωνισμός που είχε γίνει σε προγενέστερο χρόνο από τον ΟΑΣΘ για τα μικρότερα λεωφορεία (minibus) απέβη άκαρπος.

Η λύση, όπως αποδεικνύεται, ήταν δυστυχώς παροδική, καθώς από αυτά τα πέντε κυκλοφορεί πλέον μόνο ένα, με αποτέλεσμα την καθημερινή ταλαιπωρία των κατοίκων, πολλοί εκ των οποίων είναι υπερήλικες που καλούνται να περπατήσουν έως και δύο χλμ μέχρι την επόμενη στάση άλλων αστικών Γραμμών εκτός της περιοχής, προκειμένου να μετακινηθούν στην πόλη.

Ο κ. Γκατζές καταγγέλλει για μια ακόμη φορά «την απαράδεκτη χρονίζουσα εγκατάλειψη της περιοχής από αστική συγκοινωνία» και ζητά «την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, όπως οφείλει, για την μόνιμη επίλυση του καυτού προβλήματος του οικισμού της Ευαγγελίστριας».