Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου θα συγκεντρώνεται βοήθεια στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου θα συγκεντρώνεται βοήθεια στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

20 Σεπτεμβρίου 2023

 Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου  θα συγκεντρώνεται βοήθεια στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Αύριο αναχωρεί η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς το δήμο Παλαμά – Δείτε ποια είδη μπορείτε να προσφέρετε για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών

Το κύμα προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους πληγέντες των τελευταίων πλημμυρών από τον κυκλώνα Daniel στη Θεσσαλία γιγαντώνεται στο δήμο Νεάπολης-Συκεών γι’ αυτό και η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας παρατείνεται έως την ερχόμενη Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.Η πρώτη αποστολή προς την πληγείσα περιοχή του Παλαμά θα αναχωρήσει από το δήμο Νεάπολης-Συκεών αύριο Πέμπτη στις 11 π.μ. καθώς ήδη τα πρώτα αγαθά έχουν συσκευαστεί κατάλληλα από τις αρμόδιες υπηρεσίες ενώ θα ακολουθήσουν και νέες αποστολές. Με αφορμή το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ευχαριστεί θερμά όλους και όλες που καθημερινά προσέρχονται στα σημεία συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για να προσφέρουν αγαθά από το περίσσευμά ή από το υστέρημά τους.


Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος, o οποίος βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τον συνάδελφό του δήμαρχο Παλαμά Γ. Σακελλαρίου, εξακολουθεί να κρίνεται επείγουσα η συνδρομή των πληγέντων με επιπλέον είδη πρώτης ανάγκης όπως έχουν ήδη περιγραφεί:


Τι χρειάζονται οι συμπολίτες μας


-Τυποποιημένες συσκευασίες νερών (6άδες, 12άδες) και χυμών, τυποποιημένα τρόφιμα (κονσέρβες, κρουασάν, μπισκότα, και κλειστές συσκευασίες με όσπρια, μακαρόνια, ρύζι κλπ) παιδικές τροφές και είδη ατομικής υγιεινής για βρέφη και ενήλικες (πάνες μωρών και ενηλίκων, χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας)


-Γάντια, μάσκες αντισηπτικά


-Καθαριστικά (σφουγγάρια, βιτέξ, κουβάδες, σκούπες, σφουγγαρίστρες, φαράσια, σακούλες σκουπιδιών, υγρά καθαρισμού συσκευασμένα)

-Λευκά είδη (μόνο σεντόνια, μαξιλάρια, κουβέρτες, παιδικές κουβέρτες)


-Μιας χρήσης πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα, τραπεζομάντιλα


-Κατσαρόλες, ταψιά, τηγάνια, μαχαιροπίρουνα


-Γαλότσες


-Τσουβάλια ασβέστη


-Ράντζα και παιδικά παρκοκρέβατα με τα στρωματάκια τους


Τα σημεία συγκέντρωσης της βοήθειας κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 8π.μ - 4 μ. μ είναι τα εξής:


Όλα τα ΚΑΠΗ και των τεσσάρων δημοτικών ενοτήτων του δήμου


Το δημαρχείο Συκεών (Στρ. Σαράφη και Ι. Μιχαήλ 1 )


Τα δημοτικά καταστήματα Νεάπολης (Βενιζέλου 125), Πεύκων (Ειρήνης 19), Αγ. Παύλου (Ηπείρου 9), 8π.μ - 4 μ. μ