Καλό ταξίδι Αλέξανδρε…

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Καλό ταξίδι Αλέξανδρε…

19 Σεπτεμβρίου 2023

Καλό ταξίδι Αλέξανδρε…

Σε κλίμα συγκίνησης η πολιτική κηδεία του μουσικού και πρώην διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Συκεών Αλέξανδρου Χρυσάφη

Σε μία συγκινητική βραδιά με το αγαπημένο του πιάνο να δεσπόζει στο χώρο εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου τον οποίο είχε συνδιαμορφώσει ο ίδιος με τους συνεργάτες του, και πλήθος κόσμου να έχει προσέλθει για να τιμήσει τη μνήμη του, έγινε χθες το απόγευμα η πολιτική κηδεία του μουσικού και πρώην διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Συκεών Αλέξανδρου Χρυσάφη. Ο Αλέξανδρος έφυγε από τη ζωή μετά από πολύμηνη νοσηλεία πριν από λίγες μέρες και αποτεφρώθηκε όπως είχε επιλέξει.Στο λιτό σκηνικό του αποχαιρετισμού που επιμελήθηκαν οι εργαζόμενοι στο Πολιτιστικό κέντρο, όπως άρμοζε σε έναν άνθρωπο του πολιτισμού, τοποθετήθηκε πάνω στο πιάνο η τεφροδόχος δίπλα σε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και κάποιες φωτογραφίες του. Στην είσοδο της αίθουσας είχε στηθεί ένα βιβλίο που υποδεχόταν τις αφιερώσεις όσων ήθελαν να του γράψουν το δικό τους προσωπικό αντίο.


Παρούσες στην εκδήλωση ήταν οι δύο αγαπημένες κόρες του Αλέξανδρου Δήμητρα και Χρυσηίδα.


Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης παίρνοντας το λόγο ανέτρεξε στο παρελθόν και στη συνεργασία τους: «Ψάχναμε να βρούμε έναν ταλαντούχο άνθρωπο παθιασμένο στον Πολιτισμό με τα κατάλληλα προσόντα για να του αναθέσουμε το Δημοτικό μας Ωδείο», ανέφερε μεταξύ άλλων.


«Όταν τον κάλεσα να τεθεί επικεφαλής της προσπάθειάς μας για μία Αναγνωρισμένη από το Κράτος Μουσική Σχολή που θα μπορεί να απονέμει στους μαθητές του κρατικούς τίτλους επωμίστηκε αμέσως την ευθύνη. Ο Αλέξανδρος με το μεράκι του και το ταλέντο του βοήθησε ακόμα και στη διαμόρφωση του χώρου του Πολιτιστικού Κέντρου, αφήνοντας συνολικά ανεξίτηλη την παρουσία του στον Πολιτισμό του δήμου μας», σημείωσε ο δήμαρχος τονίζοντας ότι σε εκείνον οφείλεται κατά σημαντικό βαθμό η φήμη που απέκτησε το Δημοτικό Ωδείο. Ο δήμαρχος έκανε αναφορά και στις άλλες πλευρές και τα ταλέντα του Αλέξανδρου Χρυσάφη καθώς είχε ασχοληθεί και με το θέατρο ενώ διαβεβαίωσε κοιτώντας στα μάτια τις δυο του κόρες ότι δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ και θα μείνει φωτεινός σηματοδότης μας.Δύο αγαπημένοι του συνεργάτες επί σειρά ετών στο Πολιτιστικό Κέντρο η Μαίρη Σαμανάδη και ο Βαγγέλης Ηλιάδης μίλησαν με λόγια βαθιάς εκτίμησης για κείνον αναφέροντας στιγμές από τη συμπόρευσή τους.


Κοινός τόπος των αναμνήσεων τους; «Ο Αλέξανδρος ήταν ένας εργάτης της μουσικής και του χιούμορ. Θα τον κουβαλάμε πάντα μέσα μας.


Ένα σύντομο βίντεο που προβλήθηκε θύμισε στους παριστάμενους τον ξεχωριστό χαρακτήρα του και η φωνή του ακούστηκε στο χώρο σαν να απευθύνεται στους παρόντες με τη φράση : «Παρακαλώ την ησυχία σας…»Ήταν ένα απόσπασμα από δική του παρουσίαση σε κάποια παράσταση από το παρελθόν που όμως τόσο ταίριαζε στην εκδήλωση για τη δική του μνήμη.


Οι παρευρισκόμενοι κράτησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του μαέστρου Αλέξανδρου Χρυσάφη.