Ξαναρχίζει το κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών με μαθήματα και για τις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Ξαναρχίζει το κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών με μαθήματα και για τις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου

14 Σεπτεμβρίου 2023

Ξαναρχίζει το κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών με μαθήματα και για τις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου

Ήδη άρχισαν οι εγγραφές των ενδιαφερομένων μαθητών στο γραφείο Παιδείας

Στην επέκταση των δωρεάν μαθημάτων και στις δύο πρώτες τάξεις του λυκείου για το σχολικό έτος 2023-24 προχωρά το κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών το οποίο αποτελεί εδώ και χρόνια έναν ουσιαστικό μηχανισμό στήριξης των μαθητών ευάλωτων οικογενειών.


Μέχρι την περυσινή χρονιά, το κοινωνικό φροντιστήριο κάλυπτε βασικά μαθήματα των τριών τάξεων του γυμνασίου, ενώ λειτούργησε για πρώτη φορά και φέτος το καλοκαίρι, περίοδο κατά την οποία παραδόθηκαν μαθήματα σε παιδιά της τελευταίας τάξης του δημοτικού προκειμένου να ενταχθούν με όσο γίνεται περισσότερα εφόδια στο γυμνασιακό περιβάλλον.



Για τη φετινή σχολική χρονιά έχει εξασφαλισθεί τόσο ο απαιτούμενος αριθμός εθελοντών εκπαιδευτικών όσο και οι επιπλέον χώροι που θα χρειαστούν προκειμένου να λειτουργήσουν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και για την Α΄και Β΄Λυκείου, οπότε αυτό που απομένει είναι η συμμετοχή ικανού αριθμού μαθητών.


Ο Σίμος Δανιηλίδης εύχεται καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και τονίζει ότι η παιδεία ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι βασική προτεραιότητα της διοίκησης του δήμου. «Η παιδεία είναι το κλειδί για το μέλλον της χώρας, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο» αναφέρει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και προσθέτει: «Το κοινωνικό φροντιστήριο αποτελεί παράλληλα έκφραση και της κοινωνικής μας πολιτικής καθώς έρχεται να στηρίξει οικογένειες που λόγω οικονομικής στενότητας δυσκολεύονται ή αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά φροντιστήρια. Για εμάς λοιπόν η λειτουργία του είναι και θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης και ευχαριστούμε και τους εθελοντές εκπαιδευτικούς που συμβάλουν σε αυτή την πρωτοβουλία».


Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης απευθύνει κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς προκειμένου να ενισχύσουν τη λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου το οποίο στηρίζεται στην εθελοντική τους συμμετοχή.


Προϋποθέσεις και δικαιολογητικά


Δικαίωμα αίτησης έχουν όλοι οι μαθητές ανεξάρτητα από οικονομικά κριτήρια, αρκεί να κατοικούν στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσει ένας από τους δύο γονείς/κηδεμόνες είναι:


1. Αίτηση (Μπορείτε να τη βρείτε εδώ, στο κάτω μέρος της ανάρτησης και στο Γραφείο Παιδείας)


2. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας προκειμένου για Έλληνα γονέα/κηδεμόνα ή διαβατηρίου και της άδειας διαμονής του προκειμένου για αλλοδαπό γονέα/κηδεμόνα.


3. Βεβαίωση φοίτησης του μαθητή/τριας από το σχολείο


4. Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα που υποβάλλει την αίτηση για την ανάληψη της ευθύνης για την προσέλευση και την αποχώρηση του μαθητή/τριας στον/από το χώρο του φροντιστηρίου (Μπορείτε να τη βρείτε εδώ, στο κάτω μέρος της ανάρτησης και στο Γραφείο Παιδείας και δεν χρειάζεται θεώρηση γνήσιου της υπογραφής).


5. Υπεύθυνη Δήλωση του έτερου γονέα/κηδεμόνα (αυτού που δεν υποβάλλει την αίτηση) για την συναίνεση του στα στοιχεία της αίτησης που υποβάλλεται από τον άλλο γονέα/κηδεμόνα (Μπορείτε να τη βρείτε εδώ, στο κάτω μέρος της ανάρτησης και στο Γραφείο Παιδείας και δεν χρειάζεται θεώρηση γνήσιου της υπογραφής).


Τα παραπάνω δικαιολογητικά υποβάλλονται στο Γραφείο Παιδείας του δήμου Νεάπολης - Συκεών Ελ. Βενιζέλου 125, 2ος όροφος τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, αυτοπροσώπως από τον ένα από τους δύο γονείς/κηδεμόνες ή ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση:


charisis.ioannis@n3.syzefxis.gov.gr


Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Ιωάννη Χαρίση στο τηλέφωνο: 2313329577.


Πού: O χώρος που θα λειτουργήσει το κοινωνικό φροντιστήριο βρίσκεται στο 2ο όροφο του δημοτικού καταστήματος Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125) σε κατάλληλα διαμορφωμένες κλιματιζόμενες αίθουσες. Σε ότι αφορά τα μαθήματα που θα διδαχθούν καθώς και το ωρολόγιο πρόγραμμα, θα διαμορφωθούν ανάλογα με τη συμμετοχή μαθητών και εθελοντών εκπαιδευτικών.


Πότε: Τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν την 2η εβδομάδα του Οκτωβρίου αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Για την ακριβή ημερομηνία έναρξης καθώς και για το πρόγραμμα θα υπάρξει ενημέρωση των εγγεγραμμένων μαθητών από το Γραφείο Παιδείας.