Όλα έτοιμα στα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών για το πρώτο κουδούνι

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Όλα έτοιμα στα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών για το πρώτο κουδούνι

8 Σεπτεμβρίου 2023

Όλα έτοιμα στα σχολεία του δήμου  Νεάπολης-Συκεών για το πρώτο κουδούνι

Δεκάδες υλικοτεχνικές παρεμβάσεις σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια και στις τέσσερις ενότητες του δήμου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Με τους καλύτερους οιωνούς από πλευράς λειτουργικής επάρκειας του συνόλου των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, ξεκινά η νέα σχολική χρονιά στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.


Όπως κάθε χρόνο, μέσα στο καλοκαίρι σε αγαστή συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολείων, στα διδακτήρια όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, έγιναν οι απαραίτητες συντηρήσεις, επισκευές και παρεμβάσεις, με στόχο να παραδοθούν σε άψογη κατάσταση στην εκπαιδευτική κοινότητα.



Ελαιοχρωματισμοί , συντηρήσεις στον πάγιο εξοπλισμό, προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού, ηλεκτρολογικές, υδραυλικές και μηχανολογικές επισκευές, στεγανοποιήσεις ανακαινίσεις τουαλετών, μονώσεις ολοκληρώθηκαν ως αργά το μεσημέρι της Παρασκευής ώστε όλα να είναι έτοιμα ενόψει του αγιασμού της Δευτέρας. Επιπλέον έγιναν πολλές φυτεύσεις για επιπλέον πρασινισμό των αύλειων χώρων αλλά και κλαδεύσεις δέντρων εντός και πέριξ των σχολικών συγκροτημάτων.



«Αναβαθμίζουμε και στηρίζουμε συνεχώς το δημόσιο σχολείο, με έργα και όχι με λόγια, έχοντας σε προτεραιότητα την εκπαίδευση. Σε άριστη συνεργασία με τις διευθύνσεις όλων των σχολικών μας μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με συντονισμένες ενέργειες και αυστηρό προγραμματισμό προχωρήσαμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε όλα όσα απαιτούνται για την βελτίωση και αναβάθμιση των κτιριακών μας υποδομών», σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Ο δήμαρχος δεν παραλείπει να επισημάνει ότι «παρά την υποχρηματοδότηση από την κυβέρνηση η διοίκηση είναι σε θέση επειδή διαθέτει ένα υγιές ταμείο να χρηματοδοτεί τις αυξημένες ανάγκες των σχολικών μονάδων, υλοποιώντας και φέτος το μεγαλύτερο πρόγραμμα συντηρήσεων στα σχολικά κτίρια σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης».

 

«Όλο αυτό το διάστημα του τελευταίου τριμήνου γίνονται όλες οι απαιτούμενες συντηρήσεις, ανακαινίσεις, μονώσεις, ενώ ενισχύθηκε και ο τεχνολογικός εξοπλισμός εκεί όπου χρειαζόταν, έτσι ώστε τη Δευτέρα, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς να είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχθούμε τα 11.000 παιδιά μας, τους μαθητές μας από τα Νηπιαγωγεία μέχρι τα Λύκεια ολόκληρου του δήμου» υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης.


Επιπλέον ο αντιδήμαρχος ξεκαθαρίζει πως η διοίκηση του δήμου θα είναι δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς όπως είχαν την ευκαιρία να διαβεβαιώσουν στη συνάντηση που είχαν με τους διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και οι πρόεδροι των δύο Σχολικών Επιτροπών του δήμου.


Να σημειωθεί τέλος, πως όλες οι συντηρήσεις των σχολείων έγιναν υπό τον συντονισμό της προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Αλεξάνδρας Τερζίδου και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Τριαντάφυλλου Κουσαγιαννίδη σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων Στέλιο Γκατζέ και Περιβάλλοντος & Πρασίνου Παρή Γενίτσαρη.