Νέος κύκλος αιτήσεων για δικαιούχους 25-30 ετών του προγράμματος δωρεάν στέγασης «Κάλυψη» στο δήμο Νεάπολης- Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Νέος κύκλος αιτήσεων για δικαιούχους 25-30 ετών του προγράμματος δωρεάν στέγασης «Κάλυψη» στο δήμο Νεάπολης- Συκεών

25 Αυγούστου 2023

Νέος κύκλος αιτήσεων για δικαιούχους 25-30 ετών  του προγράμματος δωρεάν στέγασης «Κάλυψη»  στο δήμο Νεάπολης- Συκεών

Σε εξέλιξη έως την 1η Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για νέους δικαιούχους στο Δημαρχείο Νεάπολης - Συκεών και ηλεκτρονικά

Σε εξέλιξη είναι η 2η φάση της υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για το στεγαστικό πρόγραμμα «Κάλυψη» στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.


Με το πρόγραμμα αυτό άτομα ηλικίας από 25 έως 39 ετών, που ήταν δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος κατά τον μήνα Μάρτιο του 2023 και κάτοικοι του δήμου Νεάπολης-Συκεών, μπορούν να προσέρχονται στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση ή να την αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dimos.neapolis-sykeon@n3.syzefxis.gov.gr ώστε να διεκδικήσουν δωρεάν στέγαση για 3 χρόνια.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τις κατηγορίες των ωφελούμενων νοικοκυριών, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας καθώς και τον τρόπο μοριοδότησης από τα αντίστοιχα έγγραφα που είναι διαθέσιμα εδώ στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Νεάπολης-Συκεών.


Ήδη μέσω της ίδιας διαδικασίας που προηγήθηκε από τον Απρίλιο έχουν διατεθεί σε δικαιούχους του προγράμματος οι μισές έως τώρα κατοικίες ενώ απομένουν να διατεθούν άλλα 6 από τα 13 διαθέσιμα διαμερίσματα του παλιού προγράμματος ΕΣΤΙΑ.


Όπως άλλωστε επισημαίνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος προ τετραετίας είχε προτείνει στα θεσμικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τη λύση της κοινωνικής κατοικίας για τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών διεκδικεί περισσότερες διαθέσιμες κατοικίες προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατόν πιο πολλοί συμπολίτες μας από τους 428 δικαιούχους που έχει εγκρίνει το υπουργείο στο δήμο μας.Info


Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών, Στρ.Σαράφη & Ι.Μιχαήλ 1, Συκιές

Τμ. Κοινωνικής Προστασίας & Ισότητας (ημιώροφος) – Κέντρο Κοινότητας 2313313151