Σ. Δανιηλίδης προς Εγνατία Οδό ΑΕ: Δεν είναι θέμα προσωπικής χάρης η ατέλεια στα οχήματα που φέρουν τις πορτοκαλί πινακίδες του δημοσίου και κατευθύνονται σε περιοχή που φλέγεται

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Σ. Δανιηλίδης προς Εγνατία Οδό ΑΕ: Δεν είναι θέμα προσωπικής χάρης η ατέλεια στα οχήματα που φέρουν τις πορτοκαλί πινακίδες του δημοσίου και κατευθύνονται σε περιοχή που φλέγεται

24 Αυγούστου 2023

Σ. Δανιηλίδης προς Εγνατία Οδό ΑΕ:  Δεν είναι θέμα προσωπικής χάρης η ατέλεια στα οχήματα που φέρουν τις πορτοκαλί πινακίδες  του δημοσίου και κατευθύνονται σε περιοχή που φλέγεται

Την έκπληξή του εξέφρασε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών για την απάντηση της εταιρίας στην καταγγελία του

Την έκπληξη του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών προκάλεσε η «απάντηση» της «Εγνατία Οδός ΑΕ» στην καταγγελία του, η οποία μάλιστα του γνωστοποιήθηκε την ώρα που εξέταζε το ενδεχόμενο να προσφύγει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να αναζητήσει πιθανές ευθύνες όσων αρνούνται να διευκολύνουν πυροσβεστικά και άλλα βοηθητικά οχήματα να φτάσουν το συντομότερο δυνατό στον Έβρο που καίγεται.


Σε δήλωση του σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε και τον τρόπο με τον οποίο η εταιρία αποφάσισε να αντιδράσει ο Σίμος Δανιηλίδης σημειώνει ότι η ατέλεια σε οχήματα με δημοτικές πινακίδες δεν είναι θέμα προσωπικής χάρης ούτε δημοσίων σχέσεων ή προνομιακής μεταχείρισης και κάνει λόγο για υποκριτική στάση από πλευράς διοίκησης της «Εγνατία Οδός ΑΕ».


«Δυστυχώς η ηγεσία της δημόσιας Α.Ε συνεχίζει να βρίσκεται σε πλήρη παραφωνία με το κλίμα των ημερών και να εμπίπτει στην κατάσταση που περιγράφει η γνωστή λαϊκή παροιμία «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι». Αυτοί που απαίτησαν από οχήματα με τις χαρακτηριστικές και διακριτές από όλους πορτοκαλί πινακίδες να καταβάλουν το αντίτιμο των διοδίων ενώ οι οδηγοί και στις δύο περιπτώσεις (με κατεύθυνση την Αλεξανδρούπολη και νωρίτερα τη Δορκάδα) εξήγησαν ποιοι είναι και πού πηγαίνουν θέλουν να δικαιολογηθούν υποστηρίζοντας υποκριτικά πως «δεν ήξεραν».


Κι όμως οι εργαζόμενοι των διοδίων επικοινώνησαν εκείνη την ώρα με τους προϊσταμένους τους προκειμένου να διασφαλίσουν την αυτονόητη ατέλεια, χωρίς να το επιτύχουν.


Όσο για το δήθεν επιχείρημά τους πως δεν τους τηλεφώνησα προσωπικά, θα πρέπει να επισημάνω στους υπεύθυνους της «Εγνατία οδός ΑΕ» πως δεν άπτεται των δημοσίων σχέσεων του κάθε δημάρχου ή των προσωπικών του επαφών η υποχρέωσή τους να γνωρίζουν και να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Και η δουλειά τους είναι να ξεχωρίζουν ποια οχήματα μετακινούνται προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που υπερβαίνουν πρόσωπα και καταστάσεις.


Την ώρα που αυτοδιοικητικοί, βουλευτές ακόμη και πολιτικοί αρχηγοί συγχαίρουν τον δήμο μας για την πρωτοβουλία του να συνδράμει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη δεν θα απολογηθούμε σε αυτούς που στερούνται της ευαισθησίας να εξαιρέσουν από την καταβολή διοδίων πυροσβεστικά οχήματα. Φυσικά και δεν ζητάμε προνομιακή μεταχείριση από κανέναν»