Στον Σίμο Δανιηλίδη μαθητές του Πειραματικού Λυκείου του ΠΑΜΑΚ που πήραν το παιχνίδι… στα σοβαρά και ανακηρύχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Στον Σίμο Δανιηλίδη μαθητές του Πειραματικού Λυκείου του ΠΑΜΑΚ που πήραν το παιχνίδι… στα σοβαρά και ανακηρύχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης

25 Αυγούστου 2023

Στον Σίμο Δανιηλίδη μαθητές του Πειραματικού Λυκείου  του ΠΑΜΑΚ που πήραν το παιχνίδι… στα σοβαρά  και ανακηρύχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης

Η ομάδα της Isometricks που δημιούργησε το wizzle και διεκδικεί με αυτό το καινοτόμο επιτραπέζιο παιχνίδι την πρωτιά και στον παγκόσμιο διαγωνισμό του JuniorAchievementθα σχεδιάσει ειδική έκδοση για το δήμο Νεάπολης-Συκεών

Τους πρωταθλητές Ευρώπης στο διαγωνισμό Junior Achievement 2023 στο πρόγραμμα«Εικονική Επιχείρηση – The Company Program» υποδέχθηκε στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.


Ο Σίμος Δανιηλίδης συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Isometricks, της μαθητικής start up του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του πρώην Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Νεάπολης στο στρατόπεδο Στρεμπενιώτη για τη δημιουργία του wizzle, του επιτραπέζιου παιχνιδιού που τους χάρισε τη νίκη στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ο οποίος θεωρείται η Eurovision της νεανικής επιχειρηματικότητας.



«Μπράβο. Συγκινούμαι και παθιάζομαι με τον αγώνα και την επιτυχία σας» είπε στον Ιωάννη Τερψιάδη, την Φωτεινή-Μαρία Κατσάνου, την Μαρίνα Γιακουμόγλου και τον Νικόλαο Σίββα, τους τέσσερις από τους πέντε μαθητές της αγωνιστικής ομάδας της Isometricks που τον επισκέφθηκαν συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους Νίκο Τερψιάδη, Άννα Ματσιώρη και Κυριακή Βασιλού.




Ο Σίμος Δανιηλίδης σημείωσε ότι η επιτυχία της ομάδας στην Κωνσταντινούπολη, σε ένα τόσο ανταγωνιστικό και υψηλού επιπέδου διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 40 ευρωπαϊκές χώρες, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τη δημόσια παιδεία αλλά και δικαίωση για τα Πειραματικά Σχολεία, η δημιουργία των οποίων αποτελεί κεντρική πολιτική της διοίκησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών.


«Έχουμε κατασκευάσει σχολεία με προδιαγραφές πειραματικών ωστόσο η διαδικασία μετατροπής τους μπλοκάρεται από τους συλλόγους των διδασκόντων»σημείωσε ο δήμαρχος και εξέφρασε την ελπίδα να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια και να γίνουν πειραματικά όλα τα σχολεία.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία ήταν παρών και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Isometricks αναφέρθηκαν στην πορεία που διένυσε η ομάδα από τη σύστασή της μέχρι την πανευρωπαϊκή νίκη, ενώ δεν έκρυψαν την αισιοδοξία τους ακόμη και για νίκη στον αντίστοιχο παγκόσμιο διαγωνισμό που έπεται και στον οποίο θα εκπροσωπήσουν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το wizzle, το όνομα του οποίου προέκυψε από τη συνένωση των λέξεων wizard και puzzle , είναι ένακαινοτόμο επιτραπέζιο παιχνίδι συμμετριών που έχει κρυμμένα μαθηματικά και ευεργετική επίδραση στον εγκέφαλο.


Μάλιστα έχει κινήσει το ενδιαφέρον του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ η Ελληνική Εταιρεία Alzheimer το χρησιμοποιεί σε μη φαρμακευτικές θεραπευτικές παρεμβάσεις και το έχει εντάξει σε δύο ερευνητικά προγράμματα.


Η δεδομένη στήριξη στην ομάδα της Isometricks από το δήμο έλαβε μάλιστα άμεσα πρακτικά χαρακτηριστικά καθώς κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε, μετά από πρόταση του Σίμου Δανιηλίδη, η παραγωγή μιας ξεχωριστής έκδοσης, ειδικά σχεδιασμένης για το δήμο Νεάπολης-Συκεών. Το wizzle «Δήμος Νεάπολης-Συκεών edition» θα είναι πλέον ένα από τα δώρα που θα λαμβάνουν πρόσωπα και εκπρόσωποι φορέων σε εθιμοτυπικές και όχι μόνο συναντήσεις με τη διοίκηση του δήμου.


Με δεδομένο τέλος ότι η διαδικασία παραγωγής του wizzle γίνεται με την μέθοδο του 3D printing, ο Σίμος Δανιηλίδης πρότεινε στην ομάδα να συνεργαστεί με τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ του δήμου τα οποία θα αναλάβουν την επεξεργασία των κομματιών που εκτυπώνονται και τη συσκευασία τους, ιδέα που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό τόσο από τους μαθητές όσο και από τους εκπαιδευτικούς της Isometricks.



Να σημειωθεί ότι υπήρξε… ολιγόλεπτη καθυστέρηση στην έναρξη της συζήτησης καθώς τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αντιδήμαρχος Παιδείας έπαιξαν με το wizzleπου τους χάρισε η ομάδα με την ευκαιρία της συνάντησης, προσπαθώντας να ενώσουν κομμάτια και να φτιάξουν σχήματα.