253 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους δημότες στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

253 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους δημότες στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

22 Φεβρουαρίου 2022

253 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους δημότες στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για την Κοινωφελή Εργασία

Σε αναμονή για το άνοιγμα του προγράμματος 55-67

Με τη δημιουργία άλλων 253 νέων θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας και του προγράμματος 55-67 (Πλησίον της Σύνταξης) ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συνεχίζει τον αγώνα του και τις παρεμβάσεις του για την αντιμετώπιση του μέγιστου κοινωνικού προβλήματος της ανεργίας.


«Το πρόβλημα της ανεργίας, που πλήττει έντονα τους νέους, αλλά και μεγάλο ποσοστό των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (γυναικών, ηλικιωμένων, ΑμεΑ, απεξαρτηθέντων, κ.λπ.), είναι διαχρονικά το μεγαλύτερο αγκάθι που με συντονισμένες δράσεις οφείλουμε να ξεριζώσουμε. Σ’ αυτόν τον πόλεμο ο δήμος μας είναι εδώ και χρόνια παρών στην πρώτη γραμμή, και έτσι θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.


Ο νέος κύκλος των δραστικών παρεμβάσεων του δήμου σηματοδοτείται με το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, στο πλαίσιο της οποίας εγκρίθηκαν 145 θέσεις εργασίας 49 διαφορετικών ειδικοτήτων και των τεσσάρων βαθμίδων εκπαίδευσης (ΥΕ, ΔΕ, ΠΕ, ΤΕ). Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ, με την ειδική πλατφόρμα να έχει ήδη ανοίξει προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους.


Το πρόγραμμα αφορά εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 ετών και άνω, οι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 και ώρα 11 π.μ. Η υποβολή, δε, γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, (www.gov.gr) και του συνδέσμου https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinophelous-kharaktera. Επίσης μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση και στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.


Προϋποθέσεις-δηλώσεις


Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:


1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

2. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,

3. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι (12 μηνών και άνω) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

4. Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά τους προσόντα,

5. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών,

6. Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ,

7. Άνεργοι δικαιούχοι «Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος», εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ,

8. Άνεργοι ενήλικες που συνεχίζουν να διαμένουν (μετά την ενηλικίωσή τους) σε Μονάδες Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας, εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Ανηλίκων κατόπιν χορήγησης της συναφούς βεβαίωσης από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ).


Σύμφωνα με τον πρόσκληση του ΟΑΕΔ, δικαίωμα συμμετοχής στη δράση δεν έχουν οι ωφελούμενοι που συμμετείχαν σε προηγούμενα προγράμματα, και συγκεκριμένα στις υπ’ αρ. 9/2017, 16/2017, 4/2018, 8/2018, 10/2018, 3/2019 και 4/2020 Δημόσιες Προσκλήσεις του ΟΑΕΔ (ΦΕΚ 5895/16.12.2021, ΚΥΑ 1.5613/14.12.2021).


Πλησίον της Σύνταξης (55-67)


Παράλληλα, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ολοκληρώνει τη διαδικασία για την έγκριση άλλων 108 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος 55-67 (Πλησίον της Σύνταξης), που θα αφορά ανέργους 32 διαφορετικών ειδικοτήτων, με στόχο να δώσει διέξοδο στους ευάλωτους ηλικιακά άνεργους δημότες 55-67 ετών. Το πρόγραμμα, το οποίο επίσης υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ, αναμένεται να ανοίξει τον επόμενο μήνα. Να σημειωθεί ότι στις δυο προηγούμενες φάσεις του προγράμματος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών προσέλαβε 134 εργαζόμενους 22 διαφορετικών ειδικοτήτων.


«Πρόκειται για ένα πολύ κρίσιμο και χρήσιμο πρόγραμμα για τους ανέργους συνδημότες μας που βρίσκονται στο μεταίχμιο της συνταξιοδότησής τους κι αδυνατούν, λόγω της ηλικίας τους, να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις. Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο, έως ακατόρθωτο, είναι οι συνδημότες μας αυτής της ηλικιακής ομάδας να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας, με τον ιδιωτικό τομέα να αρνείται να τους απορροφήσει, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην και να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα συντάξιμα χρόνια. Για αυτούς τους συνανθρώπους μας δίνουμε αγώνα συμβάλλοντας αποφασιστικά στη μείωση της ανεργίας στο δήμο μας», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.


«Συνεχίζουμε την προσπάθεια έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα παράτασης για άλλα δυο χρόνια (σύνολο τέσσερα) για αυτούς που έχουν ανάγκη περαιτέρω εργασίας και ενσήμων» αναφέρει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «απαιτούμε από την Πολιτεία, το υπ. Εργασίας και τον ΟΑΕΔ να υπάρξει αντίστοιχο πρόγραμμα (του ΟΑΕΔ) για τους δήμους που να αφορά τις ηλικίες 18-30 ετών, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα και στους ανέργους αυτής της ηλικίας να αξιοποιήσουν ανάλογο πρόγραμμα».


Πρόσκληση στους άνεργους δημότες


Όπως υπογραμμίζει ο Σίμος Δανιηλίδης, «καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να ενταχθούν στα προγράμματα αυτά και να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνεργοι που είναι συνδημότες μας εγγεγραμμένοι στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς του δήμου μας και παρακολουθούνται από τους Συμβούλους Απασχόλησης».


Προς την κατεύθυνση αυτή, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης απευθύνει πρόσκληση-παραίνεση προς μεν τους ανέργους δημότες «να απευθυνθούν στην Υπηρεσία Συμβουλευτικής στην Απασχόληση, που λειτουργεί στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, προκειμένου να ενημερωθούν για τα προγράμματα και να λάβουν τις απαραίτητες πληροφορίες έτσι ώστε να είναι σε θέση, εφόσον συντρέχουν οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις, να το αξιοποιήσουν προς όφελός τους», προς δε τους κατοίκους που δεν είναι δημότες «να κινήσουν άμεσα τις διαδικασίες μεταδημότευσής τους αξιοποιώντας στο έπακρον την ευκαιρία».


Για περισσότερες πληροφορίες, για την κατάλληλη στήριξή τους, αλλά και για τη δήλωση της ειδικότητάς τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον:


• Συμβουλευτικό Σταθμό Νεάπολης – Τηλ.: 2313.329525, και

• Συμβουλευτικό Σταθμό Πεύκων – Τηλ.: 2313.502226.