«Κατάληψη» μαθητών στους Σταθμούς Αιμοδοσίας

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

«Κατάληψη» μαθητών στους Σταθμούς Αιμοδοσίας

25 Φεβρουαρίου 2022

«Κατάληψη» μαθητών στους Σταθμούς Αιμοδοσίας

Με 410 νέες μονάδες αίματος ενισχύεται μέχρι στιγμής η Δημοτική Τράπεζα Αίματος

Στη Δ.Ε. Νεάπολης ολοκληρώνεται αύριο, Σάββατο η εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Ηχηρά μηνύματα προσφοράς, ανιδιοτέλειας, κοινωνικής ευθύνης, ευαισθησίας και ευσυνειδησίας συνεχίζουν να στέλνουν δεκάδες μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ ολόκληρου του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που με τη συγκατάθεση αλλά και την παρουσία των γονέων τους, κατακλύζουν καθημερινά αυτήν την εβδομάδα τα σημεία Αιμοδοσίας του δήμου.


Ήδη, περισσότεροι από 30 μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ανθρωπιάς του δήμου κι έχουν, μέχρι χθες, προσφέρει, για πρώτη τους φορά, πολύτιμες ανάσες βοήθειας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και στο Σύστημα Υγείας της χώρας μας, επιδεικνύοντας μια συγκινητική στάση μέγιστης ευθύνης και αλληλεγγύης ενισχύοντας δυναμικά την αισιοδοξία και την ελπίδα.


Είχε προηγηθεί, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, επίσκεψη Επισκέπτριας Υγείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και στελεχών των Συμβουλευτικών Σταθμών του δήμου σε όλα τα Λύκεια του δήμου, όπου και ενημέρωσαν τους μαθητές της Γ΄ Τάξης για την εκστρατεία αιμοδοσίας, προσκαλώντας τους να γίνουν μέλη του εθελοντικού κινήματος (με βάση τα νέα δεδομένα, αίμα μπορούν να προσφέρουν και όσοι νέοι και όσες νέες έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους αλλά δεν έχουν ενηλικιωθεί ακόμη. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται η Υπεύθυνη Δήλωση συναίνεσης του γονέα ή του κηδεμόνα με απαραίτητη την επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής).


Η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου Νεάπολης-Συκεών ξεκίνησε το προηγούμενο Σάββατο 19 Φεβρουαρίου από τη Δ.Ε. Πεύκων, όπου προσήλθαν 54 εθελοντές αιμοδότες, συνεχίστηκε με τη συμμετοχή 298 εθελοντών στη Δ.Ε. Συκεών, με επόμενο, από χθες, σταθμό τη Δ.Ε. Νεάπολης, όπου και θα ολοκληρωθεί αύριο, με 58 μέχρι στιγμής εθελοντές. Συνολικά, μέχρι χθες, η Δημοτική Τράπεζα Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών ενισχύθηκε με 410 μονάδες αίματος, με τη μεγάλη προσέλευση των εθελοντών να καταγράφει αισθητή αύξηση συγκριτικά με την Αιμοδοσία του Νοεμβρίου.


«Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε μικρούς και μεγάλους, παλιούς και νέους αιμοδότες για τη συγκινητική και τόσο ελπιδοφόρα μαζική συμμετοχή τους και αισιοδοξούμε κι ελπίζουμε για όλο και εντονότερη ενδυνάμωση του κινήματος των εθελοντών» δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης προσκαλώντας «μέχρι και την τελευταία μέρα» οποιονδήποτε μπορεί «να συμμετάσχει στη μεγάλη αυτή προσπάθεια του δήμου μας για να αντιμετωπιστούν οι τρομερές ανάγκες για αίμα που υπάρχουν στα νοσοκομεία μας, με χιλιάδες ανθρώπινες ζωές να κινδυνεύουν καθημερινά».


Το πρόγραμμα


Η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς συνεχίζεται σήμερα στο Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη), με την προσέλευση των εθελοντών να γίνεται ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων του υγειονομικού πρωτοκόλλου, για την αποφυγή της περαιτέρω διάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.


Κατά τη διάρκεια της Εθελοντικής Αιμοδοσίας εξειδικευμένα στελέχη φορέων ενημερώνουν τους προσερχόμενους αιμοδότες για την ανάγκη να γίνουν δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων, όπως και δωρητές και δωρήτριες οργάνων σώματος.


Κι αυτή η εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Αγ. Παύλος», «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου», και με την υποστήριξη των τοπικών συλλόγων και φορέων.


Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:


Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημ. Κατάστημα Νεάπολης

Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 // 9 π.μ.- 2 μ.μ.

Δημ. Κατάστημα Νεάπολης

Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη


Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 2313.313117, -151 & -154

Φωτογραφίες