Το Πάρκο της λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου και Ρήγα Φεραίου πρασίνισε…

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Το Πάρκο της λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου και Ρήγα Φεραίου πρασίνισε…

3 Μαρτίου 2022

Το Πάρκο της λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου και Ρήγα Φεραίου πρασίνισε…

Ο νέος βιοκλιματικός χώρος αναψυχής πήρε την τελική του μορφή με την τοποθέτηση του χλοοτάπητα, και ακολουθεί η φύτευση 350 μεγάλων δένδρων, θάμνων και ποωδών καλλωπιστικών φυτών

Ζήτημα ημερών η παράδοσή του στην κοινωνία

Ένα βήμα πριν την παράδοσή του έφθασε το νέο μεγάλο Πάρκο Λαϊκής Αγοράς λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου και Ρήγα Φεραίου, όπου μπήκαν οι πρώτες… πράσινες πινελιές του για να ακολουθήσουν και οι επόμενες, που θα είναι και οι τελευταίες.


Πρόκειται για ένα νέο βιοκλιματικό πάρκο συνολικής έκτασης 1.417 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Λαϊκής Αγοράς, και περικλείεται από τις οδούς Ρήγα Φεραίου-Αναξαγόρα-Ναυπάκτου-λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου των Δ.Ε. Συκεών και Νεάπολης. Το έργο, προϋπολογισμού 669.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, αφορά στη διαμόρφωση υπαίθριου χώρου πρασίνου, με στόχο τη δημιουργία ενός ανοικτού πάρκου και χώρου πρασίνου, στο οποίο θα δημιουργηθεί και Μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου.


Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης του χώρου με την τοποθέτηση των εγκαταστάσεων και των δικτύων, το πάρκο πήρε πλέον την τελική του μορφή μετά τη φύτευση του χλοοτάπητα, εικόνα που άρχισαν ήδη να απολαμβάνουν οι περίοικοι. Οι εργασίες εξελίσσονται με τους ίδιους ταχείς ρυθμούς με το επόμενο στάδιο να είναι οι φυτεύσεις των δένδρων και των φυτών, και συγκεκριμένα 50 νέων μεγάλων δένδρων, 200 θάμνων και αναρριχητικών φυτών και 100 ποωδών καλλωπιστικών φυτών.


Ο ηλεκτροφωτισμός της περιοχής ολοκληρώθηκε σε προηγούμενη φάση των εργασιών και ήδη λειτουργεί με φωτιστικά σώματα LED, όπως επίσης τοποθετήθηκε αστικός εξοπλισμός (καθιστικά, παγκάκια, πέργκολα, μικροί κάδοι, σήμανση) καθώς και υπόγειοι κάδοι οικιακών απορριμμάτων. Επί της λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου και των οδών Ναυπάκτου, Αναξαγόρα, Κορυτσάς, Ρ. Φεραίου, δηλαδή περιμετρικά του νέου πάρκου, θα δημιουργηθούν συνολικά περισσότερες από 40 θέσεις στάθμευσης οχημάτων, μεταξύ των οποίων οι δύο για ΑμεΑ.


«Η παράδοση του νέου Πάρκου της Ρ. Φεραίου στην κοινωνία είναι πλέον ζήτημα ημερών. Πολύ σύντομα στην περιοχή θα υπάρχει ένα στολίδι, ένα σημείο αναφοράς που θα αναβαθμίσει πλήρως την ποιότητα ζωής», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη των εργασιών.

Φωτογραφίες