Ομόφωνα ψηφίσματα από τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Ομόφωνα ψηφίσματα από τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

17 Μαρτίου 2022

Ομόφωνα ψηφίσματα από τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

ΟΧΙ στη μεταφορά της Υπηρεσίας του INTERREG

♦ Σίμος Δανιηλίδης: Αντί για αποκέντρωση, το αθηνοκεντρικό κράτος γίνεται όλο και πιο συγκεντρωτικό ♦ Στο πλευρό των εργαζομένων σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο

Την αντίθεσή του στην κατάργηση της Υπηρεσίας του Interreg (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας), που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και εξυπηρετεί όλο το βόρειο τόξο της χώρας (Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρος), εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Ταυτόχρονα, ζητά την τροποποίηση άρθρων στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο με στόχο την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με τους οποίους συντάσσεται η διοίκηση του δήμου και το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.


Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο υπό τον τίτλο «Διαχείριση, έλεγχος και εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027» πέρασε ήδη από την Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και προωθήθηκε στην Ολομέλεια, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε κινητοποίηση, και τον δήμο Νεάπολης-Συκεών να εγκρίνει ομόφωνα δυο διαδοχικά ψηφίσματα.


«Δεν υπάρχει καμία πειστική απάντηση για τους λόγους που η Υπηρεσία αυτή, η οποία με έδρα τη Θεσσαλονίκη εξυπηρετεί τις ανάγκες όλης της βόρειας Ελλάδας, να καταργηθεί και να μεταφερθεί στην Αθήνα. Αντί να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε όλο και με μεγαλύτερη και περισσότερη αποκέντρωση, δυστυχώς βλέπουμε να ενισχύεται ο συγκεντρωτισμός του αθηνοκεντρικού κράτους. Έτσι, θα αναγκάζονται όλοι υπηρεσιακοί μηχανισμοί και οι διοικήσεις των ΟΤΑ να σπεύδουν στην πρωτεύουσα με οποιοδήποτε κόστος χρόνου αυτό συνεπάγεται για την προώθηση και υλοποίηση διασυνοριακών αναπτυξιακών προγραμμάτων», ανέφερε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης κατά τη συζήτηση του ψηφίσματος, το οποίο εισήχθη ως έκτακτο θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (15.3.2022), ενώ ανάλογο ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα και τον περασμένο Δεκέμβριο (280/1.12.2021).