«ΘΕΟΤΟΚΙΑ 2022»: Οι προβολείς των μεγάλων εκδηλώσεων ανάβουν στα Πεύκα!

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

«ΘΕΟΤΟΚΙΑ 2022»: Οι προβολείς των μεγάλων εκδηλώσεων ανάβουν στα Πεύκα!

13 Σεπτεμβρίου 2022

«ΘΕΟΤΟΚΙΑ 2022»: Οι προβολείς των μεγάλων εκδηλώσεων ανάβουν στα Πεύκα!

Με τη συναυλία της Μαρίζας Ρίζου ανοίγει ο κύκλος ενός ακόμη μεγάλου πολιτιστικού θεσμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Οι προβολείς των εκδηλώσεων ανάβουν στα Πεύκα για να φωτίσουν έναν ακόμη μεγάλο πολιτιστικό θεσμό του δήμου Νεάπολης-Συκεών!

Πρόκειται για τα «ΘΕΟΤΟΚΙΑ 2022» που καθιερώθηκαν και διοργανώνονται στη Δ.Ε. Πεύκων, με αφορμή τον θρησκευτικό εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου, και έρχονται να συνεχίσουν το θετικό κλίμα που άφησε πίσω της η «Βαλκανική Πλατεία».


Πιστά στην παράδοση και στον πολιτισμό, τα «ΘΕΟΤΟΚΙΑ 2022» ξεκινούν την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, υποσχόμενα ένα πλούσιο τριήμερο για μικρούς και μεγάλους. Η αυλαία ανοίγει με τη συναυλία της Μαρίζας Ρίζου, για να ακολουθήσει μια… γεμάτη ημέρα για τα παιδιά με εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια και παραστάσεις, ενώ η Τρίτη ημέρα είναι αφιερωμένη στην παράδοση με πατινάδα και φεστιβάλ χορών.


Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 – 9 μ.μ.

► Συναυλία με την Μαρίζα Ρίζου

Η αγαπημένη μας Μαρίζα Ρίζου μάς καλεί να βγούμε «Μαζί Της Στο Φως» μετά το μακρύ σκοτεινό τούνελ, στο οποίο ζήσαμε αυτό το διάστημα. Μάλλον πια περισσεύει να αναφέρουμε την αμεσότητα, το χιούμορ και τη θετική της αύρα. Η Μαρίζα, μαζί με τη γνωστή παρέα της, αλλά και καινούρια μέλη, τους «συνήθεις υπόπτους» φίλους και παιχταράδες (όπως τους αποκαλεί!), επιστρέφουν δυναμικά και με άγριες διαθέσεις! Η συνταγή για μια αξέχαστη βραδιά!


ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

► ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (6 μ.μ.-8 μ.μ.)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ:

• Εργαστήριο κατασκευών από τον σύλλογο ΤΕΧΝΗΕΣΣΑ

• Εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής από την ομάδα ROBOT SET GO.

• «Υπαίθρια γκαλερί Τέχνης»: Εργαστήρι ζωγραφικής από την «Σχεδία στην πόλη». Τα παιδιά θα ξεναγηθούν στην Γκαλερί Τέχνης και θα γνωρίσουν έργα σπουδαίων Ελλήνων ζωγράφων (Θεόφιλος, Γύζης, Λύτρας, Μυταράς, Σταθόπουλος, Ακριθάκης, Ζογγολόπουλος, κ.ά.). Στη συνέχεια θα πάρουν θέση στο ατελιέ ζωγραφικής για να δημιουργήσουν τους δικούς τους πρωτότυπους πίνακες.

• «Τι κρύβει η σχολική μου τσάντα;»: Εργαστήρι κατασκευών από την «Σχεδία στην πόλη». Το σχολείο μόλις άρχισε και ετοιμάζουμε μια πρωτότυπη origami κασετίνα και έναν ξύλινο σελιδοδείκτη με το αγαπημένο μας ζωάκι.

• «Φτιάχνουμε μαγνητάκια»: Εργαστήρι κατασκευών από την «Σχεδία στην πόλη». Τα παιδιά με ξύλινα μανταλάκια, τσόχες, χρωματιστά χαρτόνια και διακοσμητικά υλικά φτιάχνουν πρωτότυπα μαγνητάκια. Προσκοπικές δραστηριότητες και παιχνίδια με το 16ο Σύστημα Προσκόπων Πεύκων.

• «Ανακατευομαζώματα, γλυκάλμυρα φαγώματα», από τον Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Αναπηρία, «αλλάΖΩ» με την υποστήριξη της εθελοντικής ομάδας των «Πρωταγωνιστών».

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ:

• Ας (Ξανά)Παίξουμε! Ένα παιχνδιάρικο πρωτάθλημα για όλες τις ηλικίες από τη LALALAND! Ξεκινάμε από το επιδαπέδιο, γιγάντιο Φιδάκι όπου εμείς και οι συμπαίκτες μας είμαστε τα πιόνια. Προχωράμε σε έναν απίθανο διαγωνισμό τεράστιας τρίλιζας. Εξασκούμαστε στο σημάδι με τα πιο περίεργα παιχνίδια στόχων. Ε! Και αφού τα τελειώσουμε όλα αυτά, παίρνουμε από το χέρι τη μαμά και τον μπαμπά και ετοιμαζόμαστε να λύσουμε τους πιο απίθανους γρίφους, να ανοίξουμε κουτιά που δεν ανοίγουν, να λύσουμε παζλ που δεν λύνονται…και πάνω απ’ όλα να περάσουμε αξέχαστα!

• «Ένα ουράνιο τόξο με παιχνίδια» από την ομάδα InfinityGreece. Διαφορετικοί σταθμοί με δοκιμασίες όπως στόχοι, στίβος περιπέτειας, παζλ/δεξιότητες, κ.ά.

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ - 8 μ.μ.

«Οι γείτονες» από τον KOYKΛΟΘΙΑΣΟ «ΝΙΣΤΑ». Η ομαλή συνύπαρξη των γειτόνων ήταν ανέκαθεν δύσκολη υπόθεση. Εδώ παρακολουθούμε την ιστορία δύο γειτόνων ορκισμένων εχθρών. Του Παντελή και του Κότα. Σύμμαχοί τους στη διαμάχη τα πιστά σκυλιά τους. Οι άγρυπνοι φύλακες των σπιτιών τους. Ο έρωτας έρχεται να ανατρέψει την κατάσταση και τις σχέσεις των δύο άσπονδων εχθρών …


ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 – 8 μ.μ.

► ΠΑΤΙΝΑΔΑ και ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ…

…με μουσικές και χορούς που θα μας παρουσιάσουν οι: Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ, Σύλλογος Φίλων Ρετζικίου, Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Πεύκων, Τεχνήεσσα.

Φωτογραφίες