Ενημέρωση στις λαϊκές με μοίρασμα φυλλαδίων για τα δωρεάν προγράμματα φιλοξενίας, εκπαίδευσης κα απασχόλησης βρεφών παιδιών και ΑμεΑ

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Ενημέρωση στις λαϊκές με μοίρασμα φυλλαδίων για τα δωρεάν προγράμματα φιλοξενίας, εκπαίδευσης κα απασχόλησης βρεφών παιδιών και ΑμεΑ

7 Ιουλίου 2023

Ενημέρωση στις λαϊκές με μοίρασμα φυλλαδίων για τα δωρεάν προγράμματα φιλοξενίας, εκπαίδευσης κα απασχόλησης βρεφών παιδιών και ΑμεΑ

Ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ μαζί με την αντιπρόεδρο, δημοτικούς συμβούλους και συνεργάτες του ενημέρωσαν τους δημότες με αφορμή την επικείμενη λήξη της προθεσμίας εγγραφής την Τρίτη 11 Ιουλίου

Με τα ενημερωτικά φυλλάδια ανά χείρας ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ) Δημήτρης Απατσίδης μαζί με δημοτικούς συμβούλους και συνεργάτες της Κοινωφελούς Επιχείρησης επισκέφθηκαν δύο λαϊκές αγορές, μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια και απάντησαν δια ζώσης σε ερωτήσεις δημοτών για τα δωρεάν προγράμματα εκπαίδευσης και απασχόλησης. Στη δράση ενημέρωσης συμμετείχαν επίσης η αντιπρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Ειρήνη Καγιαμπίνη, η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) Σοφία Ανδριανίδου, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Συκεών Ρένα Αυγερινού και συνεργάτες της ΚΕΥΝΣ.Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για δωρεάν συμμετοχή στο πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση και την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ΑΜΕΑ σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» λήγει την Τρίτη 11 Ιουλίου, κι έτσι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να σπεύσουν για να εγγραφούν.


Σύμφωνα με τον κ. Απατσίδη η προσωπική επαφή μπορεί πολλές φορές να κάνει τη διαφορά και στην ενημέρωση, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα των οικογενειών. «Από κοντά δίνουμε άμεσα διευκρινίσεις και λύνουμε τυχόν απορίες συνδημοτών μας για τα δωρεάν προγράμματα που προσφέρονται για τα παιδιά ή τα εγγόνια τους, ενώ τους ενημερώνουμε και για τη βοήθεια που παρέχει ο δήμος και στην υποβολή των αιτήσεων» σημειώνει.Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης καλεί όλους τους γονείς να κάνουν χρήση του Προγράμματος επισημαίνοντας ότι η στήριξη της οικογένειας βρίσκεται στον πυρήνα της κοινωνικής πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών γι΄ αυτό και κάθε χρόνο διεκδικεί όσο το δυνατόν περισσότερες δωρεάν θέσεις φιλοξενίας σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ. «Δίνουμε την ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας να φιλοξενηθούν δωρεάν σε δομές που παρέχουν υψηλής ποιότητας φροντίδα καθώς και σε παιδιά σχολικής ηλικίας να αξιοποιήσουν όλες τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες που παρέχει ο δήμος μας μέσα από τα ΚΔΑΠ. Επιπλέον, παρέχουμε τη δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία να βιώνουν συνθήκες ισότιμης συμμετοχής στο κοινωνικό γίγνεσθαι μέσα από τα ΚΔΑΠμεΑ», τονίζει ο δήμαρχος.


Στο δήμο Νεάπολης-Συκεών έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος συνολικά 1.182 βρέφη και προνήπια στους Δημοτικούς Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς, 3.568 παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και 100 άτομα, έφηβοι και ενήλικοι ΑμεΑ, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ). Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης είναι οι ενδιαφερόμενοι γονείς να έχουν υποβάλλει τη φορολογική δήλωση για το έτος 2022.


Υποβολή αιτήσεων μέσω των υπηρεσιών του δήμου


Οι αιτήσεις υποβάλλονται καθημερινά και μέσω των υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ, www.eetaa.gr - paidikoi.eetaa.gr .


Οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες μπορούν να προσέρχονται σε τρία σημεία για την υποβολή των αιτήσεών τους:


- Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ.Βενιζέλου 125, 3ος όροφος), τηλ. 2310639664


- Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών (Κομνηνών 38), τηλ. 2310638058


- Πολιτιστικό Κέντρο Πεύκων (Μικράς Ασίας 32), τηλ. 2310674653


Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, ανάδοχοι γονείς, επίτροποι ή συμπαραστάτες, νόμιμοι εκπρόσωποι βρεφών και παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε δομές αντίστοιχες με την ηλικία τους. Οι προσωρινοί πίνακες αναμένεται να εκδοθούν στις 18 Ιουλίου, η περίοδος των ενστάσεων ορίζεται από τις 19 έως τις 21 Ιουλίου και τα οριστικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 25 Ιουλίου 2023.

Δικαιούχοι και δικαιολογητικά περιγράφονται αναλυτικά στην πρόκληση της ΕΕΤΑΑ, www.eetaa.gr.

 

Αίτηση μπορεί να υποβάλει οποιοσδήποτε από τους δύο γονείς ανεξαρτήτως εργασιακής κατάστασης (και δημόσιοι υπάλληλοι). Απαραίτητη προϋπόθεση η υποβολή φορολογικής δήλωσης για το 2022.


Εισοδηματικά κριτήρια:


· Τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2022 δεν μπορεί να ξεπερνούν τα 27.000€ για οικογένειες που έχουν έως 2 παιδιά, τα 30.000€ για οικογένειες που έχουν 3 παιδιά, τα 33.000€ για οικογένειες που έχουν 4 παιδιά και τα 36.000€ για οικογένειες που έχουν από 5 παιδιά και πάνω.


· Ειδικά για τους Παιδικούς Σταθμούς μπορούν να λάβουν μειωμένη «αξία τοποθέτησης» και γονείς που το εισόδημα είναι: έως 33.000€ για οικογένειες που έχουν έως δύο (2) παιδιά, έως 36.000€ για οικογένειες που έχουν έως τρία (3) παιδιά, έως 39.000€ για οικογένειες που έχουν έως τέσσερα (4) παιδιά και έως 42.000€ για οικογένειες που έχουν από πέντε (5) παιδιά και άνω.


Η Αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.eetaa.gr.


· Για την πρόσβαση στην εφαρμογή απαιτούνται οι κωδικοί του TAXISNET αιτούντα/αιτούσας & συζύγου (δίνει συναίνεση) και τα ΑΜΚΑ των παιδιών/του παιδιού για τα οποία υποβάλλεται η αίτηση.

Η δράση της ΕΕΤΑΑ είναι συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Εταιρικού Συμφώνου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη (ΕΣΠΑ) περιόδου 2021-2027 και εθνικούς πόρους.