Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Νέοι 18 έως 29 ετών γνώρισαν τα μυστικά της συμπλήρωσης βιογραφικού

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Νέοι 18 έως 29 ετών γνώρισαν τα μυστικά της συμπλήρωσης βιογραφικού

4 Ιουλίου 2023

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Νέοι 18 έως 29 ετών γνώρισαν τα μυστικά της συμπλήρωσης βιογραφικού

Όσοι συμμετείχαν στο βιωματικό εργαστήριο ενημερώθηκαν και για τα “do’s and don’ts” της συνέντευξης επιλογής προσωπικού

Τη διαδικασία δημιουργίας και εμπλουτισμού του ευρωπαϊκού βιογραφικού Europass καθώς και τα “do’s anddon’ts” της συνέντευξης επιλογής προσωπικού έμαθαν οι νέοι ηλικίας 18 έως 29 ετών που πήραν μέρος στο βιωματικό εργαστήριο, το δεύτερο που πραγματοποιήθηκε από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών στο Κέντρο Ημέρας για την Οικογένεια-Connect Family.


Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Νέας γενιάς Αλεξάνδρα Τερζίδου η οποία εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το εργαστήριο του δήμου θα τους είναι χρήσιμο ενώ δεσμεύτηκε για την λήψη ανάλογων πρωτοβουλιών στο μέλλον.Από την πλευρά τους οι Career coaches-στελέχη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νεάπολης Γιούλη Μιμίκου και Βίκυ Σαπουντζή αφού παρουσίασαν τα μυστικά της συμπλήρωσης του βιογραφικού μίλησαν για τον αναβαθμισμένο ρόλο της προσφοράς εθελοντικής εργασίας σε όλο το φάσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σαν αντιστάθμισμα στην έλλειψη προϋπηρεσίας όταν πρόκειται για υποψηφίους που μόλις βγαίνουν στην αγορά εργασίας. Επιπλέον, έγινε εκτενής αναφορά στο δίκτυο εθελοντών του δήμου Νεάπολης- Συκεών όπου μπορεί να εγγραφεί οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να προσφέρει εθελοντική εργασία και να εμπλουτίσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του.


Τέλος, η αν. προϊσταμένη τμ. Απασχόλησης, Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Εθελοντισμού και Προαγωγής της Υγείας Νικολέττα Δαλάτση παρουσίασε τις ευκαιρίες κατάρτισης νέων ατόμων που ασχολούνται ή θα ήθελαν να ασχοληθούν με το Youthwork μέσω των προγραμμάτων Erasmus+.Η ευχάριστη εξέλιξη του βιωματικού εργαστηρίου που αποδεικνύει πόσο ενδιαφέρουσες και «ζωντανές» είναι αυτού του είδους οι συναντήσεις, ήταν η άτυπη συγκρότηση της πρώτης ομάδας νέων που θα αποτελέσουν τον πυρήνα του πρώτου δημοτικού συμβουλίου νέων του δήμου Νεάπολης- Συκεών. Οι διοργανωτές ευελπιστούν σύντομα να διαμορφωθεί η πρώτη ομάδα από το δήμο η οποία θα υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση κινητικότητας σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα που θα αφορά τους νέους μας όπως η ανακύκλωση, η προστασία του περιβάλλοντος και η ενεργή πολιτειότητα.


Στην ενημέρωση έλαβε μέρος και μία νέα κάτοικος του δήμου η οποία εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο νέων και η οποία με μεγάλο ενθουσιασμό προθυμοποιήθηκε να μεταφέρει την εμπειρία της στους υπόλοιπους νέους της ομάδας σε συνάντηση που θα κλειστεί άμεσα.


Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε νέους και νέες 13 έως 30 ετών να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν στις επόμενες δράσεις κινητικότητας νέων και συμμετοχής στο δημοτικό συμβούλιο νέων. Η δήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει στην αντιδημαρχία Οικονομικών και Νέας Γενιάς (τηλ 2313329605, e:mail: sxolep.ns@n3.syzefxis.gov.gr) ή εναλλακτικά στο τμήμα απασχόλησης, επαγγελματικού προσανατολισμού, εθελοντισμού και προαγωγής της υγείας (τηλ 2313329525).