ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ 2022»: Συνέχεια παραστάσεων με κωμωδίες

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ 2022»: Συνέχεια παραστάσεων με κωμωδίες

29 Αυγούστου 2022

ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ 2022»: Συνέχεια παραστάσεων με κωμωδίες

Συνεχίζονται σήμερα και μεθαύριο τα «Μερκούρεια 2022»

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερώ

Με τις θεατρικές παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας («Τρελοί έρωτες σε σκοτεινούς καιρούς, ή απλά… ‘‘λα Μοσκέτα’’») και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος («Αριστοφάνης-Ηρώνδας, Contra tempo») συνεχίζονται σήμερα, Δευτέρα 29 Αυγούστου και μεθαύριο Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022, αντίστοιχα, τα «Μερκούρεια 2022» στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, στο Δημοτικό Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», τα οποία φέτος διοργανώνονται με την υποστήριξη-χορηγία του υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και του ΟΤΕ.


Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών έχει ως εξής:


ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022


Τρελοί έρωτες σε σκοτεινούς καιρούς ή απλά… «Λα Μοσκέτα» του Ρουτζάντε

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


-ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Κωστής Σκαλιώρας

-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Γιάννης Μαργαρίτης

-ΣΚΗΝΙΚΟ, ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Carmencita Brojboiou

-ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΣΤΙΧΟΙ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ: Δημήτρης Οικονομάκης

-ΠΑΙΖΟΥΝ: Αντιγόνη Δρακουλάκη, Ζερόμ Καλούτα, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Χριστός Νικολάου, Χρυσάνθη Δούζη


ΤΟ ΕΡΓΟ: Το έργο μεταφέρεται στην εποχή που η άνοδος του φασισμού στην Ιταλία του Μπενίτο Μουσολίνι, σε συνδυασμό με την άνοδο του Χίτλερ, αρχίζει να απλώνει μαύρα σύννεφα πάνω από όλη την Ευρώπη. Η φαινομενικά απλοϊκή ερωτική ιστορία του έργου και τα ιλαροτραγικά παθήματα των ηρώων, με την μεταφορά της εποχής αποκτούν μια διαφορετική διάσταση. Ποιοι είναι οι πολίτες που μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνουν υποστηρικτές φασιστικών νοοτροπιών και καθεστώτων. Πως το συμφέρον παίζει

τον απόλυτα καθοριστικό ρόλο. Πώς η έλλειψη αξιών δημιουργεί μια επικίνδυνη προσαρμοστικότητα. Το χρήμα και ο ερωτικός πόθος ήταν τα δύο σημεία ανάμεσα στα οποία εκινείτο η ζωή των ηρώων. Τώρα με την αλλαγή του ιστορικού πλαισίου, ανανεώνεται το ενδιαφέρον μας για την σημαντική κωμωδία.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10€ και 5€ παιδικό, ανέργων, πολύτεκνων, ΑμεΑ και άνω των 65 χρόνων


ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022


«Αριστοφάνης-Ηρώνδας, Contra tempo»

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος


-ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: Άκης Δήμου

-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιάννης Ρήγας

-ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιώργος Χριστιανάκης

-ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Αλεξάνδρα Σιάφακα, Καρανάνος Αριστοτέλης

-ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ-ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: Αναστασία Κελέση

-ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Χαλκιάς, Ταξιάρχης Χάνος, Σταμάτης Γαρδέλης Κωνσταντίνος Χατζησάββας

-ΠΑΙΖΟΥΝ: Μαργαρίτα Αλεξιάδη, Νίκος Βατικιώτης, Θαλασσινή Βοσταντζόγλου, Ιωάννα Δεμερτζίδου, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Τερέζα Καζιτόρη, Παναγιώτης Καμμένος, Ηλέκτρα Καρτάνου, Θάνος Κοντογιώργης, Μάρα Μαλγαρινού, Λίνος Μάνεσης, Βιβή Μιτσίτσκα, Βασίλης Παπαδόπουλος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Σπύρος Σιδέρης, Πολυξένη Σπυροπούλου, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Θεοφανώ Τζαλαβρά, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Τάσος Τυρογαλάς


ΤΟ ΕΡΓΟ: Μια σύνδεση του γνωστού αριστοφανικού έργου με τους «μίμους» του ποιητή των ελληνιστικών χρόνων, Ηρώνδα, συνθέτει τον κόσμο της παράστασης που θα επιδιώξει να φέρει στη σκηνή με σύγχρονο τρόπο ζητήματα της έμφυλης ταυτότητας αλλά και την αντιπολεμική κραυγή της εποχής μας. Μια πραγματική σκηνική «μάχη» και ταυτόχρονα ένας «πόλεμος» ανάμεσα στα δύο φύλα θα δοθούν μπροστά στα μάτια των θεατών με μοναδικά όπλα την τολμηρή και ανελέητη σάτιρα.

«Τι συμβαίνει όταν ο μεγαλύτερος κωμικός ποιητής της κλασσικής Αρχαιότητας συναντά τον παραγνωρισμένο κωμωδιογράφο των ελληνιστικών χρόνων; Ποια είναι η φύση της κωμωδίας και γιατί σήμερα γελάμε όλο και λιγότερο; Πού συναντιέται η αττική κωμωδία του 5ου αιώνα π.Χ. με την ελληνική επιθεώρηση; Ποια είναι στην πραγματικότητα η Λυσιστράτη, ποια η σχέση της με τον Κ. Π. Καβάφη, την Τζένη Καρέζη και τον πυροσβέστη Λεωνίδα Χασαλεύρη; Γιατί πρέπει να πηγαίνουμε στο θέατρο και, κυρίως, πώς πρέπει να φεύγουμε από αυτό; Πρέπει να λες τα πράγματα με τ΄ όνομά τους ή μήπως είναι σοφότερο να τα υπαινίσσεσαι για να ’χεις το κεφάλι σου ήσυχο; Τι απ’ τα δύο σε κάνει γοητευτικότερο: να χαμογελάς ή να ξεκαρδίζεσαι μέχρι δακρύων; Να μερικές κρίσιμες ερωτήσεις που θέτει η φετινή καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ. Και που ακόμα κι αν δεν απαντηθούν, το βέβαιο είναι ότι θα το διασκεδάσουμε…».


ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: -Προπώληση: 13€, Κανονικό: 16€, -Ανέργων/Άνω των 65/Φοιτητικό: 10€, -ΑΜΕΑ & συνοδοί: 8€

Σημεία προπώλησης: Εκδοτήρια ΚΘΒΕ και στο δίκτυο της viva.gr


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ώρα Έναρξης: 9 μ.μ.

Τηλ.: 2313.313125, 2313.329540

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΚΕΩΝ

Καρόλου Κουν 13, Συκιές

Τηλ.: 2310.631305 (ισχύει τις ημέρες και ώρες των παραστάσεων)

www.dimosneapolis-sykeon.gr

keyns2012@gmail.com, dimarhos.sykies@n3.syzefxis.gov.gr

Φωτογραφίες