Σήμερα η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νεάπολης

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Σήμερα η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νεάπολης

30 Ιουνίου 2023

Σήμερα η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νεάπολης

Ένα σχολείο για ενηλίκους το οποίο προσφέρει τη δεύτερη ευκαιρία που όλοι δικαιούμαστε, ενημερώνει για όσα κατάφεραν εκπαιδευτικοί και εκπαιδευόμενοι τη χρονιά που πέρασε

Σήμερα το απόγευμα στις 7.00 μ.μ το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Νεάπολης Θεσσαλονίκης ενημερώνει τους φίλους, τους συγγενείς των μαθητών του αλλά και όλους όσοι ενδιαφέρονται για όσα συνέβησαν στο σχολείο τη σχολική χρονιά 2022-2023. Στόχος της ημερίδας που θα γίνει στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125) είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τη σημασία και τη χρησιμότητα ενός σχολείου δεύτερης ευκαιρίας.


Εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί του Α΄ και Β΄ κύκλου του ΣΔΕ θα παρουσιάσουν τη δουλειά που έγινε καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικήςχρονιάς. Οι απόφοιτοι του σχολείου θα μιλήσουν για τη συνολική τους εμπειρία κατά τη διάρκεια της διετούς φοίτησής τους στο 1ο ΣΔΕ (Νεάπολης) Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, εκπαιδευόμενοι και των δύο κύκλων θα παρουσιάσουν τα έξι πρότζεκτ και το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν:


●    «Ελληνικός Κινηματογράφος και Κοινωνικά Μηνύματα»,

●    «Τι τρέχει με την ελληνική οικογένεια;»,

●    «Ας κρατήσουν οι χοροί…»,

●    «Εμείς οι Πρωταγωνιστές της πόλης»,

●    «Ιστορικές διαδρομές στην πόλη»,

●    «Θέατρο: Ένας φτωχός θα μας σώσει».

●    «Πρόγραμμα ECO2MOBILITY»


Θα παρουσιαστούν επίσης οι δράσεις που έγιναν εντός αλλά και εκτός του σχολείου και στο τέλος θα απονεμηθούν τα απολυτήρια Γυμνασίου και οι έπαινοι στους αποφοίτους του Β’ κύκλου του σχολείου. Η ημερίδα θα κλείσει με μπουφέ για τους παρευρισκόμενους.


Γνωρίζοντας το ΣΕΔ Νεάπολης


Το 1ο ΣΔΕ Νεάπολης είναι το πρώτο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μετράει είκοσι δύο χρόνια δυναμικής παρουσίας στον χώρο της Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και απευθύνεται σε ενηλίκους. Τα μαθήματα είναι απογευματινά και μετά από δύο χρόνια σπουδών (Α΄ κύκλος και Β΄ κύκλος) οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι, αφού ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους επιτυχώς, λαμβάνουν απολυτήριο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου της τυπικής εκπαίδευσης. Το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ενηλίκων, οι εκπαιδευόμενοι δεν έχουν εξετάσεις και βαθμούς, λαμβάνουν περιγραφικές αξιολογήσεις και αποφοιτούν βάσει του ενδιαφέροντος και της ανταπόκρισής τους κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.


Info


Πότε: Σήμερα

Πού: Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης, Ελ. Βενιζέλου 125 (δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, Ελ. Βενιζέλου 125)

Πότε: Στις 7.00 μ.μ.