Αρχίζει τη Δευτέρα το «ΚΑΠΗ και θάλασσα» 2023

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Αρχίζει τη Δευτέρα το «ΚΑΠΗ και θάλασσα» 2023

2 Ιουλίου 2023

Αρχίζει τη Δευτέρα το «ΚΑΠΗ και θάλασσα» 2023

Καθημερινές βουτιές σε κοντινές παραλίες για τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Μαγιό, σαγονιάρες, πετσέτες και ψάθινα καπέλα είναι τα μόνα… αξεσουάρ που χρειάζονται τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών για να απολαύσουν τις βουτιές τους σε παραλίες της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Για τα υπόλοιπα, δηλαδή για την μετάβαση και την επιστροφή έχει φροντίσει το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) το οποίο για μια ακόμη χρονιά «τρέχει» το πρόγραμμα «ΚΑΠΗ και Θάλασσα».Στο πλαίσιο του προγράμματος που ξεκινά τη Δευτέρα 3 Ιουλίου οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οικονομικά και με… αθλητικές προδιαγραφές, καθώς συνοδεύονται από φυσιοθεραπευτή του ΚΑΠΗ, τα καλοκαιρινά τους μπάνια.


«Η έγνοια για τα άτομα της τρίτης ηλικίας βρίσκεται στον πυρήνα της κοινωνικής μας πολιτικής» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και προσθέτει: «Έχουμε εξασφαλίσει τη δυνατότητα στα μέλη των ΚΑΠΗ να κάνουν δωρεάν εξετάσεις και ιατρικές πράξεις στα δημοτικά μας ιατρεία, πριν από τρεις εβδομάδες εγκαινιάσαμε το τρίτο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Συκεών και συνεχίζουμε να υλοποιούμε προγράμματα και πολιτικές που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων που εργάστηκαν για μια ολόκληρη ζωή».


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Αρίστος Γαλανός επισημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στο «ΚΑΠΗ και Θάλασσα», συμμετοχή που όπως σημειώνει «αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έρχεται να καλύψει πραγματικές ανάγκες καθώς δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα και την άνεση για καθημερινές αποδράσεις ή διακοπές διαρκείας, να ζήσουν στιγμές δροσιάς και χαλάρωσης δίπλα στο κύμα».


Στο πρόγραμμα «Κ.Α.Π.Η. & ΘΑΛΑΣΣΑ» 2023 που κοστίζει 18 ευρώ την εβδομάδα, έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή 295 άτομα ενώ οι θέσεις από τις 3 έως τις 7 Ιουλίου έχουν κλείσει.

Να σημειωθεί ότι καθημερινά η αναχώρηση έχει οριστεί για τις 8 το πρωί, η επιστροφή για τη 1 μμ, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν τη 2η και την 3η εβδομάδα θα πρέπει να κάνουν εγγραφή στο ΚΑΠΗ στο οποίο ανήκουν.


Ημερομηνίες και προορισμοί


1η εβδομάδα: Δευτέρα 03 Ιουλίου 2023   έως Παρασκευή 07 Ιουλίου 2023

Προορισμός: Φλογητά Χαλκιδικής


2η εβδομάδα: Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023   έως Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Προορισμός: Φλογητά Χαλκιδικής


3η εβδομάδα: Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023   έως Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Προορισμός: Σταυρός, Θεσσαλονίκης


Δείτε όλες τις δράσεις των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) καθώς και πληροφορίες εδώ