Sykies Fest 2023: Κοινό και «ΣυνSθύματα» κατέκλυσαν το κατάμεστο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Sykies Fest 2023: Κοινό και «ΣυνSθύματα» κατέκλυσαν το κατάμεστο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών

27 Ιουνίου 2023

Sykies Fest 2023: Κοινό και «ΣυνSθύματα» κατέκλυσαν το κατάμεστο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών

Πλήθος κόσμου καταχειροκρότησε την μουσικοθεατρικοχορευτική παράσταση με επίκεντρο τα συναισθήματα

Η συγκλονιστική παράσταση που ανέβηκε χθες το βράδυ μέσα σε κλίμα απόλυτης μυσταγωγίας, ενθουσίασε και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό το οποίο κατέκλυσε από νωρίς το Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης».



Τα «ΣυνSθύματα» που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του «SykiesFest» 2023 του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ήταν μία συναρπαστική πρωτογενής μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση η οποία παντρεύοντας στοιχεία του αρχέγονου πολιτισμού και της ιστορικής εξέλιξης της παράδοσης με παραστάσεις της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, υπενθύμισε ότι το συναίσθημα είναι η κινητήριος δύναμη στη ζωή μας. «Το συναίσθημα μας οδηγεί και μας καθοδηγεί στο λάθος ή το σωστό. Οποιαδήποτε επιλογή αποτελεί δικαίωμα», ήταν το μήνυμα προς το θεατή.




Στη σκηνή δυναμική παρουσία με τον βαλκανικό θρακικό παραδοσιακό τους ήχο είχαν οι εκρηκτικοί Thrax Punks οι οποίοι ένωσαν τη γκάϊντα, το νταούλι και την ηλεκτρική τους κιθάρα με το ξεχωριστό ηχόχρωμα των Πλειάδων και τους εκατοντάδες χορευτές να ξεδιπλώνουν επί δίωρο στη σκηνή την πλοκή που προκαλούν τα συναισθήματα -όταν αυτά εκφράζονται- με σκηνές και δρώμενα εμπνευσμένα και από την αρχαία τραγωδία. Ήταν ένα ταξίδι από το παρελθόν στο σήμερα, με κυρίαρχα τα στοιχεία της ερμηνείας, του σύγχρονου και του παραδοσιακού χορού, της μουσικής και του τραγουδιού. Μία υπερπαραγωγή που κέρδισε το κοινό το οποίο ξεσπούσε σε χειροκροτήματα με κάθε ευκαιρία, δικαιώνοντας έτσι το αποτέλεσμα που έφερε το ταλέντο και η σκληρή δουλειά στις εντατικές πολυήμερες πρόβες.



Για το πνεύμα της Παιδείας και του Πολιτισμού, μίλησε στην έναρξη ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. «Στα χνάρια της Μελίνας, είπε, δημιουργήσαμε και εξελίξαμε θεσμούς όπως τα Μερκούρεια, τη Βαλκανική Πλατεία και το SykiesFest που για 7η χρονιά κουβαλώντας μαζί του την έμπνευση, την πρωτοτυπία και τη φρέσκια ματιά των συντελεστών του, αναδεικνύεται σε ξεχωριστό καλλιτεχνικό γεγονός που διεκδικεί διακριτή θέση στο πολιτιστικό τοπίο της Θεσσαλονίκης». Και συνέχισε: «Πρόκειται για μία υπερπαραγωγή με εμπνευστές τον Θανάση Καλτσίκα και την Ιωάννα Γεωργαντά των οποίων το όραμα υποδεχθήκαμε και στη συνέχεια δημιουργήσαμε τη συνθήκη για να πάρει σάρκα και οστά». Κλείνοντας έδωσε σε όλους θερμά συγχαρητήρια και τους ευχαρίστησε για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.



«Το SykiesFest είναι ένας θεσμός που ξεπήδησε πριν από επτά χρόνια μέσα από τη διάθεση των νέων παιδιών του δήμου μας να προσφέρουν στον Πολιτισμό. Ήδη το σπουδαίο αυτό καλλιτεχνικό δρώμενο, ένα από τα μεγαλύτερα στο δήμο μας ανέδειξε νέα ταλέντα που μας κάνουν υπερήφανους κι έδωσε δημιουργική ώθηση σε ερασιτέχνες ηθοποιούς και χορευτές να ασχοληθούν με την καλλιτεχνική δημιουργία. Πρόκειται για μία έμπνευση δύο δικών μας παιδιών, του Θανάση Καλτσίκα και της Ιωάννας Γεωργαντά και τους ευχαριστούμε», σημείωσε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) Δημήτρης Απατσίδης.

 

Οι συντελεστές του SYKIES FEST 2023


Πρωτότυπη ιδέα-Σκηνοθεσία | Ιωάννα Γεωργαντά, Θανάσης Καλτσίκας

Μουσική| ΘΡΑΞΠΑΝKC

Πολυφωνικό τραγούδι | Πλειάδες

Χοροδιδάσκαλος παραδοσιακών χορών | Χρήστος Άψης

Συνεργάτιδα κινησιολόγος, σύγχρονη κινησιολογία | Ειρήνη Καλογηρά

Βοηθός σκηνοθεσίας | Στέφανος Τσαβές

Τραγούδι «Τι καλά το λέει τ’ αηδόνι» | Στέλλα Καλλιάρα

Τραγούδι«Λαφίνα» | Σοφία Σαχινίδου

Σκηνικά | Θανάσης Καλτσίκας

Κοστούμια |Μάκης Μπεσλίδης

Συνεργάτιδα σκηνογράφος | Μαγδαληνή Σίγα

Φωτισμοί | Ιωάννα Γεωργαντά, Γιώργος Κοσμίδης

Head Make up Artist | Κίκα Κουπαράνη

1η Βοηθός head mua | Μαρία Κουλούρη

Συνεργάτης Σκηνοθέτης σκηνής, έσω | Σταμάτης Στάμογλου

Συνεργάτης Σκηνοθέτης Φωτισμού, έξω | Μορφούλα Στεργίου

Video designer | Νάσος Παπαδόπουλος

Photographer Αφίσας | Μιρέλα Κανδυναλάπτη

Κομμώσεις|Θεοδώρα Λιαποπούλου

Δημιουργική ομάδα κοστουμιών | Χριστίνα Τριανταφύλλου, Άρτεμη Ιωαννίδου, Μαρία Μακροπούλου, Ελένη Φώτογλου, Ανδρέας Πόζογλου, Μαγδαληνή Σίγα

Τα κοστούμια είναι εμπνευσμένα από παραδοσιακές φορεσιές και δεν αποτελούν πιστά αντίγραφα


Παραδοσιακός χορός -Χορευτικό Συγκρότημα Δήμου Νεάπολης-Συκεών |


Γιώτα Αλατζόγλου, Ρένα Αυγερινού, Χρήστος Άψης, Ελένη Γκουμπαντσά, Αθανασία Ζάπρα, Ζωή Θεοδωρίδου, Άρτεμις Ιωαννίδου, Δήμητρα Ιωαννίδου, Ειρήνη Καγιαμπίνη, Έφη Καλαϊτζή, Γιώργος Καλιοτζής, Θανάσης Καλτσίκας, Ορέστης Καλτσίκας, Γιώργος Κανάκης, Αλεξάνδρα Κανσίζογλου, Έφη Καραμουχτάρη, Ευθύμης Καρέντζος, Νικολέττα Κατσαούνη, Ευαγγελία Κατσαρού, Δώρα Κοντοπούλου, Ιωάννα Κουμπίδου, Καίτη Λάζου, Βαρβάρα Λιάκου, Νίκος Λουλάς, Μαρία Μακρόπουλου, Τζένη Μάλαμα, Βασιλική Μανωλούδη, Βασιλική Μαυρίδου, Μίλτος Μηλούσης, Τάσος Μητσικούδης, Ιορδάνης Μπεσλίδης, Χρύσα Μπέτα, Κωνσταντίνα Νάνου, Σάσα Ντάνα, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Στάθης Παναγιωτόπουλος, Θεοδώρα Παναγιωτοπούλου, Άννα Παπασκουλή, Γιάννης Παρίσης, Πόπη Πεκιαρίδου, Ελευθερία Φωτόγλου, Βαγγέλης Πράππας, Γρηγόρης Σακαλίδης, Αντιγόνη Σαμακοβλή, Μαρία Σάμου, Ελένη Σαμουρκασίδου, Μαρία Σαμουρκασίδου, Σοφία Σαρηλάκη, Σοφία Σιώκη, Ζωή Στερικλή, Δέσποινα Συμεωνίδου, Φιλιώ Συμεωνίδου, Χριστίνα Τριανταφύλλου, Χρύσα Τσιροπούλα, Νάντια Φιλιπποπούλου, Μαρία Χατζηβασιλειάδου, Σταυρούλα Χατζησπύρου, Γιάννης Ψάρας.


Παραδοσιακή μουσική: Άγγελος Μούτσας, Βασίλης Μανωλόπουλος, Γιώργος Ουζούνης


Χορός ART MATES Theater Group | Χάρης Λαγωνίδης

Διομήδης Αλεβιζάτος, Μαρία Αμαραντίδου, Παναγιώτης Βασιλειάδης, Ιωάννα Γεωργαντά, Νεφέλη Γκίκογλου, Ελισάβετ Δεκαρίστου, Ερασμίνα-Χριστίνα Ζαρίδα, Χαρά Καϊμάκη, Αριάδνη Καλτσίκα, Δήμητρα Κατσαντώνη, Χάρης Λαγωνίδης, Μαρίνα Λιούμπα, Φιλίππα Μαγγίρα, Μαρία Μαλακοπούλου, Φανή Μαλέκα, Μιχάλης Μαντάς, Λίνα Μάρθα, Λιάνα Μάρθα, Αλέξανδρος Μαυρουδόπουλος, Μαρία Μπολασίκη, Ανδριάνα Νίκλη, Ευτυχία Οικονόμου, Αγάπη Ουζούνη, Νάσος Παπαδόπουλος, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου, Νικολέττα Πατσαλιά, Φωτεινή Πρανδέκου, Σοφία Σαχινίδου, Αναστασία Στρίκου, Στέφανος Τσαβές.