Sykies Fest 2023: Απόψε τα ΣυνSθύματα στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Sykies Fest 2023: Απόψε τα ΣυνSθύματα στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών

26 Ιουνίου 2023

Sykies Fest 2023: Απόψε τα ΣυνSθύματα  στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις Συκιές για ένα ξεχωριστό διαδραστικό πολιτιστικό δρώμενο με στόχο την ανάδειξη του νεότερου ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας της Θεσσαλονίκης

Στα συναισθήματα και το ρόλο που διαδραματίζουν στη ζωή μας είναι αφιερωμένο φέτος το Sykiesfest, ένα ξεχωριστό διαδραστικό δρώμενο που παρουσιάζεται απόψε στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» με ελεύθερη είσοδο.


Στην παράσταση με τίτλο ΣυνSθύματα πρωταγωνιστούν χορευτικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς του δήμου καθώς και εκατοντάδες εθελοντές.


Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, «Το Sykies Fest είναι ένας θεσμός πρωτότυπος και εμπνευσμένος που χαρακτηρίζεται από τον ενθουσιασμό του συνόλου των συντελεστών του. Πρόκειται για μία βιωματική αναβίωση της ελληνικής παράδοσης και της ιστορίας της Θεσσαλονίκης που έχει αποκτήσει φανατικό κοινό».


Σύμφωνα με την Ιωάννα Γεωργαντά και τον Θανάση Καλτσίκα που συνέλαβαν την αρχική ιδέα, το SykiesFest φέρνει το παρελθόν στο σήμερα ώστε να αποτελέσει έρεισμα για το μέλλον.


Η παράσταση ΣυνSθύματα θέλει να μας υπενθυμίσει τα συναισθήματα ως το πιο χρήσιμο εργαλείο του ανθρώπου, ως μέσο για την αποκάλυψη του Θείου, ως δικαίωμα, ως αντιστάθμισμα στη μάχη με τον υλισμό και -γιατί όχι- ως τελικό νικητή.


Οι συντελεστές και όλες οι πληροφορίες για την μοναδική αυτή παράσταση εδώ.