Μέχρι αύριο το μεσημέρι οι προεγγραφές στο εργαστήρι για νέους/νέες 13-29 ετών που αφορά στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Μέχρι αύριο το μεσημέρι οι προεγγραφές στο εργαστήρι για νέους/νέες 13-29 ετών που αφορά στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+

26 Ιουνίου 2023

Μέχρι αύριο το μεσημέρι οι προεγγραφές στο εργαστήρι για νέους/νέες 13-29 ετών που αφορά στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+

Θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ημέρας για την Οικογένεια – ΙΑΣΙΣ (Καραβαγγέλη 9, Συκιές) – Δείτε τους ομιλητές

Αύριο (Τρίτη 27 Ιουνίου) στις 7 το απόγευμα, στο Κέντρο Ημέρας για την Οικογένεια – ΙΑΣΙΣ (Καραβαγγέλη 9, Συκιές), θα πραγματοποιηθεί το βιωματικό εργαστήριο για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ που απευθύνεται σε νέους 13-29 ετών.


Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανήκει στην αντιδημαρχία Οικονομικών Υπηρεσιών και Νέας Γενιάς ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή του θέματος προέκυψε από τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν εκατοντάδες νέοι του δήμου υποδεικνύοντας τα ευρωπαϊκά προγράμματα ως τη θεματική ενότητα που τους ενδιαφέρει περισσότερο.


Ομιλητές θα είναι ο επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Συκεών, Αργύρης Αλεξιάδης και η ψυχολόγος Msc, Αν. Προϊσταμένη του τμήματος Απασχόλησης, επαγγελματικού προσανατολισμού, εθελοντισμού και προαγωγής της υγείας του δήμου Νεάπολης-Συκεών Νικολέττα Δαλάτση.


«Είμαστε σταθερά στο πλευρό των νέων του δήμου μας, όχι μόνο εξασφαλίζοντας τους τις καλύτερες δυνατές συνθήκες φοίτησης στα σχολεία μας αλλά αναλαμβάνοντας συνεχώς πρωτοβουλίες που θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους ώστε να διεκδικήσουν με μεγαλύτερες αξιώσεις ένα καλύτερο μέλλον» αναφέρει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.


Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και Νέας Γενιάς Αλεξάνδρα Τερζίδου σημειώνει: «Μετά τη μαζική ανταπόκριση νέων 13-29 ετών του δήμου μας στο κάλεσμα που απευθύναμε για συμμετοχή στη διαμόρφωση της ατζέντας των θεμάτων τα οποία τους απασχολούν, προχωράμε στο επόμενο βήμα. Με βάση τις απαντήσεις τους διοργανώνουμε βιωματικό εργαστήρι για το Erasmus+, προκειμένου οι νέοι μας να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες που τους δίνει το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα».


Να σημειωθεί ότι για την παρακολούθηση του εργαστηρίου απαιτείται προεγγραφή έως τις 12 το μεσημέρι της 27ης Ιουνίου στο τηλέφωνο 2313329605 ή στο mail: sxolep.ns@n3.syzefxis.gov.gr.