Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νεάπολης την επόμενη Παρασκευή 30 Ιουνίου

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νεάπολης την επόμενη Παρασκευή 30 Ιουνίου

22 Ιουνίου 2023

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νεάπολης την επόμενη Παρασκευή 30 Ιουνίου

Εκδήλωση με στόχο να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για όσα καταφέρνουν εκπαιδευτικοί και εκπαιδευόμενοι στο πρώτο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας ετοιμάζει για την επόμενη Παρασκευή 30 Ιουνίου το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Νεάπολης Θεσσαλονίκης για τη σχολική χρονιά 2022-2023. Η ημερίδα έχει προγραμματιστεί για τις 7.00μ.μ. στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125).


Εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί του Α΄ και Β΄ κύκλου του ΣΔΕ θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικήςχρονιάς. Οι απόφοιτοι του σχολείου θα μιλήσουν για τη συνολική τους εμπειρία κατά τη διάρκεια της διετούς φοίτησής τους στο 1ο ΣΔΕ (Νεάπολης) Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, εκπαιδευόμενοι και των δύο κύκλων θα παρουσιάσουν τα έξι πρότζεκτ και το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν:


●    «Ελληνικός Κινηματογράφος και Κοινωνικά Μηνύματα»,

●    «Τι τρέχει με την ελληνική οικογένεια;»,

●    «Ας κρατήσουν οι χοροί…»,

●    «Εμείς οι Πρωταγωνιστές της πόλης»,

●    «Ιστορικές διαδρομές στην πόλη»,

●    «Θέατρο: Ένας φτωχός θα μας σώσει».

●    «Πρόγραμμα ECO2MOBILITY»


Θα παρουσιαστούν επίσης οι δράσεις που έγιναν εντός αλλά και εκτός του σχολείου και στο τέλος θα απονεμηθούν τα απολυτήρια Γυμνασίου και οι έπαινοι στους αποφοίτους του Β’ κύκλου του σχολείου. Η ημερίδα θα κλείσει με μπουφέ για τους παρευρισκόμενους.
Λίγα λόγια για το ΣΕΔ Νεάπολης


Το 1ο ΣΔΕ Νεάπολης είναι το πρώτο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μετράει είκοσι δύο χρόνια δυναμικής παρουσίας στον χώρο της Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και απευθύνεται σε ενηλίκους. Τα μαθήματα είναι απογευματινά και μετά από δύο χρόνια σπουδών (Α΄ κύκλος και Β΄ κύκλος) οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι, αφού ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους επιτυχώς, λαμβάνουν απολυτήριο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου της τυπικής εκπαίδευσης. Το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ενηλίκων, οι εκπαιδευόμενοι δεν έχουν εξετάσεις και βαθμούς, λαμβάνουν περιγραφικές αξιολογήσεις και αποφοιτούν βάσει του ενδιαφέροντος και της ανταπόκρισής τους κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.


Info


Πότε: Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023


Πού: Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης, Ελ. Βενιζέλου 125 (δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, Ελ. Βενιζέλου 125)


Πότε: 7.00μ.μ.