Πρεμιέρα απόψε για τα Σινέ «Άλσος» και «Παράδεισος» –  Οι νύχτες στο δήμο Νεάπολης-Συκεών αποκτούν το δικό τους σενάριο

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Πρεμιέρα απόψε για τα Σινέ «Άλσος» και «Παράδεισος» –  Οι νύχτες στο δήμο Νεάπολης-Συκεών αποκτούν το δικό τους σενάριο

19 Ιουνίου 2023

Πρεμιέρα απόψε για τα Σινέ «Άλσος» και «Παράδεισος» –  Οι νύχτες στο δήμο Νεάπολης-Συκεών αποκτούν το δικό τους σενάριο

Από σήμερα μέχρι τις 28 Ιουνίου δωρεάν οι προβολές-αφιέρωμα στον αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κινηματογράφο

Πρεμιέρα κάνουν απόψε τα δύο θερινά σινεμά του δήμου Νεάπολης-Συκεών, Σινέ “Άλσος” (Συκιές) και Σινέ “Παράδεισος” (Νεάπολη), με την υπόσχεση να ταξιδέψουν το κοινό σε πολλούς και διαφορετικούς κινηματογραφικούς κόσμους.


Ένα πλούσιο πρόγραμμα με ταινίες που ξεχώρισαν αλλά και αφιερώματα με θεματικές όπως η Μικρασιατική Καταστροφή, τα απελευθερωτικά κινήματα, το περιβάλλον και η οικολογία και η βία κατά των γυναικών περιμένει το κοινό που θα βρεθεί στις φιλόξενες θέσεις των δύο σινεμά εξασφαλίζοντας τους δροσερές αποδράσεις κάτω από τα αστέρια. 


Τα δύο δημοτικά θερινά σινεμά του δήμου Νεάπολης-Συκεών αποτελούν εδώ και χρόνια σταθερή επιλογή τόσο για τους κατοίκους ολόκληρης της Θεσσαλονίκης όσο και για τους επισκέπτες της, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος ξεχωριστό χώρο καταλαμβάνει το αφιέρωμα στον αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κινηματογράφο με δωρεάν προβολές εμβληματικών φιλμ.


«Οι πολίτες έχουν και φέτος την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ποιοτικές ταινίες της ελληνικής και της παγκόσμιας παραγωγής που έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ για την καλλιτεχνική τους αρτιότητα και το περιεχόμενό τους» δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και επισημαίνει ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών αποτελεί έναν από τους ελάχιστους πανελλαδικά δήμους που διαθέτουν δύο θερινά σινεμά.


Αναφερόμενος στο αφιέρωμα στον αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κινηματογράφο, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών υπογραμμίζει ότι «η κινηματογραφική παραγωγή αξιοποιεί τη μαγεία του σινεμά – και ειδικά του θερινού – για να μας ξεβολέψει, και να μας κινητοποιήσει ενάντια στις επικίνδυνες νοοτροπίες οι οποίες δυστυχώς βρίσκουν εκφραστές ακόμη και σήμερα».


Ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης αναφερόμενος στο φετινό πρόγραμμα προβολών υπογραμμίζει ότι όπως κάθε χρόνο οι δημοτικοί θερινοί κινηματογράφοι που λειτουργούν υπό την ευθύνη της ΚΕΥΝΣ φιλοδοξούν να κερδίσουν το στοίχημα αποτελώντας για το κοινό το καθημερινό ραντεβού κάτω από τα αστέρια, τόσο για τους κατοίκους του δήμου Νεάπολης-Συκεών όσο και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης που συνηθίζει να τους προτιμά.


Info


Σινέ Άλσος (Δενδροφυτεία, τηλ. 2310200190                        


Σινέ Παράδεισος (περιοχή Στρεμπενιώτη) τηλ. 2310631700                    


Ώρα προβολής 9.15 καθημερινά και στους δύο κινηματογράφους


Αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο θερινών κινηματογράφων εδώ


Προσοχή: Φέτος οι θερινοί μας κινηματογράφοι δεν δέχονται μετρητά αλλά μόνο κάρτες μέσω POS. Επίσης θα μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά μέσω ticketservices.gr