Ανάπλαση 100 δρόμων του δήμου – Πού γίνονται το επόμενο τριήμερο ασφαλτοστρώσεις

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Ανάπλαση 100 δρόμων του δήμου – Πού γίνονται το επόμενο τριήμερο ασφαλτοστρώσεις

13 Ιουνίου 2023

Ανάπλαση 100 δρόμων του δήμου – Πού γίνονται το επόμενο τριήμερο ασφαλτοστρώσεις

Από αύριο ως την Παρασκευή 16 Ιουνίου τα συνεργεία θα βρίσκονται στις οδούς Ζάκκα, Αθανασίου Διάκου και Ανδρέα Δημητρίου της δημοτικής ενότητας Νεάπολης

Με ένα πλέγμα οδών στην δημοτική ενότητα Νεάπολης συνεχίζεται το έργο ασφαλτόστρωσης και ανάπλασης οδών ολόκληρου του δήμου. Πρόκειται για το πρόγραμμα αναμόρφωσης του οδοστρώματος 100 δρόμων, μικρών και μεγαλύτερων, σε ολόκληρο τον δήμο. Κατά περίπτωση, εάν δεν μπορεί να γίνει ασφαλτόστρωση λόγω των κλίσεων του εδάφους ή άλλων συνθηκών, θα γίνεται με στρώση κυβόλιθων.


Στη δημοτική ενότητα Νεάπολης, από την Τετάρτη 14 έως την Παρασκευή 16 Ιουνίου, θα γίνουν έργα ασφαλτόστρωσης στις παρακάτω οδούς:


Στην οδό Ζάκκα, από την Π. Τσαλδάρη έως την Λαγκαδά

Στην οδό Αθανασίου Διάκου, από την Π. Τσαλδάρη έως την Λαγκαδά

Στην οδό Ανδρέα Δημητρίου, από την Π. Τσαλδάρη έως την Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου που θα εξελιχθεί και θα ολοκληρωθεί σε βάθος δύο χρόνων, σε 24 δρόμους θα γίνει πλήρης αντικατάσταση του οδοστρώματος, είτε πρόκειται για ασφαλτόστρωση είτε για τοποθέτηση κυβόλιθων. Όπου έχει κριθεί απαραίτητο θα τοποθετηθούν κράσπεδα και πεζοδρόμια ενώ υπάρχει και μια περίπτωση διάνοιξης οδού. Αν και τελικά ο αριθμός των δρόμων θα φτάσει τους 100, η μελέτη προβλέπει αρχικά το στρώσιμο 51 οδών στη δημοτική ενότητα Συκεών, 24 στη Νεάπολη, 8 στα Πεύκα και 2 στον Άγιο Παύλο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 6.670.000 ευρώ, ο ανάδοχος έχει συμπεριλάβει στην προσφορά του έκπτωση 41,17% και οφείλει να παραδώσει το έργο σε δύο ακριβώς χρόνια. Αξίζει να τονιστεί πως η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από το ταμείο του δήμου.