«Παραλογισμοί…» του Πάρη Βορεόπουλου την Κυριακή στο «Θεσπίς»

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

«Παραλογισμοί…» του Πάρη Βορεόπουλου την Κυριακή στο «Θεσπίς»

9 Ιουνίου 2023

«Παραλογισμοί…» του Πάρη Βορεόπουλου την Κυριακή στο «Θεσπίς»

Παρουσίαση βιβλίου και μία παράσταση για την αιώνια αναζήτηση του ανθρώπου

Το βράδυ της Κυριακής στο θεατρικό εργαστήρι «Θεσπίς» παρουσιάζονται μαζί ένα βιβλίο και μία παράσταση. Οι «Παραλογισμοί…» του Πάρη Βορεόπουλου, έχουν την τιμητική τους και διεκδικούν την προσοχή μας καθώς αποτυπώνουν ένα δίπολο το οποίο κυριαρχεί στην καθημερινή ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.


Οι «Παραλογισμοί…» καταγράφουν την ασταμάτητη τάση μας να αναζητούμε το νόημα της ζωής και παράλληλα την αδυναμία μας να τη βρούμε.Σε αυτή την αγωνιώδη προσπάθεια άνθρωποι μιλούν συνεχώς μεταξύ τους χωρίς να επικοινωνούν και αυτός ακριβώς είναι ο παραλογισμός που καταγράφεται και κυριαρχεί. Μεταξύ υπαρξισμού και μηδενισμού, ο παραλογισμός (στη φιλοσοφική του διάσταση) έχει καταγραφεί ως έργο από τον Καμύ και τον Σίσυφο, ως τον Ιονέσκο και το Θέατρο του παραλόγου. Η ουσία είναι ότι ο άνθρωπος στην προσπάθεια του να βρει το νόημα της ζωής μέσω της επικοινωνίας, το χάνει μέσα στην καθημερινότητα και την ρουτίνα.


Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ), διοργανώνουν τη διπλή εκδήλωση που περιλαμβάνει την παράσταση και την παρουσίαση του βιβλίου την Κυριακή (11 Ιουνίου) στις 8 το βράδυ στο Θεατρικό Εργαστήρι Θεσπίς (Νυμφαίου και Λαγκαδά 120).


Στο μήνυμά του ενόψει της παράστασης ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης εστιάζει στην συνειδητή επιλογή της διοίκησης να επενδύει στον πολιτισμό και μάλιστα σε όλες τις εκφάνσεις του. Επιπλέον συγχαίρει τον Πάρη Βορεόπουλο και τον Γιώργο Κιουρτσίδη καθώς και όλους τους συντελεστές της παράστασης και της παρουσίασης για τη συμβολή τους στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου.


Η παράσταση:


  • Γιώργος Κιουρτσίδης: Διασκευή, σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια


  • Άννα-Μαρία Αγγελίδου: Αγωγή λόγου, σκηνικός χώρος.


Παίζουν:


  • Γρηγόρης Ζαγόρας, Πετρούλα Κατσιμπέλη, Χάιδω Κραβαρίτη, Στέλιος Σουρβάς, Μαρία Τζέκη, Παρέσα Τσενικίδου


Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:


  • Λευτέρης Μουφτόγλου, πρόεδρος της Ένωσης λογοτεχνών Βόρειας Ελλάδας


  • Γιώργος Κιουρτσίδης σκηνοθέτης,


  • Κώστας Νίγδελης, καθηγητής-συγγραφέας


Info:


Θεατρικό Εργαστήρι «Θεσπίς» (Νυμφαίου και Λαγκαδά 120)


Κυριακή 11 Ιουνίου, 8 το βράδυ


Είσοδος ελεύθερη για το κοινό