Θεατρική παράσταση και παρουσίαση βιβλίου την ερχόμενη Κυριακή

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Θεατρική παράσταση και παρουσίαση βιβλίου την ερχόμενη Κυριακή

6 Ιουνίου 2023

Θεατρική παράσταση και παρουσίαση  βιβλίου την ερχόμενη Κυριακή

«Παραλογισμοί» του Πάρη Βορεόπουλου στο Θεατρικό εργαστήρι ‘Θεσπίς’ – Διπλή εκδήλωση με δωρεάν είσοδο για το κοινό

Ένα βιβλίο, μια παράσταση, ένα άκουσμα αλλά και οποιαδήποτε έκφανση της τέχνης, γνωρίζουν μεγαλύτερη επιτυχία όταν αποτυπώνουν ή αντανακλούν κομμάτι της πραγματικότητας. Στην περίπτωση των «Παραλογισμών» του Πάρη Βορεόπουλου, είναι βέβαιο πως θα τύχουν της αναγνώρισης που τους αρμόζει καθώς καταγράφεται ένα δίπολο, που κυριαρχεί στην καθημερινή ζωή. Οι «Παραλογισμοί» καταγράφουν την ασταμάτητη τάση του ανθρώπου να αναζητά το νόημα της ζωής του και παράλληλα την αδυναμία του να τη βρει. Σε αυτή την αγωνιώδη προσπάθεια τους, άνθρωποι μιλούν συνεχώς μεταξύ τους, αλλά χωρίς να επικοινωνούν και αυτός ο παραλογισμός καταγράφεται και κυριαρχεί. Μεταξύ υπαρξισμού και μηδενισμού, ο παραλογισμός (στη φιλοσοφική του διάσταση) έχει καταγραφεί ως έργο από τον Καμύ και τον Σίσυφο, ως τον Ιονέσκο και το Θέατρο του παραλόγου. Η ουσία είναι ότι ο άνθρωπος στην προσπάθεια του να βρει το νόημα της ζωής μέσω της επικοινωνίας, το χάνει μέσα στην καθημερινότητα και την ρουτίνα.


Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ), διοργανώνουν τη διπλή εκδήλωση που περιλαμβάνει την παράσταση και την παρουσίαση του βιβλίου την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 20.00 στο Θεατρικό Εργαστήρι ‘Θεσπίς’ (Νυμφαίου και Λαγκαδά 120).


Η διοίκηση του δήμου και με αυτή τη δράση παραμένει προσανατολισμένη στην επιλογή της να στηρίζει τον πολιτισμό και να καθιστά ολόκληρο τον καμβά που συνθέτουν οι επτά τέχνες προσιτό και προσβάσιμο σε όλους τους δημότες.


Η παράσταση


-Γιώργος Κιουρτσίδης: Διασκευή, σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια.


-Άννα-Μαρία Αγγελίδου: Αγωγή λόγου, σκηνικός χώρος.


Παίζουν:


-Γρηγόρης Ζαγόρας, Πετρούλα Κατσιμπέλη, Χάιδω Κραβαρίτη, Στέλιος Σουρβάς, Μαρία Τζέκη, Παρέσα Τσενικίδου


Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:


-Λευτέρης Μουφτόγλου, πρόεδρος της Ένωσης λογοτεχνών Βόρειας Ελλάδας


-Γιώργος Κιουρτσίδης, σκηνοθέτης


-Κώστας Νίγδελης καθηγητής-συγγραφέας


Info:


Θεατρικό Εργαστήρι «Θεσπίς» (Νυμφαίου και Λαγκαδά 120)


Κυριακή 11 Ιουνίου, 8 το βράδυ


Είσοδος Ελεύθερη για το κοινό