Με ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης υποδέχτηκε το καλοκαίρι η μεγάλη οικογένεια των ΚΔΑΠ ΜΕΑ και ΣΥΔ Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Με ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης υποδέχτηκε το καλοκαίρι η μεγάλη οικογένεια των ΚΔΑΠ ΜΕΑ και ΣΥΔ Νεάπολης-Συκεών

8 Ιουνίου 2023

Με ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης υποδέχτηκε  το καλοκαίρι η μεγάλη οικογένεια  των ΚΔΑΠ ΜΕΑ και ΣΥΔ Νεάπολης-Συκεών

Η εκδήλωση υποδοχής του καλοκαιριού είχε απ’ όλα: Παραδοσιακά παιχνίδια, ασκήσεις τζούντο μεταξύ αθλητών και ωφελούμενων των δομών, κέφι και άφθονη μουσική

Στο όμορφο φυσικό περιβάλλον της Δενδροφυτείας (Άλσος Συκεών) συναντήθηκε η οικογένεια των ΚΔΑΠ ΜΕΑ και των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) Νεάπολης-Συκεών στο καθιερωμένο ραντεβού της καλοκαιρινής εκδήλωσης των δομών.


Ωφελούμενοι και εργαζόμενοι των δομών αναπηρίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, οικογένειες και φίλοι, εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) του δήμου πέρασαν χαρούμενες στιγμές, έπαιξαν, διασκέδασαν και μοιράστηκαν συναισθήματα και εικόνες.



Σημαντική ήταν η παρουσία της ομάδας τζούντο του ΣΑΠΚ Νεάπολης: Τα μέλη του συλλόγου με τη βοήθεια των εργαζομένων στο γραφείο Αθλητισμού και των γυμναστριών πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις επίδειξης στον υπαίθριο χώρο του δημοτικού Άλσους μαζί με τα άτομα με αναπηρίες-ωφελούμενους των δομών.




Στην εκδήλωση που εξέπεμψε ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης συνεχάρη τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στις δομές με αναπηρία και τα αυτοδιοικητικά στελέχη για το επίπεδο παροχής υπηρεσιών επισημαίνοντας ότι «το στοίχημα είναι η διαρκής προσπάθεια για βελτίωση και διεύρυνση τόσο των υπηρεσιών όσο και των δομών». Σημείωσε επίσης ότι το όποιο κοινωνικό έργο παρουσιάζει ο δήμος οφείλεται στο προσωπικό που εργάζεται με ζήλο και κάνει καθημερινά την υπέρβαση, επισημαίνοντας τη φράση του δολοφονημένου ηγέτη Ούλαφ Πάλμε ότι ο βαθμός της δημοκρατίας μιας χώρας και ευημερίας των πολιτών της αποτυπώνεται στον τρόπο που συμπεριφέρεται στους ευάλωτους. «Δυστυχώς στη χώρα μας έχουν ακόμη πολλά να γίνουν σε αυτή την κατεύθυνση με τον δήμο μας να αποτελεί θετική εξαίρεση», σημείωσε ο δήμαρχος υπενθυμίζοντας τον προγραμματισμό που υπάρχει για τη δημιουργία μίας ολοκληρωμένης δομής αυτόνομης διαβίωσης με Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία και Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.



«Δεν πρέπει να ξεχνάμε, τόνισε ο δήμαρχος, ότι σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση για την Αναπηρία ο τρόπος ζωής μας αυξάνει τα ποσοστά αναπηρίας στον πληθυσμό, που αγγίζουν πλέον το 25%. Να θυμόμαστε λοιπόν ότι όλοι είμαστε εν δυνάμει ανάπηροι, γι’ αυτό η αναπηρία πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στις πολιτικές των κρατών».


«Ξέρουμε ότι η προσπάθεια που κάνει το προσωπικό είναι μεγάλη γι’ αυτό τους αξίζει το μεγαλύτερο χειροκρότημά μας» τόνισε από μικροφώνου ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης εξαίροντας την αδιάκοπη και αδιάλειπτη προσφορά των εργαζομένων στις δομές αναπηρίας την οποία ούτε η πανδημία στάθηκε ικανή να ανακόψει.


Η προϊσταμένη Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης της ΚΕΥΝΣ Κατερίνα Ζαγρή που φρόντισε για την επιτυχία της εκδήλωσης εξέφρασε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα ενώ το «παρών» έδωσαν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Τσουκαλά, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου, η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα ΑΜΕΑ Σοφία Ασβεστά, η αντιπρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Ειρήνη Καγιαμπίνη, η αντιπρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Σοφία Ανδριανίδου, οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Συκεών, Ρένα Αυγερινού και Νεάπολης Χριστίνα Τερζή και η τοπική σύμβουλος Συκεών Αθανασία Ωραιοπούλου.


Τα σνακ και τα αναψυκτικά που προσφέρθηκαν στη γιορτή υποδοχής του καλοκαιριού ήταν προσφορά του Judo ΣΑΠΚ Νεάπολης και της εταιρίας Terra Holiday Homes.

Φωτογραφίες