Γιορτή εθελοντικής αιμοδοσίας και εθελοντισμού στο δήμο Νεάπολης-Συκεών: Την Τετάρτη 14 Ιουνίου όποιος προσφέρει, το γιορτάζει

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Γιορτή εθελοντικής αιμοδοσίας και εθελοντισμού στο δήμο Νεάπολης-Συκεών: Την Τετάρτη 14 Ιουνίου όποιος προσφέρει, το γιορτάζει

8 Ιουνίου 2023

Γιορτή εθελοντικής αιμοδοσίας και εθελοντισμού στο δήμο Νεάπολης-Συκεών: Την Τετάρτη 14 Ιουνίου όποιος προσφέρει, το γιορτάζει

Εκδήλωση εν όψει της εβδομάδας εθελοντικής αιμοδοσίας που ακολουθεί μεταξύ 17 και 24 Ιουνίου

Γιορτή ανθρωπιάς και ευαισθητοποίησης διοργανώνει την Τετάρτη 14 Ιουνίου ο δήμος Νεάπολης-Συκεών καλώντας αιμοδότες μαζί με άλλους εθελοντές και ωφελούμενους στις 6.30 μ.μ στο Πάρκο των Ρουμανικών (Ελ. Βενιζέλου 25) στη Νεάπολη.


Στόχος είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων ώστε να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι στην εβδομάδα αιμοδοσίας που ακολουθεί, από τις 17 έως τις 24 Ιουνίου, στην οποία πρωταγωνιστεί η προσφορά στον συνάνθρωπο.
Την γιορτή διοργανώνει ο δήμος Συκεών με τις αντιδημαρχίες Κοινωνικής Πολιτικής, Διοικητικών Υπηρεσιών, ΚΕΠ και Παιδείας, την ΚΕΥΝΣ και το Τοπικό Συμβούλιο Νεάπολης.


Η σημασία που δίνει ο δήμος στην αιμοδοσία αποδεικνύεται από τις τρεις τακτικές εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνει μέσα στο χρόνο αλλά και την έκτακτη, εφόσον χρειαστεί, το καλοκαίρι που οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες, τονίζει ο δήμαρχος. Αναφερόμενος στη γιορτή της ερχόμενης Τετάρτης ο Σίμος Δανιηλίδης υπογραμμίζει: «Επειδή συνεχώς ζητάμε από τους εθελοντές αιμοδότες να προσφέρουν, νιώσαμε ως διοίκηση του δήμου την ανάγκη, ως ένα μικρό αντίδωρο, να διοργανώσουμε μια γιορτή αναγνώρισης της αξίας που έχει η προσφορά τους, βραβεύοντας συγχρόνως κάποιους από τους τακτικούς μας αιμοδότες».


Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή σε αυτή τη μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή της αιμοδοσίας και του εθελοντισμού στο πάρκο των Ρουμανικών: «Γιορτάζουμε τον εθελοντισμό και την προαγωγή της υγείας. Βραβεύουμε αιμοδότες και αιμοδότριες, ενημερώνουμε για τη δωρεά μυελού των οστών, τη δωρεά οργάνων σώματος και βλαστοκυττάρων. Αξίζει να είμαστε όλοι εκεί. Αν δίνουμε ήδη αίμα για να συνειδητοποιήσουμε πόσο μεγάλη είναι η προσφορά μας και αν όχι να μάθουμε ότι αξίζει να διαθέσουμε λίγα λεπτά από το χρόνο μας για το καλό του συνανθρώπου μας και ίσως κάποια στιγμή βρεθούμε στη θέση του».


Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών ΚΕΠ και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης εστιάζει στη συμμετοχή των παιδιών στη γιορτή και «στην αξία της ευαισθητοποίησης των μικρών σε ηλικία συμπολιτών μας έτσι ώστε όταν μεγαλώσουν να θεωρούν απολύτως φυσιολογική τη δωρεά αίματος».

Στη γιορτή συμμετέχουν οι Γιατροί του Κόσμου, η Δημόσια Τράπεζα Βλαστοκυττάρων, το Δίκτυο Εθελοντών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Κέντρο Κοινότητας-Δομή Παροχής Συσσιτίου και Κοινωνικό Παντοπωλείο-Κοινωνικό Φαρμακείο, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και ο Σύλλογος Όραμα Ελπίδας, η ΙΑΣΙΣ ΑμκΕ-ConnectFamily, η Ιμερόεσσα Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία, τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Νεάπολης-Συκεών, το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, η ΠΥΞΙΔΑ-Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής Υγείας, το Φροντιστήριο Βιωσιμότητας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το 7ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης και το Χαμόγελο του Παιδιού.Info


Πότε; την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023


Που; στο Πάρκο Ρουμανικών


Τι ώρα; στις 6.30 το απόγευμα


Σε ποιους απευθύνεται; Σε όλους, μικρούς και μεγάλους εθελοντές αιμοδότες και μη


Πώς πηγαίνω; Με τις γραμμές 25, 35, 57, 64