Μαθήματα ζωής στο «Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού» των ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Μαθήματα ζωής στο «Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού» των ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών

25 Μαΐου 2023

Μαθήματα ζωής στο «Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού» των ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Ολοκληρώνεται απόψε η διήμερη γιορτή με χορούς από τη Μακεδονία, τη Θράκη αλλά και Βλάχικους

Με κέφι, χορό και τραγούδια γέμισε η αίθουσα εκδηλώσεων των 1ου - 5ου δημοτικών σχολείων Συκεών την πρώτη μέρα διεξαγωγής του Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού 2023 που διοργανώνει φέτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης. Σε πλήρη δράση οι χορευτικές ομάδες των τεσσάρων ΚΑΠΗ του δήμου, Συκεών, Νεάπολης, Πεύκων και Αγίου Παύλου ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους επί σκηνής σκορπώντας ευφορία και ζωντάνια.
Ο χώρος γέμισε ασφυκτικά από κόσμο που έσπευσε να θαυμάσει τις χορευτικές ικανότητες των ομάδων των ΚΑΠΗ Πεύκων και Συκεών σε χορούς από τον Έβρο, τη νησιωτική Ελλάδα, τη Βόρεια Θράκη και τη

Μικρά Ασία.Η μεγάλη γιορτή συνεχίζεται και σήμερα με τα ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου, Νεάπολης, Ευαγγελίστριας αλλά και τα ΚΑΠΗ Ασσήρου και Κολχικού Λαγκαδά να παρουσιάζουν χορούς από τη Μακεδονία, τον Έβρο καθώς επίσης Βλάχικους και Καραγκούνικους χορούς.


Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 7 το απόγευμα με το ξεχωριστό χρώμα που αναμένεται να δώσει η συμμετοχή τουμουσικού σχήματος «Σαλονικιώτικο Τακίμι» το οποίο θα συνοδεύει με παραδοσιακά τραγούδια και μελωδίες.


Η γιορτή αισιοδοξίας και χαράς που αποτελεί μία σπουδαία αφορμή για γλέντι αλλά και για να έρθουν πιο κοντά άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας ρίχνει σήμερα αυλαία.


Τις χορευτικές ομάδες και το κοινό καλωσόρισαν ο πρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Αρίστος Γαλανός οι αντιδήμαρχοι, Παιδείας, ΚΕΠ & Διοικητικών Υπηρεσιών Μιχάλης Βουλγαρίδης και Περιβάλλοντος και Πρασίνου Παρή Γενίτσαρη, η αντιπρόεδρος του ΔΚΚΠΑ που παρουσίασε την εκδήλωση και τις συμμετοχές Σοφία Ανδριανίδου, η αντιπρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Ειρήνη Καγιαμπίνη και η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Συκεών Ρένα Αυγερινού.


Το σημερινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:


Πέμπτη 25 Μαΐου


  • ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου: Χοροί από τη Μακεδονία


  • Α΄ΚΑΠΗ Νεάπολης: Χοροί από τον Έβρο


  • ΚΑΠΗ Δήμου Λαγκαδά: Χοροί από τη Μακεδονία


  • Β΄ΚΑΠΗ Νεάπολης: Βλάχικοι και καραγκούνικοι χοροί


  • ΚΑΠΗ Ευαγγελίστριας: Χοροί από τη ΜακεδονίαInfo:


Αίθουσα εκδηλώσεων 1ου-5ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών (Ζαχ. Γουναρίδη 1).

Φωτογραφίες