Ασφαλτοστρώνονται 100 οδοί σε όλο το δήμο και ανακατασκευάζονται πλήρως αθλητικοί χώροι σε Συκιές-Πεύκα

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Ασφαλτοστρώνονται 100 οδοί σε όλο το δήμο και ανακατασκευάζονται πλήρως αθλητικοί χώροι σε Συκιές-Πεύκα

15 Μαΐου 2023

Ασφαλτοστρώνονται 100 οδοί σε όλο το δήμο και ανακατασκευάζονται πλήρως αθλητικοί χώροι σε Συκιές-Πεύκα

Υπεγράφησαν δύο συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 6.670.000 ευρώ με πλήρη χρηματοδότηση από το δημοτικό ταμείο

Με την ασφαλτόστρωση 100 οδών σε ολόκληρο το δήμο έως το 2025, αλλά και την άμεση, πλήρη ανακατασκευή δύο σημαντικών αθλητικών χώρων στις δημοτικές ενότητες Συκεών και Πεύκων, συνεχίζονται οι διευρυμένες τεχνικές και αναπτυξιακές παρεμβάσεις του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με στόχο την αστική αναζωογόνηση του δήμου και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.


Ένα ακόμη μεγάλο έργο υποδομής που θα αναβαθμίσει τις συνθήκες οδικής ασφάλειας αλλά και την εικόνα του δήμου, μπαίνει άμεσα σε τροχιά υλοποίησης μετά τη σημερινή υπογραφή της σχετικής σύμβασης ανάμεσα στον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας (ΦΟΡΕΑΣ ΑΤΕΒΕ) Δημήτρη Παζιάνα. Πρόκειται για εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες, συνολικού προϋπολογισμού 6.670.000 ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί πλήρως από το δημοτικό ταμείο. «Περιμένουμε από την ανάδοχο εταιρεία να ξεκινήσει τις εργασίες το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και να παραδώσει το έργο σε δύο ακριβώς χρόνια» δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και επεσήμανε πως «αν και η μελέτη προβλέπει την ασφαλτόστρωση 85 οδών (51 στις Συκιές, 24 στη Νεάπολη, 8 στα Πεύκα και 2 στον Άγιο Παύλο), είναι βέβαιο και υπολογίζουμε ότι έως το 2025 θα έχουν ασφαλτοστρωθεί συνολικά 100 δρόμοι και στις τέσσερις δημοτικές μας ενότητες».

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην μελέτη, στις 24 από τις 85 οδούς θα γίνει πλήρης αντικατάσταση του οδοστρώματος, είτε πρόκειται για ασφαλτόστρωση, είτε για τοποθέτηση κυβόλιθων, κυρίως λόγω των έντονων κλίσεων που δημιουργεί η μορφολογία του εδάφους. Όπου έχει κριθεί απαραίτητο θα τοποθετηθούν κράσπεδα και πεζοδρόμια, ενώ προβλέπεται και διάνοιξη μεμονωμένων οδών.Γυμναστήριο και γήπεδο μπάσκετ


Την έναρξη των εργασιών ριζικής ανακατασκευής δύο σημαντικών αθλητικών χώρων στις δημοτικές ενότητες Συκεών και Πεύκων, σηματοδότησε η υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Στέλιο Γκατζέ με τον εκπρόσωπο της φερώνυμης αναδόχου εταιρείας Στέφανο Στεφανίδη. Πρόκειται για την πλήρη ανακατασκευή του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου της Καρόλου Κουν που στεγάζεται κάτω από τις κερκίδες του Ανοιχτού Δημοτικού Θεάτρου Συκεών «Μάνος Κατράκης», με παράλληλες επισκευές στα καμαρίνια και την πλατεία του Θεάτρου, καθώς επίσης και για την πλήρη ανακατασκευή του Ανοιχτού Γηπέδου Μπάσκετ επί της οδού Μικράς Ασίας στη Δ.Ε. Πεύκων.«Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 985.800 ευρώ, και σήμερα υπογράψαμε τη σύμβαση για τελικό ποσό 508.521 ευρώ, από τα οποία, σύμφωνα με σχετική προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί το καλοκαίρι, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνδράμει με το ποσό των 300.000 ευρώ, με το υπόλοιπο να καλύπτεται από το δημοτικό μας ταμείο» σημείωσε, κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Στέλιος Γκατζές. «Έχοντας ξεπεράσει προβλήματα και καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση του έργου, υπογράφουμε για την έναρξη της ριζικής ανακατασκευής ακόμη δύο πολύ σημαντικών έργων αθλητισμού στο δήμο μας, τα οποία και θα παραδώσουμε πολύ σύντομα, αναβαθμίζοντας και βελτιώνοντας τις συνθήκες άθλησης όχι μόνο των νέων αλλά όλων των συμπολιτών μας» υπογράμμισε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. Όπως, μάλιστα επισήμανε απευθυνόμενος στην ανάδοχο εταιρία, «οι εργασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν άμεσα, προκειμένου να ξεκινήσει απρόσκοπτα το πλούσιο εαρινό και θερινό πολιτιστικό πρόγραμμα του δήμου στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Συκεών».


Οι εργασίες


Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη:


  • στο Κλειστό Γυμναστήριο της Καρόλου Κουν οι εργασίες θα είναι εκτεταμένες, αφού θα ανακαινιστεί το σύνολο των χώρων, με ιδιαίτερη έμφαση στους χώρους υγιεινής και τις αίθουσες γυμναστικής.

Επιπλέον, η πλατεία του Ανοιχτού Δημοτικού Θεάτρου «Μάνος Κατράκης», η οποίαείναι διαστρωμένη με άσφαλτο, θα βαφεί με ακρυλικό υδατοδιαλυτό γαλάκτωμα ρητινών με διάφορα χρώματα και σχήματα κυκλικά και ημικυκλικά διευκολύνοντας έτσι τη διεξαγωγή των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

  • στο Γήπεδο Μπάσκετ στην οδό Μικράς Ασίας & Ομήρου στη Δ.Ε. Πεύκων θα πραγματοποιηθεί απόξεση της παλαιάς ασφάλτου, ασφαλτόστρωση με νέα και επίστρωση με χυτή ελαστική αυτοεπιπεδούμενη, αντιολισθηρή τελική επένδυση αθλητικού δαπέδου, γραμμογράφηση αυτού και κατασκευή περίφραξης ύψους 4 μ.