Σ. Δανιηλίδης: Επιλέξτε κόμμα και υποψήφιο με γνώμονα το ενδιαφέρον τους για τη Δυτική Θεσσαλονίκ

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Σ. Δανιηλίδης: Επιλέξτε κόμμα και υποψήφιο με γνώμονα το ενδιαφέρον τους για τη Δυτική Θεσσαλονίκ

12 Μαΐου 2023

Σ. Δανιηλίδης: Επιλέξτε κόμμα και υποψήφιο με γνώμονα το ενδιαφέρον τους για τη Δυτική Θεσσαλονίκ

Φάκελο με όσα δεν έγιναν για την αδικημένη πλευρά της πόλης παραδίδει στους υποψηφίους όλων των κομμάτων που επισκέπτονται τον δήμο και συναντώνται με τον ίδιο και τους δημοτικούς συμβούλους

Τη Δυτική Θεσσαλονίκη και το έμπρακτο ενδιαφέρον των υποψηφίων βουλευτών όλων των κομμάτων για την αναβάθμισή της προτάσσει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου. 


Με την ευκαιρία των συναντήσεων που έχει ο δήμαρχος παρόντων των αντιδημάρχων, των προέδρων του δημοτικού συμβουλίου των δημοτικών ενοτήτων, των νομικών προσώπων και των σχολικών επιτροπών με υποψήφιες και υποψήφιους βουλευτές, ο κ. Δανιηλίδης καλεί τους δημότες να διερευνήσουν οι ίδιοι το πραγματικό ενδιαφέρον για την αδικημένη πλευρά της πόλης όσων ζητούν την ψήφο τους προκειμένου να τους εκπροσωπήσουν στη Βουλή που θα προκύψει από τις επικείμενες εθνικές εκλογές.


Από την πλευρά του ο δήμαρχος παρέδωσε σε όσους υποψηφίους συνάντησε μέχρι στιγμής έναν πλήρη φάκελο με δεκάδες χρονίζοντα θέματα και προτάσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Μεταξύ των θεμάτων που θίγει ο κ. Δανιηλίδης είναι η απομάκρυνση του εκτρώματος της ΔΕΘ από το κέντρο προκειμένου να απελευθερωθεί ο χώρος που τη φιλοξενεί τώρα για τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου και η μεταφορά της στη Σίνδο του δήμου Δέλτα όπου θα δημιουργηθεί ένα διεθνούς εμβέλειας εκθεσιακό-συνεδριακό κέντρο για την οικονομική τόνωση της υποβαθμισμένης περιοχής. Αναφερόμενος στο θέμα της επέκτασης του μετρό στα δυτικά ο Σίμος Δανιηλίδης εκτιμά ότι οι σχεδιασμοί έχουν πάει στις ελληνικές καλένδες και ζητά από τους νυν βουλευτές να εξηγήσουν τι φταίει για τις καθυστερήσεις και τους νέους υποψήφιους να δεσμευτούν ότι θα αγωνιστούν για την κάλυψη και αυτής της πλευράς της πόλης.


«Ακούμε αόριστες πληροφορίες που περιορίζονται στην έναρξη των πρόδρομων εργασιών και δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα στο τραπέζι αυτή η ακατανόητη προσέγγιση που λέει ότι μετά από μελέτη κόστους-οφέλους θα εκτιμηθεί αν χρειάζεται μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη!» καταλήγει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.


Για το περιβαλλοντικό ζήτημα στη Θεσσαλονίκη ο Σίμος Δανιηλίδης υπενθύμισε την πρόταση που έχει κάνει εδώ και χρόνια για τη δημιουργία «Πράσινου Πετάλου» που θα περικλείει ολόκληρη την πόλη και «Πράσινου Εμβόλου» που θα προκύψει από την υπογειοποίηση των γραμμών του ΟΣΕ και στο χώρο που θα απελευθερωθεί, ο οποίος υπολογίζεται πάνω από 1.000 στρέμματα, θα δημιουργηθεί γραμμικό δάσος.


Εστιάζοντας στην υπερυψωμένη (Fly over) ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών χαρακτηρίζει τη μελέτη, που όπως είπε έγινε ερήμην των τριών εμπλεκόμενων δήμων (Παύλου Μελά, Νεάπολης-Συκεών και Πυλαίας-Χορτιάτη) «κολοβή» καθώς περιορίζεται στο σημείο της υπερυψωμένης οδού χωρίς να ανακατασκευάζει και να δημιουργεί νέους ανισόπεδους κόμβους και διανοίξεις κάθετων-συνδετήριων αξόνων ενώ προβλέπει ότι αν κατασκευαστεί με τον τρόπο που σχεδιάστηκε θα λύσει ζητήματα στην περιφερειακή οδό αλλά θα μεταφέρει τον κυκλοφοριακό φόρτο στις κατοικημένες περιοχές χειροτερεύοντας την ποιότητα της ζωής των περιοίκων.


Στον ίδιο κατάλογο των παραλείψεων για τη Δυτική Θεσσαλονίκη περιλαμβάνονται τα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη εκκρεμούν ακόμη παρά τις συνεχείς εκκλήσεις, τα έγγραφα, τα υπομνήματα και τις καταγγελίες που έχει κατά καιρούς υποβάλει προκειμένου να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι.


Η διασφάλιση προσβάσεων στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου, για την κατασκευή του οποίου ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών εκτιμά πως το ίδρυμα Στ. Νιάρχος και η πολιτεία θα βρουν λύση, είναι ένα ακόμη πεδίο ολιγωρίας των τοπικών βουλευτών σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη. «Από την πρώτη μέρα που δρομολογήθηκε η κατασκευή του δεν σταμάτησα να επισημαίνω το ελλιπές του σχεδιασμού αναδεικνύοντας με στοιχεία την επικινδυνότητα των δρόμων που οδηγούν σε αυτό. Τα συνεχή ατυχήματα στους οδικούς άξονες της λεωφόρου Ανδρ. Παπανδρέου, Παπανικολάου, της περιφερειακής αποδεικνύουν ότι πρέπει να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις στις παραπάνω οδούς (μετατόπιση της χάραξης στην Παπανικολάου, ανισόπεδος κόμβος στη στροφή Φιλύρου) καθώς και επανεξέταση των προτάσεών μας για επιπλέον οδικές συνδέσεις με το Φίλυρο μέσω της Ν. Ευκαρπίας και της οδού που συναντά την οδό Κωνσταντινουπόλεως από το 424 ΓΣΝΘ».


Το μεγάλο πρόβλημα με τα αγριογούρουνα και τη μαζική επανεμφάνισή τους στον αστικό ιστό κυρίως τις βραδινές ώρες στα όρια τη περιφερειακής οδού εγκυμονεί κινδύνους για τους πεζούς όσο και για τους οδηγούς. «Αν και έχουμε επισημάνει το πρόβλημα με τα χιλιάδες αγριογούρουνα, δυστυχώς για άλλη μια φορά υπογραμμίζουμε την ανάγκη να ασχοληθούν τα συναρμόδια υπουργεία με το θέμα πριν θρηνήσουμε θύματα. Κι αυτό πρέπει να το έχουν υπόψη τους οι υποψήφιοι».


Το φλοιοφάγο έντομο του Σέιχ-Σου που κατέστρεψε το περιαστικό δάσος είναι ένα ακόμη χρονίζον ζήτημα. «Παρά το SOS που εκπέμψαμε από το 2017 και την κινητοποίησή μας με τη βοήθεια έγκριτων επιστημόνων, το φαινόμενο επεκτάθηκε και κατέστρεψε το δάσος», αναφέρει ο κ. Δανιηλίδης.


Τέλος, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών προσθέτει στη λίστα των παραλείψεων για τη Δυτική Θεσσαλονίκη τη Σχολική Στέγη. Η πολιτεία δίνει ψίχουλα για την ανέγερση σχολικών συγκροτημάτων στα Δυτικά (νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων) και ιδιαίτερα για την εκπόνηση εξειδικευμένων προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και την ανέγερση Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης. H πραγματικότητα αυτή πρέπει άμεσα να αντιστραφεί.


«Στη Δυτική Θεσσαλονίκη δεν διαμένουν παιδιά ενός κατώτερου Θεού γι’ αυτό και όσοι βουλευτές Θεσσαλονίκης έχουν ήδη μία θητεία στο κοινοβούλιο οφείλουν να λογοδοτήσουν για όσα έκαναν ή δεν έκαναν και όσοι ζητούν την ψήφο των κατοίκων της για πρώτη φορά να δεσμευτούν δημόσια και εγγράφως ότι θα παλέψουν να βγάλουν αυτή την πλευρά της πόλης από το περιθώριο».