Σεμινάρια για μετανάστες και πρόσφυγες στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Σεμινάρια για μετανάστες και πρόσφυγες στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

11 Μαΐου 2023

Σεμινάρια για μετανάστες και πρόσφυγες στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Στόχος η ενίσχυση της συμμετοχής τους στις πολιτικές ένταξης και λήψης αποφάσεων και η δημιουργία Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων

Σεμινάρια για μετανάστες και πρόσφυγες διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με σκοπό την ενίσχυση της συμμετοχής τους στις πολιτικές ένταξης και λήψης αποφάσεων και τη δημιουργία Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων στο δήμο.


Το πρώτο θα γίνει το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, στο Κέντρο Νεότητας της Πολιτιστικής Γειτονιάς του Δήμου Νεάπολης-Συκεών (οδός Έβρου, έναντι ΒΑΟ), τις ώρες 18:00-22:00, ενώ για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6978511287 ή/και στο email neaellinika@yahoo.com. Το πρόγραμμα των συνεδριών που θα ακολουθήσουν θα διαμορφωθεί από τους συμμετέχοντες και θα ανακοινωθεί στη συνέχεια.


Τα σεμινάρια θα επικεντρωθούν στις εξής ενότητες:


    • Τρόπος οργάνωσης ενός συμμετοχικού σχεδιασμού δράσεων σε κοινοτικό επίπεδο (Participatory Community Action Planning – PCAP)


    • Εξοικείωση με το νομικό σύστημα της χώρας υποδοχής και τη διαδικασία ανάπτυξης πολιτικής


    • Συνηγορία σε ανθρωπιστικό πλαίσιο και κοινωνική αλλαγή


    • Αντιρατσισμός και ισότητα φύλων (Gender Labels-Κοινωνικές ταμπέλες σε σχέση με το φύλο, Gender Stereotyping-Στερεότυπα των φύλων)


    • Στρατηγική Επικοινωνία


Τα σεμινάρια θα εμπεριέχουν θεωρητική κατάρτιση στα ανωτέρω ζητήματα, πρακτική εξάσκηση και δραστηριότητες μέσω ομάδων εργασίας, εποικοδομητικό διάλογο σε ζητήματα που αφορούν τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και την καταπολέμηση κάθε μορφής διάκρισης, ενδιαφέρον εκπαιδευτικό υλικό, καθώς και επιπρόσθετες βιβλιογραφικές πηγές.


Τα σεμινάρια υλοποιούνται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Migrant Voices Heard. Το έργο με τίτλο “Enhancing the participation of migrants through the creation of migrant councils” και ακρωνύμιο MigrantVoicesHeard (Grant Agreement number: 101038656) χρηματοδοτείται κατά 90% από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υλοποιείται στην Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία, από τις τοπικές αρχές του Δήμου Νεάπολης-Συκεών (GR), του Δήμου Στάρα Ζαγόρα (BG), της περιφερειακής κυβέρνησης της Καμπανίας (IT), καθώς και από τους οργανισμούς WCIF (Επικεφαλής Εταίρος, BG), Mission Wings (BG), Suedwind (AU), MigrantInnenbeirat Graz (AU), ASSFAM (FR), KMOΠ - Κέντρο Μέριμνας, Οικογένειας και Παιδιού (GR), ActionAid (IT), Szjubektiv (HU) και PATRIR (RO).


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο MigrantVoicesHeard, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του δήμου Νεάπολης-Συκεών εδώ και την ιστοσελίδα του έργου εδώ.