Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η επιτυχία του 6ου Λαϊκού Δρόμου «Παναγιώτης Αφαλής»

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η επιτυχία του 6ου Λαϊκού Δρόμου «Παναγιώτης Αφαλής»

7 Μαΐου 2023

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η επιτυχία του 6ου Λαϊκού Δρόμου «Παναγιώτης Αφαλής»

Περισσότεροι από 6.500 δρομείς έτρεξαν στις δύο διαδρομές των 5.000 και των 1.000 μέτρων – Σχεδόν 90 χρόνια διαφορά είχε ο μεγαλύτερος από τον μικρότερο συμμετέχοντα!

Περισσότεροι από 6.500 δρομείς έτρεξαν σήμερα στις δύο διαδρομές (5.000 και 1.000 μέτρων) του 6ου Λαϊκού Δρόμου «Παναγιώτης Αφαλής», πλημμυρίζοντας με χρώματα και φωνές τους δρόμους του δήμου και στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα για τη σημασία της άθλησης στη σωματική και την ψυχική μας υγεία.Άνθρωποι κάθε ηλικίας, από οικογένειες με μικρά παιδιά ή και μωρά στα καροτσάκια, μέχρι και μέλη των ΚΑΠΗ, επέλεξαν τη συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή μαζικού αθλητισμού που αποτελεί ένα ακόμη επιτυχημένο θεσμό του δήμου στη μνήμη του αγωνιστή πρώην δημάρχου Συκεών Παναγιώτη Αφαλή.


Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες και ο υποδειγματικός συντονισμός των στελεχών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ) οδήγησε στην ασφαλή διεξαγωγή και την επιτυχημένη ολοκλήρωση του αγώνα δρόμου που είχε δύο εκκινήσεις για να είναι προσιτός σε όλους.


Η πρώτη των 5.000 μέτρων έγινε μπροστά από το δημαρχιακό μέγαρο της Νεάπολης και η δεύτερη των 1.000 μέτρων μπροστά από το δημαρχείο Συκεών. Στο δημαρχείο Συκεών μάλιστα το «παρών» έδωσαν ο γιός του Παναγιώτη Αφαλή Γιώργος και ο εγγονός του Παναγιώτης ο οποίος μάλιστα έδωσε μαζί με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη το σύνθημα της εκκίνησης.


Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης βρέθηκε από νωρίς και στις δύο αφετηρίες και μαζί με τον πρόεδρο της ΚΕΥΝΣ Δημήτρη Απατσίδη ο οποίος εμψύχωνε διαρκώς τους δρομείς, μίλησαν για τη σημασία της σωματικής άσκησης στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής μας υγείας.


Ο Σίμος Δανιηλίδης υπογράμμισε τη σημασία που δίνει ο δήμος στο θεσμό του Λαϊκού Δρόμου αλλά και γενικότερα στον μαζικό αθλητισμό που περιλαμβάνει και τα μέλη των ΚΑΠΗ και τα Άτομα με Αναπηρίες.Μίλησε όμως και για τον πρωταθλητισμό και τις ευκαιρίες που πολλαπλασιάζει η διοίκηση του δήμου με την επιλογή της να αναπτύσσει, να ενισχύει και να εκσυγχρονίζει τις αθλητικές εγκαταστάσεις υπογραμμίζοντας ότι οι προδιαγραφές τους είναι κατάλληλες και για πρωταθλητές.


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δήμαρχος στην γυναικεία ομάδα Βόλεϊ των Πρωταθλητών Πεύκων που ανέβηκε χθες στην Α’ Εθνική κατηγορία, στις διακρίσεις του ΣΑΠΚ Νεάπολης και στους παραολυμπιονίκες που προπονούνται στις εγκαταστάσεις του δήμου μας.


Από 4 μηνών έως 90 ετών!


Με την αμέριστη συνδρομή της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, που μερίμνησε για τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο μήκος των διαδρομών, οι πιο γρήγοροι από τους δρομείς άρχισαν να τερματίζουν λίγο πριν τις 11 το πρωί στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης». Όλοι -περισσότερο ή λιγότερο γρήγοροι δεν έχει σημασία αφού προέχει η χαρά της συμμετοχής- λάμβαναν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους.Χαρακτηριστικό στοιχείο της μετεξέλιξης του θεσμού σε γιορτή είναι ότι η πιο μικρή σε ηλικία συμμετέχουσα σήμερα ήταν μόλις 4 μηνών και φυσικά «έτρεξε» μαζί με τους γονείς της, λαμβάνοντας τιμητική διάκριση, όπως και ο γηραιότερος συμμετέχων Βασίλης Καρπάθιος 90 ετών!


Αθλητισμός, Παιδεία, Πολιτισμός, Υγεία τα μηνύματα - «Ψυχή» του θεσμού οι εθελοντές


Κλείνοντας τη μεγάλη γιορτή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης μίλησε για το μήνυμα του Λαϊκού Δρόμου, που συνδυάζει τον αθλητισμό με την παιδεία, τον πολιτισμό και την υγεία, τομείς στους οποίους σταθερά επενδύει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ενισχύοντας τις υποδομές του με κάθε ευκαιρία. Το κοινό χάρισε ένα δυνατό χειροκρότημα στους εκατοντάδες εθελοντές που συμμετείχαν στην διοργάνωση με τον δήμαρχο να καλεί και νέους να ενταχθούν στα τμήματα εθελοντισμού «ενισχύοντας με τον τρόπο το συναίσθημα της προσφοράς», τονίζοντας ότι η επιτυχία ανάλογων θεσμών και εκδηλώσεων οφείλεται κατά σημαντικό ποσοστό στον εθελοντισμό, ενώ έκανε και ειδική μνεία στη μεγάλη συμμετοχή αθλητικών συλλόγων και ομάδων.