Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Στη γραμμή εκκίνησης για τον 6ο Λαϊκό Δρόμο «Π. Αφαλής»

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Στη γραμμή εκκίνησης για τον 6ο Λαϊκό Δρόμο «Π. Αφαλής»

5 Μαΐου 2023

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Στη γραμμή εκκίνησης για τον 6ο Λαϊκό Δρόμο «Π. Αφαλής»

Πάνω από 6.500 δρομείς τρέχουν μεθαύριο Κυριακή 7 Μαΐου στις δύο διαδρομές, 1.000 και 5.000 μέτρων – Δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη διοργάνωση μαζικού αθλητισμού στον δήμο Νεάπολης-Συκεών. Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκεται το προσωπικό της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) προκειμένου σήμερα και αύριο να τακτοποιηθούν όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες για την απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα. Ο Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής» καθιερώθηκε από το 2016 στη μνήμη του πρώην δημάρχου Συκεών Παναγιώτη Αφαλή.


Μικροί και μεγάλοι παραλαμβάνουν τα μπλουζάκια με τα οποία θα αγωνιστούν (σε χρωματισμούς: άσπρο, σιέλ, μπλε, ροζ και πράσινο), ενώ οι 150 εθελοντές της φετινής διοργάνωσης θα φορούν και θα… ξεχωρίζουν με μπλούζες σε έντονο κίτρινο χρώμα και καπέλο. Οι συμμετοχές των δρομέων κάθε ηλικίας ξεπέρασαν τις 6.500.


Το σήμα εκκίνησης θα δώσει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης στις 10 το πρωί της Κυριακής μπροστά από το δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (πρώην δημαρχείο Νεάπολης, περιοχή Στρεμπενιώτη) ενώ για τη δεύτερη διαδρομή η κόρνα θα ηχήσει στις 11 μπροστά από το Δημαρχείο Συκεών.


«Οι δημότες και οι κάτοικοι αγκάλιασαν και φέτος τον θεσμό με τον οποίο τιμούμε τον αγωνιστή πρώην δήμαρχο των Συκεών Παναγιώτη Αφαλή», αναφέρει ο δήμαρχος. «Ο συμβολισμός για αγώνες διαρκής, όπως και το μήνυμα για άθληση και συμμετοχή τα οποία μετουσιώνονται μέσα από τη διοργάνωση σε αισθήματα χαράς, αισιοδοξίας και γιορτής. Εύχομαι σε όλους και όλες καλό αγώνα και τερματισμό!».


Ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης, ευχαριστεί τους εθελοντές και εθελόντριες που δίνουν και φέτος δυναμικό «παρών» τονίζοντας ότι η μεγάλη γιορτή μαζικού αθλητισμού του δήμου γίνεται πραγματικότητα με την αμέριστη προσπάθεια των εργαζομένων της ΚΕΥΝΣ, του Γραφείου Αθλητισμού αλλά και των Συλλόγων, Φορέων και χορηγών που στηρίζουν τον θεσμό».


Οι διαδρομές του 6ου Λαϊκού Αγώνα


Στο αγωνιστικό κομμάτι οι δρομείς καλούνται να τρέξουν σε δύο διαδρομές, τη μικρή των 1.000μ. και τη μεγάλη διαδρομή των 5.000μ με τις δύο να τερματίζουν στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13). Στη διαδρομή θα υπάρχουν πάγκοι με μπουκαλάκια νερό για τους αγωνιζόμενους ενώ στον τερματισμό τους δρομείς θα περιμένει μία μεγάλη -γιορτή με τις απονομές, τις βραβεύσεις, μουσική και χορό .


Η 1η διαδρομή ακολουθεί τις οδούς: Ελευθ. Βενιζέλου-Κασταμονής-Μητροπόλεως-Γληνού-Οδ. Ελύτη-Μ. Τριανταφυλλίδη-Ελ.Βενιζέλου-Ανδ.Παπανδρέου-Κύπρου-Ρ.Φερραίου-Επταπυργίου-Οδ.Φωκά-Ζαχ.Γουναρίδη-Καρόλου Κουν.


Η 2η ακολουθεί τις οδούς: Μιχαήλ Καραολή-Ελ. Βενιζέλου- Ανδρέου Δημητρίου- Ρ.Φεραίου-Καρόλου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.


Διευκρινίζεται ότι στη διαδρομή των 5.000μ. συμμετέχουν δρομείς που έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του, ενώ στον δρόμο των 1.000μ. συμμετέχουν όλοι (στα παιδιά κάτω των 12 ετών κρίνεται απαραίτητη η συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα ή δασκάλου).

Ο Λαϊκός Δρόμος διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, την υποστήριξη των μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης (ΣΔΥΘ) και των τοπικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.


Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα ισχύσουν κυκλοφοριακά μέτρα:


*Για τον αγώνα δρόμου των 5 χλμ


Από τις 8πμ. δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση όλων των οχημάτων και τις 10 πμ. η κυκλοφορία και στάση, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων, στις παρακάτω οδούς του Δήμου Νεάπολης – Συκεών:

στην οδό Βενιζέλου από τη συμβολή της με την οδό Παπανδρέου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως, στην οδό Κασταμονής από τη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως, στην οδό Μητροπόλεως από τη συμβολή της με την οδό Κασταμονής μέχρι τη συμβολή της με την οδό Γληνού, στην οδό Μητρ. Καραβαγγέλη από τη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως, στην οδό Δημ. Γληνού από τη συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως μέχρι τη συμβολή της με την οδό Οδυσσέα Ελύτη, στην οδό Οδυσσέα Ελύτη από τη συμβολή της με την οδό Διγενή μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μ.Τριανταφυλλίδη, στην οδό Μ.Τριανταφυλλίδη από τη συμβολή της με την οδό Οδυσσέα Ελύτη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου, στην οδό Αν.Παπανδρέου από τη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Κύπρου, στην οδό Κύπρου από τη συμβολή της με την οδό Παπανδρέου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ρήγα Φεραίου, στην οδό Ρήγα Φεραίου (ρεύμα πορείας προς την οδό Επταπυργίου) από τη συμβολή της με την οδό Κύπρου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Επταπυργίου, στην οδό Επταπυργίου (ρεύμα πορείας προς τα ανατολικά) από τη συμβολή της με την οδό Ρήγα Φεραίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Οδ. & Απ. Φωκά, στην οδό Οδ. & Απ. Φωκά από τη συμβολή της με την οδό Επταπυργίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ζαχ. Γουναρίδη, στην οδό Ζαχ. Γουναρίδη από τη συμβολή της με την οδό Οδ. & Απ. Φωκά μέχρι τη συμβολή της με την οδό Καρόλου Κουν, στην οδό Καρόλου Κουν από τη συμβολή της με την οδό Ζαχ.Γουναρίδη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ρήγα Φεραίου


*Για τον αγώνα δρόμου των 1 χλμ


Κατά τις ίδιες ώρες δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση στάση και:

στην οδό Ν. Παρασκευά από τη συμβολή της με την οδό Παπαναστασίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ιωάννου Μιχαήλ, στην οδό Ιωάννου Μιχαήλ από τη συμβολή της με την οδό Παρασκευά μέχρι τη συμβολή της με την οδό Σαράφη, στην οδό Μιχαήλ Καραολή από τη συμβολή της με την οδό Ιωάννου Μιχαήλ μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου, στην οδό Ελ. Βενιζέλου από τη συμβολή της με την οδό Μεσολογγίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Δημ. Ανδρέου, στην οδό Δημ. Ανδρέου από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ρήγα Φεραίου, στην οδό Ρήγα Φεραίου (ρεύμα πορείας προς την οδό Επταπυργίου) από τη συμβολή της με την οδό Δημ. Ανδρέου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Καρόλου Κουν και στην οδό Καρόλου Κούν από τη συμβολή της με την οδό Ρ. Φεραίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Καλπακίου.


Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων. Η Διεύθυνση Τροχαίας απευθύνει παράκληση στους οδηγούς να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από το δρομολόγιο κίνησης των δρομέων, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν την διαδρομή και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.