Άρχισαν οι εργασίες για την ανέγερση του μεγαλύτερου Παιδικού-Βρεφονηπιακού Σταθμού του δήμου στα Πεύκα

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Άρχισαν οι εργασίες για την ανέγερση του μεγαλύτερου Παιδικού-Βρεφονηπιακού Σταθμού του δήμου στα Πεύκα

5 Μαΐου 2023

Άρχισαν οι εργασίες για την ανέγερση του μεγαλύτερου Παιδικού-Βρεφονηπιακού Σταθμού του δήμου στα Πεύκα

Το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και θα παραδοθεί για χρήση τον Σεπτέμβριο του 2024

Λίγα 24ωρα μετά τις υπογραφές που μπήκαν στα τέλη του προηγούμενου μήνα ανάμεσα στο δήμαρχο Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Στέλιο Γκατζέ και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας (Στήριξις Τεχνική ΑΕ) Στέφανο Στεφανίδη άρχισαν οι εργασίες για την ανέγερση του Παιδικού-Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Πεύκα.


Κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης ανάθεσης του έργου ο κ. Στεφανίδης είχε διαβεβαιώσει τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο ότι η ανάδοχος θα κάνει ό,τι μπορεί για να ολοκληρώσει το έργο πριν τον Σεπτέμβριο του 2024 που είναι η προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσης.


Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών που έδωσε το «παρών» στην έναρξη των εργασιών εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση της εταιρείας στις συμβατικές υποχρεώσεις της και υπογράμμισε ότι παρά τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2019 που δόθηκε η εντολή μελέτης του έργου μέχρι την έναρξη των εργασιών εξαιτίας της κωλυσιεργίας που επιδεικνύει και σε αυτή την περίπτωση το ελληνικό δημόσιο με τις υπηρεσίες και τους μηχανισμούς του, το έργο θα παραδοθεί για χρήση όπως προβλέπεται τον Σεπτέμβριο του 2024.«Ο Παιδικός-Βρεφονηπιακός Σταθμός που κατασκευάζεται στη δημοτική ενότητα Πεύκων θα είναι ο μεγαλύτερος του δήμου και ένας από τους μεγαλύτερους σε ολόκληρη την πόλη, και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό» σημειώνει ο δήμαρχος και συμπληρώνει:

«Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο βρεφονηπιακό σταθμό που πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές των χώρων φιλοξενίας βρεφών και νηπίων και θα είναι ένα ακόμη κόσμημα για τη δημοτική ενότητα των Πεύκων. Όπως και για τα σχολεία μας, θέλουμε και οι Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών να μην έχουν να ζηλέψουν τίποτε ακόμη και από τους πιο ακριβούς ιδιωτικούς», καταλήγει ο Σίμος Δανιηλίδης.Η χρηματοδότηση του έργου με προϋπολογισμό 4.400.000 ευρώ, είναι εξασφαλισμένη μέσω του προγράμματος ‘Αντώνης Τρίτσης’, ενώ η εταιρία «Στήριξις» κέρδισε τον διαγωνισμό με έκπτωση 40,62%.


Όπως επισήμανε ο δήμαρχος μετά τις υπογραφές, η εντολή μελέτης για το έργο και η σχετική ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ελήφθησαν το 2019, το έργο δημοπρατήθηκε στο τέλος του καλοκαιριού του 2022 εξαιτίας καθυστερήσεων κυρίως στο υπουργείο Υποδομών.


Η χρονική εξέλιξη


- Εντολή μελέτης: 17/9/2019


- Απόφαση δημοτικού συμβουλίου: 21/11/2019


- Έκκριση του υπ. Υποδομών για την κατά παρέκκλιση δόμηση 15/4/2022


- Απόφαση δημοπράτησης: 9/8/2022


- Δημοπράτηση: 29/8/2022


- Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 10/3/2023


- Υπογραφή σύμβασης 25/4/2023


- Έναρξη εργασιών 2/5/2023


Λίγα λόγια για το έργο


Ο συνολικός αριθμός παιδιών που θα φιλοξενούνται είναι 170 άτομα (100 νήπια ηλικίας από 2,5 έως 4,5 ετών και 70 βρέφη από 6 μηνών έως 2,5 ετών).


Θα διαθέτει υπόγειο για τους βοηθητικούς χώρους, ισόγειο για τη φιλοξενία των νηπίων και έναν όροφο ο οποίος θα φιλοξενεί τα βρέφη και προβλέπεται να κατασκευαστεί και να εξοπλιστεί με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, ενώ στην οροφή του θα διαθέτει πάνελς φωτοβολταϊκού συστήματος και ηλιακούς συλλέκτες.


Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός των Πεύκων θα διαθέτει επίσης θερμομόνωση, ηχομόνωση και εξελιγμένο σύστημα πυρασφάλειας. Όλος ο εξοπλισμός, η επίπλωση, τα κρεβατάκια, τα τραπέζια οι παιδικοί πάγκοι καθώς και η παιδική χαρά στον αύλειο χώρο αλλά και τα παιδικά παιχνίδια για τους εσωτερικούς και τον εξωτερικό χώρο προβλέπονται και περιγράφονται λεπτομερώς από τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών και έχουν καθοριστεί ή επιλεγεί με βάση τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές διεθνώς.