Σ. Δανιηλίδης για Κασιδιάρη: «Ευτυχώς η Δικαιοσύνη του έκοψε το δρόμο, καιρός να αναλάβουν τις ευθύνες τους κόμματα, ΟΤΑ και ΜΜΕ»

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Σ. Δανιηλίδης για Κασιδιάρη: «Ευτυχώς η Δικαιοσύνη του έκοψε το δρόμο, καιρός να αναλάβουν τις ευθύνες τους κόμματα, ΟΤΑ και ΜΜΕ»

3 Μαΐου 2023

Σ. Δανιηλίδης για Κασιδιάρη: «Ευτυχώς η Δικαιοσύνη του έκοψε το δρόμο, καιρός να αναλάβουν τις ευθύνες τους κόμματα, ΟΤΑ και ΜΜΕ»

Πολιτικές ενίσχυσης του εισοδήματος των φτωχοποιημένων νοικοκυριών και ενημέρωση της νεολαίας για τις μεθόδους των εγκληματικών οργανώσεων που «στρατολογούν» νέους προτείνει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της Δικαιοσύνης να βάλει φρένο στην πρόθεση Κασιδιάρη να κατέβει με νέο μανδύα στις επικείμενες εθνικές εκλογές εκφράζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης καλώντας παράλληλα τα κόμματα, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και τα ΜΜΕ να βρίσκονται σε εγρήγορση απέναντι σε οποιοδήποτε φασιστικό έκτρωμα διεκδικεί ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου.


Ο δήμαρχος επαναλαμβάνει ότι το «κλειδί» για να μπει μια για πάντα φρένο στον φασισμό είναι η υιοθέτηση πολιτικών καταπολέμησης της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο γιατί, όπως τονίζει, «το περιθώριο σε συνδυασμό με την έλλειψη παιδείας φτιάχνει μία θλιβερή δεξαμενή τροφοδότησης του φασισμού». Αλλά και ο ελληνικός λαός οφείλει, σύμφωνα με τον δήμαρχο «να αξιολογήσει την εγκληματική δράση του μορφώματος στο οποίο άνοιξαν στο παρελθόν οι πύλες του Kοινοβουλίου και να του κλείσει την πόρτα διαπαντός, με οποιαδήποτε μορφή κι αν επανεμφανιστεί».


Μάλιστα ο κ. Δανιηλίδης που είχε προβλέψει την πιθανότητα να προσπαθήσει να επανακάψει στο πολιτικό σύστημα η Χρυσή Αυγή με άλλη ονομασία, είχε ζητήσει προ πολλού να οξύνουν τα αντανακλαστικά τους τόσο το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ όσο και η ίδια η κοινωνία.

 

«Οφείλουμε να θυμόμαστε τα εγκλήματα του φασισμού και του ναζισμού επειδή σεβόμαστε την ιστορία μας κι επειδή η λήθη και η άγνοια είναι σύμμαχοι της επανάληψης των μαύρων σελίδων της ιστορίας», τονίζει στη σχετική δήλωσή του ο κ. Δανιηλίδης και καλεί το σύνολο του πολιτικού κόσμου, αλλά και τους αυτοδιοικητικούς και τα ΜΜΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να πάψει η επώαση του «αυγού του φιδιού».


«Ήδη από την εποχή του δήμου Συκεών (πριν τη συνένωση και τη δημιουργία του δήμου Νεάπολης-Συκεών) από τις αρχές της δεκαετίας του ’10 πήραμε σαφή θέση αποκλεισμού της Χρυσής Αυγής και άλλων εκτρωμάτων από τα διοικητικά μας όρια αρνούμενοι να τους παραχωρήσουμε χώρο ή χρόνο έκφρασης», επισημαίνει ο κ. Δανιηλίδης και συνεχίζει:


«Τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου οφείλουν να μην συνδιαλέγονται με καμία αιτία και αφορμή με εγκληματικές οργανώσεις που παριστάνουν τον πολιτικό φορέα. Το ίδιο και το μιντιακό σύστημα το οποίο δυστυχώς πολλές λοξοκοίταξε και έβαλε στη θέση του ισότιμου συνομιλητή εκπροσώπους του φασισμού και του ναζισμού στην Ελλάδα στο πλαίσιο ενός δήθεν πλουραλισμού μίας δήθεν δημοκρατίας».


Και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης όμως, μπορούμε να αναλάβουμε αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη:


«Δυστυχώς η ΚΕΔΕ παρά τη σχετική πρόταση να υιοθετήσει το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών για τη μη παραχώρηση σε οποιαδήποτε συλλογικότητα διαπνέεται από αντιδημοκρατικά, ξενοφοβικά ή ρατσιστικά ιδεώδη χώρου ή χρόνου έκφρασης, δεν το έχει πράξει ακόμη. Ας το κάνει έστω και τώρα».


Τέλος ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών υπογραμμίζει την αξία της Παιδείας και του πολιτισμού στον περιορισμό της επιρροής που ασκούν οι εκπρόσωποι του φασισμού στη Νέα Γενιά.


«Επειδή πιστεύουμε πως από την παιδεία και τον πολιτισμό ξεκινούν όλα, οργανώνουμε ως δήμος συστηματικά δράσεις μέσα στη σχολική κοινότητα αλλά και μουσικά, εικαστικά, θεατρικά και κινηματογραφικά αφιερώματα ενάντια στο ρατσισμό, τον φασισμό και τη μισαλλοδοξία στο πλαίσιο συναυλιών, του θερινού μας κινηματογράφου, του θεατρικού θεσμού των Μερκουρείων ή και της πολύχρωμης «Βαλκανικής πλατείας» αφού η πολυπολιτισμικότητα και ο σεβασμός των παραδόσεων του «άλλου» πνίγουν το φασισμό», καταλήγει στη δήλωσή του ο Σίμος Δανιηλίδης.