5.954 δρομείς στη γραμμή εκκίνησης για τον 6ο Λαϊκό Δρόμο «Π. Αφαλής» του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

5.954 δρομείς στη γραμμή εκκίνησης για τον 6ο Λαϊκό Δρόμο «Π. Αφαλής» του δήμου Νεάπολης-Συκεών

2 Μαΐου 2023

5.954 δρομείς στη γραμμή εκκίνησης για τον 6ο Λαϊκό Δρόμο «Π. Αφαλής» του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Οι περίπου 6.000 δρομείς που δήλωσαν συμμετοχή θα τρέξουν την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαΐου σε δύο διαδρομές, των 1.000 και των 5.000 μέτρων

Λίγες μόνο μέρες μας χωρίζουν από την εκκίνηση της μεγάλης γιορτής μαζικού αθλητισμού στην οποία οι συμμετοχές ξεπέρασαν τον περσινό αριθμό και έφτασαν τις 5.954.


Η υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώθηκε την 26η Απριλίου και οι συμμετέχοντες (αγωνιζόμενοι και εθελοντές) παραλαμβάνουν τα μπλουζάκια τους, με τους αριθμούς να αποδεικνύουν ότι η αγάπη για άθληση και συμμετοχή στον πετυχημένο θεσμό του δήμου Νεάπολης-Συκεών που διεξάγεται σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής» ενισχύεται.


Συγκεκριμένα φέτος θα διαγωνιστούν 4.582 δρομείς στη διαδρομή των 1.000μ και 1.372 στη διαδρομή των 5.000μ. με το σήμα εκκίνησης να δίνεται στις 10 το πρωί της Κυριακής μπροστά από το δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (πρώην Δημαρχείο, περιοχή Στρεμπενιώτη).Με αφορμή τη διεξαγωγή του 6ου Λαϊκού Δρόμου την προσεχή Κυριακή (7/5) ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης αναφέρει στο μήνυμά του ότι «και φέτος τιμούμε τον πρώην δήμαρχο Συκεών, τον αγωνιστή Παναγιώτη Αφαλή με χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας να συμμετέχουν στον αγώνα δρόμου και τις αιτήσεις να ξεπερνάνε κάθε προσδοκία. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που οι αριθμοί δείχνουν ότι οι δημότισσες και οι δημότες μας αγκαλιάζουν τον θεσμό δίνοντάς του πρωταγωνιστική θέση στις ετήσιες εκδηλώσεις του δήμου».


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης, ευχαριστώντας τους εθελοντές και εθελόντριες που έσπευσαν να στηρίξουν η διοργάνωση δίνοντας δυναμικό «παρών», τονίζει ότι «ο Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής» είναι μια μεγάλη γιορτή που γίνεται πραγματικότητα με την αμέριστη προσπάθεια των εργαζομένων της ΚΕΥΝΣ, των εθελοντών μας (150 άτομα φέτος) και των Συλλόγων και Ομάδων αλλά και των χορηγών που στηρίζουν τον θεσμό αδιάλειπτα»!Οι διαδρομές του 6ου Λαϊκού Αγώνα


Στο αγωνιστικό κομμάτι οι δρομείς καλούνται να τρέξουν σε δύο διαδρομές, τη μικρή των 1.000μ. και τη μεγάλη διαδρομή των 5.000μ.


Η διαδρομή των 5.000μ. ξεκινά στις 10 το πρωί της ερχόμενης Κυριακής, από το δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελευθ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη, πρώην δημαρχείο Νεάπολης), ενώ της δεύτερης των 1.000μ. στις 11 το πρωί μπροστά από το δημαρχείο Συκεών. Και οι δύο διαδρομές τερματίζουν στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13).


Η 1η διαδρομή ακολουθεί τις οδούς: Ελευθ. Βενιζέλου-Κασταμονής-Μητροπόλεως-Γληνού-Οδ. Ελύτη-Μ. Τριανταφυλλίδη-Ελ.Βενιζέλου-Ανδ.Παπανδρέου-Κύπρου-Ρ.Φερραίου-Επταπυργίου-Οδ.Φωκά-Ζαχ.Γουναρίδη-Καρόλου Κουν και τερματισμό στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης».


Η 2η ακολουθεί τις οδούς: Μιχαήλ Καραολή-Ελ. Βενιζέλου- Ανδρέου Δημητρίου- Ρ.Φεραίου-Καρόλου Κουν και τερματισμό στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης». Η συμμετοχή είναι δωρεάν.


Διευκρινίζεται ότι στη διαδρομή των 5.000μ. συμμετέχουν δρομείς που έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του, ενώ στον δρόμο των 1.000μ. συμμετέχουν όλοι (στα παιδιά κάτω των 12 ετών κρίνεται απαραίτητη η συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα ή δασκάλου).


Ο Λαϊκός Δρόμος διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, την υποστήριξη των μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης (ΣΔΥΘ) και των τοπικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων. Ο θεσμός καθιερώθηκε από το 2016 στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, στη μνήμη του πρώην δημάρχου Συκεών Παναγιώτη Αφαλή.