Το απόγευμα η ενημερωτική εκδήλωση για τους σεισμούς από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Το απόγευμα η ενημερωτική εκδήλωση για τους σεισμούς από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών

26 Απριλίου 2023

Το απόγευμα η ενημερωτική εκδήλωση για τους σεισμούς από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις μεταφέρουν ο Διευθυντής Ερευνών του Ι.Τ.Σ.Α.Κ. Χρήστος Παπαϊωάννου, ο καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωφυσικής ΑΠΘ Κωνσταντίνος Παπαζάχος και ο Ανθυποπυραγός Σταμάτης Παπαδόπουλος

«Σεισμός, ένα φυσικό φαινόμενο» είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει σήμερα Τετάρτη η αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών.


Η εκδήλωση περιστρέφεται γύρω από τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις για το φαινόμενο του σεισμού, τον βαθμό ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού, την προετοιμασία και τη συνιστώμενη εκπαίδευση πολιτών και υπηρεσιών. Επιπλέον θα εξεταστεί η αναγκαιότητα ενίσχυσης των κατασκευών, στο πλαίσιο του μηχανισμού αντισεισμικής προστασίας.


Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 26 Απριλίου στις 6 το απόγευμα, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, με διακεκριμένους ομιλητές οι οποίοι θα μεταφέρουν τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις τους, τα νέα δεδομένα αλλά και τις εμπειρίες τους, στον απόηχο των καταστροφικών σεισμών στη Συρία και την Τουρκία (7,8 και 7,5 ρίχτερ) που ισοπέδωσαν έντεκα επαρχίες με περισσότερα από 50 χιλιάδες θύματα.


Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών/ Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Χρήστος Παπαϊωάννου, ο καθηγητής Φυσικής της Λιθόσφαιρας, Σεισμολογίας και Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ και διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωφυσικής ΑΠΘ Κωνσταντίνος Παπαζάχος και ο Ανθυποπυραγός, προϊστάμενος επικεφαλής της ομάδας πεδίου 2ης ΕΜΑΚ (συμμετείχε στην αποστολή της ΕΜΑΚ στην Τουρκία) Σταμάτης Παπαδόπουλος.