Ασταμάτητη η Τάνια Κεραμυδά!

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Ασταμάτητη η Τάνια Κεραμυδά!

25 Απριλίου 2023

Ασταμάτητη η Τάνια Κεραμυδά!

 Νέο Ευρωπαϊκό και Πανελλήνιο ρεκόρ στο Ακόντιο & Πανελλήνιο ρεκόρ στη Δισκοβολία Ατόμων με Αναπηρίες

Τον εαυτό της μοιάζει να ανταγωνίζεται πια η συνδημότισσά μας και κορυφαία αθλήτρια Στίβου Τάνια Κεραμυδά, η οποία με ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση μεγάλων επιδόσεων αναδείχθηκε το πρόσωπο των αγώνων στην 1η ημερίδα Στίβου ΑμεΑ «Ελπίδα 2023», που συνδιοργάνωσαν ο ΑΣ ΑμεΑ «Ελπίδα Θεσσαλονίκης» και η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, το Σάββατο 22 Απριλίου, στο Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης.


Η Τάνια Κεραμυδά (ΑΣ ΑμεΑ Ελπίδα Θεσσαλονίκης), ήδη τρις χρυσή πανελληνιονίκης ΑμεΑ και κάτοχος του πανευρωπαϊκού ρεκόρ στο Ακόντιο, κατάφερε να πετύχει νέο Ευρωπαϊκό ρεκόρ, στην κατηγορία F57, με βολή στα 18,22μ., από την πρώτη της κιόλας προσπάθεια, σημειώνοντας και Πανελλήνιο ρεκόρ.


Και το σερί των διακρίσεων συνεχίστηκε, με την Τάνια να σημειώνει ακόμη ένα Πανελλήνιο ρεκόρ στο δίσκο στην κατηγορία F57, με βολή στα 20.54, βελτιώνοντας κατά ένα μέτρο (19.53μ.) το προηγούμενο δικό της ρεκόρ, και μάλιστα σε ένα αγώνισμα που δεν είναι το βασικό της.


«Ο κόσμος να γεμίσει το Καυτανζόγλειο»


Η Τάνια Κεραμυδά αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Ρεκόρ την κάνει να χαμογελά ωστόσο θέλει να ξαναπροσπαθήσει και να βελτιώσει την επίδοσή της σε δυο εβδομάδες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. «Αισθάνομαι ότι ίσως και να μπορώ να ρίξω το ακόντιο λίγο πιο μακριά. Εύχομαι με τη βοήθεια του Θεού να τα καταφέρω ξανά! Θα ήθελα ο κόσμος, να αγκαλιάσει την προσπάθεια των ΑμεΑ αθλητών και να γεμίσει τις κερκίδες του Καυτανζογλείου Σταδίου στις 11-12 Μαΐου!»


Τα θερμά του συγχαρητήρια, τις ευχές αλλά και τη σιγουριά του για την επιτυχία της ενόψει του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος σε λίγες μέρες, εκφράζει ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, και τονίζει ότι «η Τάνια μας δεν σταματά να αγωνίζεται και να διακρίνεται αποδεικνύοντας σε όλους μας ότι είναι μία γνήσια μαχήτρια της ζωής και του στίβου, προκαλώντας τον θαυμασμό και την περηφάνεια μας». Πρόσφατα, ο δήμος βράβευσε την αθλήτρια σε εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες που πραγματοποιήθηκε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.


Η συνδημότισσά μας Τάνια Κεραμυδά ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό στα τμήματα του ΣΑΠΚ Νεάπολης, αρχικά στην κολύμβηση και αμέσως μετά στις ακαδημίες του στίβου, για περίπου 10 χρόνια μέχρι που πήρε μεταγραφή στην ομάδα του ΠΑΟΚ.


Πρότυπο δύναμης και θέλησης για τη νέα γενιά και όχι μόνο, η Τάνια, μη θέλοντας να υποκύψει στις διαταραχές της σπάνιας αυτοάνοσης νευρολογικής νόσου (Μυασθένεια Gravis) που της παρουσιάστηκε στην πορεία, συνέχισε από το 2020, την ενασχόλησή της με το στίβο, ως αθλήτρια ΑμεΑ πια. Έκτοτε, τα χρυσά μετάλλια και τα πανελλήνια ρεκόρ σε κάθε πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι έρχονται το ένα μετά το άλλο.


Η Τάνια Κεραμυδά, εκτός από τρεις φορές χρυσή πανελληνιονίκης και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στον ακοντισμό (2020,2021,2022) και του ευρωπαϊκού (2022), αναδείχθηκε το 2022 1η Πανελληνιονίκης στη δισκοβολία F57 και στη σφαιροβολία F57, ενώ αγωνίστηκε και στα 100μ. όπου κατετάγη επίσης 1η Πανελληνιονίκης το 2020 και το 2021. Το 2023 σημείωσε νέο Ευρωπαϊκό και πανελλήνιο ρεκόρ στο ακόντιο και πανελλήνιο ρεκόρ στη δισκοβολία. Στις 11 και 12 Μαΐου συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ, όπου «με ταπεινότητα και πολλή δουλειά» προσβλέπει να πετύχει τη συμμετοχή της στους Παραoλυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.