7.000 φυτά μοιράστηκαν στους 100 δικαιούχους των τριών λαχανόκηπων

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

7.000 φυτά μοιράστηκαν στους 100 δικαιούχους των τριών λαχανόκηπων

21 Απριλίου 2023

7.000 φυτά μοιράστηκαν στους 100 δικαιούχους των τριών λαχανόκηπων

 Παράδειγμα προς μίμηση οι δημοτικοί λαχανόκηποι – Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ-Δήμητρα την ερχόμενη Παρασκευή 28 Απριλίου

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση διανομής φυτών στους 100 καλλιεργητές των τριών δημοτικών λαχανόκηπων. Οι υπηρεσίες της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου μερίμνησαν έτσι ώστε όλοι οι δικαιούχοι να παραλάβουν τα φυτά που τους αναλογούν και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες όπου βρίσκονται οι λαχανόκηποι, στις Συκιές, τη Νεάπολη και τα Πεύκα. Η επόμενη φάση διανομής και φέτος προβλέπει τη διάθεση σπόρων, μετά τον διαχωρισμό και τη συσκευασία τους.


Συνολικά, στην πρώτη φάση της διανομής, οι δικαιούχοι πήραν σχεδόν 7.000 φυτά ενώ οι υπηρεσίες της αρμόδιας αντιδημαρχίας παρέλαβαν 21 κιλά σπόρους, οι οποίοι θα μοιραστούν την ερχόμενη Παρασκευή 28 Απριλίου.  Τα φυτά και οι σπόροι, είναι προσφορά της εταιρείας AGRIS προς τον δήμο Νεάπολης-Συκεών και περιλαμβάνει έξι διαφορετικά είδη φυτών και πέντε είδη σπόρων. Πρόκειται για φυτά διαφορετικών ποικιλιών από ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, μελιτζάνες, πεπόνια και καρπούζια και σπόρους για μαϊντανό, άνηθο, σελινόριζα, φασόλια και κολοκύθια.Η λειτουργία των λαχανόκηπων του δήμου Νεάπολης-Συκεών εδώ και χρόνια, όχι μόνο έχει πετύχει τον πολλαπλό στόχο της κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό, αλλά έχει αποσπάσει την προσοχή μεγάλων φορέων και οργανισμών εντός κι εκτός Ελλάδας. Χαρακτηριστικό είναι ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα τους επισκεφτεί ο Σέρκος Χαρουτουνιάν, πρόεδρος του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, του μεγαλύτερου δημόσιου γεωργικού οργανισμού της χώρας. Η επίσκεψή του γίνεται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με τον Φορέα (ΕΛΓΟ-Δήμητρα) ενώ θα τον πλαισιώνει ομάδα επιστημόνων του Οργανισμού και θα υπάρξει συνάντηση με τους καλλιεργητές με στόχο την αναβάθμιση του προγράμματος.


Όπως δηλώνει η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Παρή Γενίτσαρη «στη συνάντηση εργασίας που θα ακολουθήσει, θα συζητηθούν θέματα άρδευσης, λίπανσης, βελτίωσης των κήπων και της παραγωγής καθώς το επιστημονικό δυναμικό του ΕΛΓΟ-Δήμητρα είναι το πλέον κατάλληλο για να συνδράμει στην προσπάθειά μας», ενώ εκφράζει τις ευχαριστίες της προς το πρόσωπο του Σέρκου Χαρουτουνιάν για την προθυμία του να συνεργαστεί με τον δήμο Νεάπολης-Συκεών.Στη δωρεάν διανομή των φυτών και σπόρων, εκτός από την αρμόδια αντιδήμαρχο, παρούσα ήταν η Κατερίνα Ζαγρή, προϊσταμένη Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης της ΚΕΥΝΣ και υπεύθυνη για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης καθώς στον λαχανόκηπο Συκεών, έχει διατεθεί στους ωφελούμενους των ΣΥΔ ένα κηπάριο, με στόχο την κοινωνικοποίησή τους και την ενασχόλησή τους με τη φύση.