Ανοίγει τη Δευτέρα 24 Απριλίου το Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Ανοίγει τη Δευτέρα 24 Απριλίου το Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών

20 Απριλίου 2023

Ανοίγει τη Δευτέρα 24 Απριλίου το Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες πιστοποιήσεις για την ποιότητα του νερού, αλλά και τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας

Ανοίγει τις πύλες του, η πιο σωστά τα… κουλουάρ του, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών από τη Δευτέρα 24 Απριλίου, προκειμένου να υποδεχθεί τους λάτρεις της κολύμβησης.


Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες πιστοποιήσεις για την ποιότητα του νερού, αλλά και τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.


Στη διάθεση του κοινού θα είναι προοδευτικά 15μελής ομάδα αποτελούμενη από ναυαγοσώστες και γυμναστές, ενώ το κολυμβητήριο θα λειτουργήσει ως τις αρχές Μαΐου μόνο για το κοινό.


Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, έγιναν όλες οι απαραίτητες συντηρήσεις στον μηχανολογικό εξοπλισμό και την πισίνα έτσι ώστε όλες οι εγκαταστάσεις να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα. Η πισίνα του κολυμβητηρίου, ολυμπιακών διαστάσεων, έχει πιστοποιητικό έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από τη Διεύθυνση Προστασίας Περιβάλλοντος και διάθεσης υγρών αποβλήτων της ΕΥΑΘ. Όσο για τα μέτρα ελέγχου, είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του κολυμβητηρίου, γίνεται εβδομαδιαίος δειγματοληπτικός έλεγχος από εξειδικευμένο εργαστήριο. Αναφορικά με το προσωπικό που θα στελεχώσει τη λειτουργία του κολυμβητηρίου, η αρχή θα γίνει με 10 ναυαγοσώστες και γυμναστές, οι οποίοι θα γίνουν 15 όταν το πρόγραμμα λειτουργίας θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη.

  

«Το κολυμβητήριο ανοίγει τη Δευτέρα για όλους, μικρούς και μεγάλους, δημότες, κατοίκους και επισκέπτες. Ξεκινάμε και φέτος με ώρες κοινού και σύντομα θα αναπτυχθεί το πλήρες πρόγραμμα. Οι εγκαταστάσεις συντηρήθηκαν, καθαρίστηκαν εξονυχιστικά και έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες πιστοποιήσεις καθώς για ένα κολυμβητήριο αποτελούν κεφαλαιώδη στοιχεία η ασφάλεια και η υγιεινή. Ο δήμος μας διαθέτει το νεότερο και πιο σύγχρονο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, και το προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού. Όσοι και όσες έχουν την ευκαιρία να το χρησιμοποιούν ωφελούνται σωματικά και ψυχικά καθώς η κολυμβητική άσκηση συμβάλλει και στην ψυχική υγεία εκτός από την σωματική» τονίζει ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ) Δημήτρης Απατσίδης, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.


Πρόγραμμα λειτουργίας


Δευτέρα ως Παρασκευή: 08.30 π.μ - 16.30 μ.μ και 20.00μ.μ -21.30μ.μ.


Σάββατο – Κυριακή: 09.00 π.μ-14.00 μ.μ.


Η χρήση των αποδυτηρίων το πρωί (καθημερινές) θα αρχίζει μισή ώρα πριν τη χρήση της πισίνας.


Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως το κολυμβητήριο θα θέσει όλα τα τμήματα του σε πλήρη λειτουργία μετά τις 15 Μαΐου. Τότε, θα τεθούν σε εφαρμογή όλα τα προγράμματα: εκμάθησης κολύμβησης παιδιών και ενηλίκων, aquaaerobic και προγραμμάτων ενδυνάμωσης μόνο για ενήλικες.


Συνδρομές


Ετεροδημότες: 35 ευρώ μηνιαία, 90 ευρώ τριμηνιαία συνδρομή.


Δημότες και κάτοικοι: 25 ευρώ μηνιαία, 60 ευρώ τριμηνιαία συνδρομή.


Ετεροδημότες (φοιτητές, μαθητές, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι και άνω των 65 ετών): 30 ευρώ μηνιαία, 70 ευρώ τριμηνιαία συνδρομή.


Δημότες και κάτοικοι (φοιτητές, μαθητές, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, άνεργοι): 20 ευρώ μηνιαία, 55 ευρώ τριμηνιαία συνδρομή.


Δικαιολογητικά


Για τους ενήλικες, είναι υποχρεωτική η βεβαίωση αρμόδιου γιατρού (παθολόγου ή καρδιολόγου και δερματολόγου). Για τους ανήλικους, είναι υποχρεωτική η βεβαίωση από παιδίατρο.


Εξοπλισμός


Οι χρήστες της πισίνας πρέπει να διαθέτουν τον παρακάτω εξοπλισμό:


Σκουφάκι κολυμβητικό


Σαγιονάρες αντιολισθητικές


Αφρόλουτρο για χρήση πριν την πισίνα


Κολυμβητικό μαγιό


Γυαλιά κολυμβητηρίου (προαιρετικό)


Κλειδαριά για ντουλαπάκι αποδυτηρίων (προαιρετικό)


Πληροφορίες:


Γραφείο Αθλητισμού: 2313.329560


Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών: 2310.200327