Άρχισαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα στέγασης νέων «Κάλυψη»

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Άρχισαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα στέγασης νέων «Κάλυψη»

11 Απριλίου 2023

Άρχισαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα στέγασης νέων «Κάλυψη»

Ποιοι μπορούν να διεκδικήσουν στέγη με βάση το εισόδημά τους – Περισσότερες κατοικίες από αυτές που εγκρίθηκαν διεκδικεί ήδη ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών


Το πρόγραμμα στέγασης νέων ηλικίας 25 έως 39 ετών «Κάλυψη» υλοποιείται και στο δήμο Νεάπολης-Συκεών και αφορά 428 συμπολίτες μας.


Αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα που υλοποιείται με απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μπορούν να υποβάλλουν τα άτομα ηλικίας είκοσι πέντε (25) έως τριάντα εννέα (39) ετών, που περιλαμβάνονται στις ωφελούμενες ομάδες Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος κατά τον μήνα Μάρτιο 2023 και κατοικούν εντός του δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπως αυτό προκύπτει από την αίτηση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.Τις κατηγορίες των ωφελούμενων νοικοκυριών, τον τρόπο μοριοδότησης καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα του υπουργείου μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε εδώ.


Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί μέχρι τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 στο Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών, Ιωάννου Μιχαήλ και Στρατηγού Στέφανου Σαράφη, Συκιές ή με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dimos.neapolis-sykeon@n3.syzefxis.gov.gr.


Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ο οποίος είχε προτείνει προ πενταετίας τη λύση της κοινωνικής κατοικίας για τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες, στο δήμο Νεάπολης-Συκεών έχει εγκριθεί η συμμετοχή στο πρόγραμμα μόλις 13 διαμερισμάτων από το παλιό πρόγραμμα στέγασης ΕΣΤΙΑ, αλλά η διοίκηση προσπαθεί να εντάξει περισσότερα. «Προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες στέγασης των 428 δικαιούχων νέων μας έχουμε ήδη προχωρήσει με συγκεκριμένες ενέργειες στη διεκδίκηση επιπλέον διαμερισμάτων στις τέσσερις ενότητες του δήμου», υπογραμμίζει ο κ. Δανιηλίδης.