Πρασινίζει και γεμίζει λουλούδια ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Πρασινίζει και γεμίζει λουλούδια ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

11 Απριλίου 2023

Πρασινίζει και γεμίζει λουλούδια ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Προγραμματισμένες φυτεύσεις στις γειτονιές – Έρχεται το «Πράσινο Μπαλκόνι», ο μεγαλύτερος θεσμός «πρασινισμού» της πόλης

Από τις αρχές Απριλίου και μόλις οι καιρικές συνθήκες άρχισαν να το επιτρέπουν έστω και σποραδικά, άρχισαν στο δήμο Νεάπολης-Συκεών οι φυτεύσεις καλλωπιστικών φυτών σε παρτέρια και νησίδες, σε πάρκα και πλατείες και γενικότερα σε όλους τους διαθέσιμους κοινόχρηστους χώρους.Με την ολοκλήρωση του καθαρισμού και της περιποίησης όλων των πάρκων και των αδιαμόρφωτων ελεύθερων χώρων για λόγους πυρασφάλειας και προστασίας, τα συνεργεία της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος έπιασαν δουλειά.Οι προγραμματισμένες εργασίες σε κάθε γειτονιά, πέρα από τον καθαρισμό και την περιποίηση περιλαμβάνουν κλαδέματα, κούρεμα του γκαζόν και σκάψιμο των παρτεριών, ενίσχυση του χώματος με το κατάλληλο λίπασμα και φυτεύσεις.


Οι φυτεύσεις αφορούν και τις τέσσερις δημοτικές ενότητες του δήμου -Νεάπολη, Συκιές, Πεύκα, Άγιο Παύλο- για να ομορφύνει ο δημόσιος χώρος και φυσικά να ενισχυθεί το πράσινο στο δήμο.


Όπως επισημαίνει η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Παρή Γενίτσαρη οι φυτεύσεις γίνονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή και αφορούν δενδρύλλια (όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες) και καλλωπιστικά φυτά. «Η αντίληψη της διοίκησης του δήμου και της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος για το δημόσιο χώρο περικλείεται στη φράση «Πράσινο παντού». Έχουμε αρχίσει παρά τις δύσκολες ακόμη καιρικές συνθήκες να ενισχύουμε το πράσινο, να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες δεντροφυτεύσεις στις διαθέσιμες δενδροδόχους και να φυτεύουμε καλλωπιστικά φυτά σε παρτέρια, νησίδες και πάρκα».Επιπλέον, μέσα στα επόμενα 24ωρα η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος θα δώσει λεπτομέρειες για τη συμμετοχή στον μεγαλύτερο θεσμό ενίσχυσης του πρασίνου της πόλης. «Το «Πράσινο Μπαλκόνι» και η «Πράσινη Ταράτσα» έρχονται, πολλοί δημότες μας το γνωρίζουν αλλά αξίζει να το επισημάνουμε για να το μάθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Φέτος πιστεύουμε πως θα επιτύχουμε με τη βοήθεια των συνδημοτών μας μία από τις πιο δυναμικές και πολυσυμμετοχικές διοργανώσεις στο πλαίσιο του θεσμού».