Δύο νέοι αντιδήμαρχοι ανέλαβαν τα καθήκοντά τους

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Δύο νέοι αντιδήμαρχοι ανέλαβαν τα καθήκοντά τους

6 Απριλίου 2023

Δύο νέοι αντιδήμαρχοι ανέλαβαν τα καθήκοντά τους

Η Αλεξάνδρα Τερζίδου αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Οικονομικών και Νέας Γενιάς και ο Ιωάννης Ζαρίφης, αντιδήμαρχος υπηρεσιών Δόμησης, Φροντίδας Αδέσποτων και Αστυνόμευσης

Δύο νέοι αντιδήμαρχοι ορίστηκαν στο δήμο Νεάπολης-Συκεών προκειμένου να πλαισιώσουν και να ενισχύσουν το έργο της διοίκησης.


Πρόκειται για την Αλεξάνδρα Τερζίδου αντιδήμαρχο Οικονομικών και Νέας Γενιάς και τον Ιωάννη Ζαρίφη αντιδήμαρχο Δόμησης, Φροντίδας Αδέσποτων και Αστυνόμευσης.


Οι δύο νέοι – και ηλικιακά – αντιδήμαρχοι αφού ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες, ανέλαβαν ήδη τα χαρτοφυλάκιά τους.


Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών αναφερόμενος στην επιλογή του να ορίσει δύο νέους αντιδημάρχους επικεντρώθηκε στην εμπειρία τους και τα καθήκοντα που τους ανέθεσε. «Η Αλεξάνδρα Τερζίδου και ο Ιωάννης Ζαρίφης δύο νέοι άνθρωποι με διάθεση για προσφορά, μέλη της παράταξης εδώ και πολλά χρόνια τους οποίους τίμησαν με την ψήφο τους οι συνδημότες μας εκλέγοντάς τους δημοτικούς συμβούλους, θα ενισχύσουν το έργο μας πάντα με σεβασμό στις αρχές που υπηρετούμε δεκαετίες τώρα ως παράταξη. Την προσήλωση στον άνθρωπο και ιδιαίτερα στον συνδημότη μας που αντιμετωπίζει δυσκολίες και την άσκηση διοίκησης με οδηγό την αποτελεσματικότητα και την χρηστή διαχείριση. Η επιλογή της Αλεξάνδρας για την αντιδημαρχία Οικονονομικών αποδεικνύει την έμφαση που δίνουμε στη νόμιμη και διάφανη οικονομική διαχείριση του δήμου αφού πρόκειται έναν από τους λίγους ΟΤΑ πανελλαδικά που παρουσιάζει πλεόνασμα και δεν χρωστάει πουθενά. Επιπλέον, το χαρτοφυλάκιο Νέας Γενιάς που της ανατέθηκε σχετίζεται με τη σημασία που δίνει ο δήμος μας στις πολιτικές για τη νέα γενιά.


Ο Γιάννης Ζαρίφης αναλαμβάνει τις υπηρεσίες Δόμησης και Αδέσποτων για να ελαφρύνει τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων που ήταν επιφορτισμένος και με το ευαίσθητο θέμα των Αδέσποτων. Όσο για την Αστυνόμευση, ήταν επιτακτική η ανάγκη να αναλάβει κάποιος από το δήμο τη συνεννόηση και τον συντονισμό με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξυμένο πρόβλημα αστυνόμευσης της περιοχής για το οποίο έχουμε κάνει αμέτρητα υπομνήματα στις αστυνομικές διευθύνσεις αλλά και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Επιπλέον αναμένουμε τους επόμενους μήνες τις προσλήψεις δημοτικών αστυνομικών για να επανενεργοποιήσουμε τη Δημοτική μας Αστυνομία».


Βιογραφικά στοιχεία των αντιδημάρχων


Η Αλεξάνδρα Τερζίδου γεννήθηκε το 1983 στις Συκιές. Είναι Γεωπόνος Τ. με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγροτική Επιχειρηματικότητα. Δραστηριοποιείται στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καθώς είναι παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά και έχει εργαστεί στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης. Το 2010 εκλέχθηκε Σύμβουλος της δημοτικής ενότητας Συκεών με το συνδυασμό «Νέα Αυτοδιοίκηση» του Σ. Δανιηλίδη.Η πορεία της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίστηκε το 2014 όταν εξελέγη δημοτική σύμβουλος. Από το 2015 είναι πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Παράλληλα, είναι μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου. Το 2022 εκλέχθηκε στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Νεάπολης Συκεών και κατέχει έως και σήμερα τη θέση της Γενικής Γραμματέως. Την ίδια χρονιά ορίστηκε υπεύθυνη δικτύωσης και ανάπτυξης του ανθρωπιστικού οργανισμού Kids SaveLives με στόχο τη διάδοση των πρώτων βοηθειών και χρήσης απινιδωτή από παιδιά. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Τούρκικα.


Αναφερόμενη στα νέα της καθήκοντα η κ. Τερζίδου δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενη που θα έχει την ευκαιρία να συμβάλλει από τη θέση της αντιδημάρχου στην προαγωγή θεμάτων που σχετίζονται με τη νέα γενιά και στο να συνεχίσει ο δήμος να είναι από τους πιο εύρωστους ΟΤΑ σε ολόκληρη τη χώρα.


Ο Ιωάννης Ζαρίφης γεννήθηκε το 1974 στη Νεάπολη. Είναι απόφοιτος του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Νεάπολης και του τμήματος Ειδίκευσης Πληροφορικής ελεύθερος επαγγελματίας. Πρωτοεκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης το 2006 (πριν την ενοποίηση των δήμων Νεάπολης και Συκεών). Εκείνη την περίοδο διετέλεσε γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού στο δήμο Νεάπολης. Από το 2008 ως το 2010 ήταν αντιδήμαρχος Νεολαίας-Αθλητισμού και Ποιότητας Ζωής για τον πολίτη. Από το 2018 που εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Νέα Αυτοδιοίκηση» του Σίμου Δανιηλίδη. Σχολιάζοντας την επιλογή του στη θέση του αντιδημάρχου ο Ιωάννης Ζαρίφης υπογραμμίζει την θέλησή του να προσφέρει από το δικό του μετερίζι στο δήμο και τους δημότες και ευχαριστεί τον Σίμο Δανιηλίδη για την εμπιστοσύνη.